Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επιχείρηση «ανάνηψης» της Αναπτυξιακής

Επιχείρηση «ανάνηψης» της Αναπτυξιακής

0
anaptixiaki-empros

Μπαίνουν μπροστά Δαδαλιάρης – Μωραΐτης για την συγκρότηση προσωρινής διοίκησης

Ψάχνουν για μέλη και τρόπους να τεθεί ξανά σε λειτουργία η εταιρεία.

«Δεν το βάζουν κάτω» ο εκπρόσωπος των μετοχών της ΕΑΣ κ. Αντώνης Δαδαλιάρης και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης και επιχειρούν «αμέτι μουχαμέτι» να αναστήσουν την Αναπτυξιακή παρότι οι δήμαρχοι  το’ παν ορθά κοφτά στην τελευταία τους συνάντηση με τους βουλευτές, ότι «ντίπτουν τας χέιρας» και «μακριά απ’ αυτούς και όποιος θέλει ας κάνει ότι θέλει…με την Αναπτυξιακή!

Αγώνας για συγκρότηση προσωρινού Διοικητικού συμβουλίου
Έτσι Δαδαλιάρης – Μωραϊτης άρχισαν ένα αγώνα να συγκροτήσουν ένα προσωρινό διοικητικό συμβούλιο ώστε σε πρώτη φάση να σταματήσει η διαδικασία εκκαθάρισης, η οποία όμως δεν έχει καν αρχίσει αφού παρότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση από τους μετόχους ωστόσο δεν έχει κατατεθεί στο Πρωτοδικείο. Ο κ. Δαδαλιάρης όπως δηλώνει στο «Ε» έχει διερευνήσει το θέμα νομικά και διατείνεται ότι μια τέτοια ενέργεια είναι νομότυπη καθώς ο ίδιος ως εκπρόσωπος των μετοχών της ΕΑΣ έχει έννομο συμφέρον και μπορεί να αναλάβει  τη διοίκηση, ενώ ως προσωρινό συμβούλιο θα έχει μια θητεία 6 – 10 μηνών, διάστημα που θα επιχειρηθεί να τακτοποιηθούν κάποιες εκκρεμότητες ώστε να μπορέσουν ν’  απορροφήσουν τα χρήματα και στον επόμενο χρόνο να προκηρύξουν εκλογές.

Που θα βρουν τα λεφτά;
Αναφορικά δεν με το προσωπικό ρίσκο που αναλαμβάνει να μετακυλισθούν στον ίδιο  ποινικές ευθύνες για τη διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης ο κ. Δαδαλιάρης δήλωσε : «Το διορισμένο διοικητικό συμβούλιο σύμφωνα με τον νόμο επειδή έχει χαρακτήρα προσωρινό δεν φέρει ευθύνες. Η εκλεγμένη διοίκηση παίρνει τα βάρη της προηγούμενης», ενώ στο ερώτημα: «που θα βρεθούν τα λεφτά για να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες όπως φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα , χρέη στο Δημόσιο και στο ΙΚΑ,  διαχειριστική επάρκεια της εταιρίας αφού η πιστοποίηση ISO έχει χαθεί ώστε να ενεργοποιηθούν τα προγράμματα» ο κ. Δαδαλιάρης δεν έδωσε σαφή απάντηση, είπε μόνο ότι εξετάζονται τρόποι να βρεθούν αρχικά κάποια χρήματα να «κλείσουν» κάποιες τρύπες χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές χρηματοδότησης ενώ πρόσθεσε ότι  ουσιαστικά η Αναπτυξιακή θα λειτουργήσει χωρίς έξοδα αφού: α) Δεν θα υπάρχει αμοιβή για τα μέλη του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου β) δεν θα πληρώνονται ενοίκια καθώς θα μεταφερθούν τα γραφεία της Αναπτυξιακής στον όροφο πάνω από το ΕΒΕ και γ) Θα ζητηθεί από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους και να συνεχίσουν να είναι απλήρωτοι με την υπόσχεση ότι θα καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα τους  στο μέλλον.

Θα ζητήσουν  τεχνογνωσία από τον π. γραμματέα ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδη
Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι κύριοι Δαδαλιάρης και Μωραϊτης θ επιδιώξουν να έχουν μια συνάντηση με τον πρώην γραμματέα του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παπαγιαννίδη που θα βρίσκεται στην  Ξάνθη για το γάμο της κόρης του κ. Κοντού, προκειμένου να του ζητήσουν τη γνώμη του ως προς το θέμα και με ποιους τρόπους θα μπορέσουν να ξαναλειτουργήσουν της Αναπτυξιακή και να απορροφηθούν τα κονδύλια του Leader.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …