Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η γη υποχώρησε στο… διάβα φορτηγού

Η γη υποχώρησε στο… διάβα φορτηγού

0
fortigo1_07_2012-empros

Ισχυρό σπάσιμο κεντρικού αγωγού του νερού «τίναξε» τα ασφαλτικά έως και 15 μέτρα

Πλημμύρισε η βόρεια πλευρά της κεντρικής πλατείας. Μέσα σε μερικές ώρες επισκευάστηκε η βλάβη από το συνεργείο της ΔΕΥΑΞ

Τη γη «κάτω από τα πόδια» του έχασε κυριολεκτικά οδηγός απορριμματοφόρου του δήμου όταν νωρίς- νωρίς το πρωί του Σαββάτου επιχείρησε να διέλθει από την οδό Βασ. Κωνσταντίνου, στο σημείο της κεντρικής πλατείας, αλλά το έδαφος υποχώρησε με αποτέλεσμα να «καταπιεί» τη δεξιά μπροστινή ρόδα του οχήματος.
Έκπληκτος ο κόσμος συγκεντρώθηκε και παρατηρούσε το παράξενο θέαμα, ενώ ο δρόμος είχε ήδη πλημμυρίσει από νερά.

Σπάσιμο στον κεντρικό αγωγό λόγω της πίεσης
Στο σημείου δημιουργήθηκε βαθιά τρύπα, η οποία προκλήθηκε από το σπάσιμο του κεντρικού αγωγού του νερού. Το συνεργείο της ΔΕΥΑΞ κατέφτασε μόλις ενημερώθηκε, κατά τις 7.30 το πρωί του Σαββάτου, διέκοψε την κυκλοφορία για να προβεί στις εργασίες, ενώ εκεί βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μανόλης Τσέπελης που επέβλεπε τις εργασίες. Όπως εξήγησε, το σπάσιμο προέκυψε από τις μεγάλες αυξομειώσεις στην πίεση του νερού που παρατηρούνται το καλοκαίρι, εξαιτίας της υψηλής κατανάλωσης σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.
Μάλιστα, το τράνταγμα από την πίεση ήταν τόσο ισχυρό που «τίναξε» την άσφαλτο μέχρι και 15 μέτρα μακριά και μπορούσε κανείς να δει τις φθορές στο οδόστρωμα.
Το σπάσιμο υπολογίζεται ότι σημειώθηκε νωρίτερα κατά τις 3-4 το πρωί και γι’ αυτό μέσα σε λίγες ώρες τα νερά είχαν καλύψει το δρόμο στο σημείο μπροστά από τα καφέ της βόρειας πλευράς. Έτσι, όταν το φορτηγό πέρασε από πάνω, η «κουφάλα» εσωτερικά είχε ήδη δημιουργηθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να στηρίξει το βάρος του φορτηγού.
Το συνεργείο της ΔΕΥΑΞ επιδιόρθωσε τη βλάβη μέχρι το μεσημέρι, στη συνέχεια έγιναν οι χωματουργικές εργασίες. Μέχρι και τις 3.30 μμ περίπου είχε ολοκληρωθεί η επέμβαση και είχε καθαριστεί ο δρόμος, προκειμένου να διευκολύνεται η διέλευση των πεζών, αλλά και για λόγους καλαισθησίας στο κέντρο της πόλης.

Αποκατάσταση με ασφαλτικό έργο
Για την ανάγκη αποκατάστασης της βλάβης συνολικά μίλησε ο κ. Τσέπελης, σημειώνοντας ότι η ΔΕΥΑΞ σε συνεννόηση με την τεχνική υπηρεσία θα πρέπει να αναθέσουν σε εργολάβο συνολικό έργο ασφαλτόστρωσης, για το κομμάτι του δρόμου που υπέστη τις ζημιές. Έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα σημείο στην «καρδιά» της πόλης, γι’ αυτό και θα πρέπει να γίνει πλήρης και γρήγορη αποκατάσταση.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…