Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα ΟΣΕ και ΚΤΕΛ κατεβάζουν τα εισιτήρια για τις εκλογές

ΟΣΕ και ΚΤΕΛ κατεβάζουν τα εισιτήρια για τις εκλογές

0
ktel_xanthis2-empros

Εκπτώσεις στους εκλογείς ώστε να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις

Από σήμερα ισχύει το μειωμένο εισιτήριο στα τρένα, από αύριο στα λεωφορεία

Το τίμημα των εισιτηρίων κατεβάζουν σε τρένα και λεωφορεία, ώστε να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους οι εκλογείς. Την τακτική αυτή ακολούθησαν και στις προηγούμενες εκλογές ο ΟΣΕ και τα ΚΤΕΛ, κίνηση που αποτελεί κρίσιμη πρωτοβουλία, αφού για πολλούς εκλογείς η επιβάρυνση του κόστους της μετακίνησης στην πόλη που ψηφίζουν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, ιδιαίτερα δε τώρα που έχει ήδη προηγηθεί μία πρώτη επιστροφή στην «έδρα» για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Και βέβαια, η ενέργεια αυτή θα διευκολύνει οπωσδήποτε και τους φοιτητές –αυτούς που θα αποφασίσουν να ψηφίσουν- που θα ταξιδέψουν μόνο για μικρό χρονικό διάστημα, εξαιτίας της διεξαγωγής των εξετάσεων του εξαμήνου στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Από σήμερα έκπτωση 30% στα τρένα
Έκπτωση ύψους 30% χορηγεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να διευκολύνει το επιβατικό κοινό που προτίθεται να ταξιδέψει σιδηροδρομικά για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Η έκπτωση αφορά στις τιμές εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης ή με επιστροφή από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος και ισχύει για την αγορά εισιτηρίου μόνο από τις θυρίδες πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις μετακινήσεις από 13 έως 20 Ιουνίου 2012 και για επιβάτες που δεν έχουν επωφεληθεί από άλλες εκπτώσεις και προσφορές. Επίσης δεν θα ισχύει για τα εισιτήρια προσφοράς που εκδίδονται μέσω internet.
Για την χορήγηση των εκπτωτικών εισιτηρίων απαιτείται η επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου σχετικού νομιμοποιητικού εγγράφου.

Μειωμένο εισιτήριο για τις εκλογές και στα λεωφορεία από αύριο
Ομοίως και στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης θα ισχύσει έκπτωση 25% για όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν προκειμένου να ασκήσουν σε άλλη περιοχή το εκλογικό τους δικαίωμα.. Αυτή η διευκόλυνση προσφέρθηκε στους επιβάτες του ΚΤΕΛ και την προηγούμενη φορά, ενώ ακολουθείται και από τα άλλα ΚΤΕΛ της χώρας. Οι εκπτώσεις ισχύουν από 14 έως 20 Ιουνίου και μόνο για τις περιπτώσεις που δε χορηγείται άλλο είδος έκπτωσης.
Αντίστοιχες εκπτώσεις χορηγούν και κάποιες εταιρίες στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …