Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Και η ζωή ποδήλατο» από τον ποδηλατόδρομο

«Και η ζωή ποδήλατο» από τον ποδηλατόδρομο

0
podilatodromos_06_2012-empros

Διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών της Βασ. Σοφίας για το έργο του ποδηλατόδρομου που θα τους φάει το καλοκαίρι…

Έβγαλαν τραπεζάκια έξω για να βγάλουν τα σπασμένα του χειμώνα και δεν μπορούν να δουλέψουν. Την κατανόησή τους ζητά ο Χ. Μούρκας

«Ποδήλατο» έχει κάνει τη ζωή των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά επί της οδού Βασ. Σοφίας, ο …ποδηλατόδρομος, ένα έργο προϋπολογισμού 460.000 ευρώ που υλοποιείται από το δήμο Ξάνθης. Θεωρούν ότι το έργο που άρχισε πριν δύο μήνες προχωρά με …ρυθμούς χελώνας και βλέπουν να τους τρώει όλο το καλοκαίρι, περίοδο που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους να δουλέψουν βγάζοντας …τραπεζάκια έξω και μ’ αυτό τον τρόπο τα σπασμένα του χειμώνα!

Διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες της περιοχής που γίνεται ο ποδηλατόδρομος
Στην περιοχή υπάρχουν 3 καταστήματα (2 παιδότοποι, ένα καφενείο – καφετέρια και ένα περίπτερο). Και τα τρία καταστήματα (εκτός του περιπτέρου) έχουν μισθώσει στην απέναντι πλευρά κατά μήκος το δασύλλιο (πρώην Αύρα) και έχουν τοποθετήσει τραπέζια καθώς και εγκαταστάσεις για παιδικές δραστηριότητες. Όμως τα έργα που γίνονται κατά μήκος της οδού από  την πρώτη γέφυρα του Κόσυνθου έως την άλλη έχουν σχεδόν αποκόψει την επικοινωνία των παιδότοπων και του καφενείου που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά του δρόμου καθώς ο εργολάβος τοποθέτησε προστατευτική περίφραξη κατά μήκος της οδού που γίνεται το έργο αφήνοντας μόνο μια μικρή είσοδο για να διατηρούν κάποια πρόσβαση και να μην χρειάζεται κάθε φορά που είναι να μεταφέρουν ένα καφέ απέναντι να κάνουν …άλμα εις ύψος! Επιπλέον τα έργα έχουν στερήσει χώρους πάρκινγκ, θέμα που επίσης τους κόβει πελατεία. Και το κυριότερο είναι ότι  δεν βλέπουν να τελειώνει το έργο γρήγορα παρότι το συνεργείο του εργολάβου δουλεύει καθημερινά και φοβούνται ότι θα τους φάει όλο το καλοκαίρι που είναι η σαιζόν που δουλεύουν: «Δεν είμαστε κατά του έργου αλλά θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη και πρόνοια από το δήμο και για τους καταστηματάρχες. Έχουμε κάνει μια επένδυση που κοστίζει και περιμέναμε να δουλέψουμε το καλοκαίρι. Ακόμη δεν άνοιξε η σαιζόν και βλέπουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να δουλέψουμε γιατί τα έργα που γίνονται μας εμποδίζουν. Απευθυνθήκαμε στο δήμο και μας είπαν ότι θα τελειώσουν στο τέλος Ιουλίου. Αν σκεφτεί κανείς πόσο διαρκεί το καλοκαίρι στην περιοχή μας …καταλαβαίνετε ότι μας γίνεται μεγάλη ζημιά…Οι εποχές είναι δύσκολες και κρατάμε με νύχια και με δόντια τις επιχειρήσεις μας…Κι αυτό θέλουμε να το λάβει υπ’ όψιν του ο δήμος. Πρέπει να διευκολύνει και όχι να παρεμποδίζει τις επαγγελματικές δραστηριότητες των δημοτών του», λέει ο καταστηματάρχης του καφενείου – καφετέριας.

Υπομονή και κατανόηση συστήνει ο Χ. Μούρκας
Το «Ε» μετέφερε τις διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών στον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης κ. Χρήστο Μούρκα, ο οποίος και συνέστησε υπομονή και κατανόηση από τους καταστηματάρχες σημειώνοντας ότι δόθηκε εντολή στον εργολάβο να κάνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να εξυπηρετήσει τους καταστηματάρχες. Παράλληλα σημείωσε ότι το έργο αυτό θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα προωθήσει την επισκεψιμότητά της , γεγονός που θα είναι επ’ ωφελεία των καταστηματαρχών μακροπρόθεσμα.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…