Αρχική ΓΝΩΜΕΣ «Χρει αιμοδοτείν»

«Χρει αιμοδοτείν»

0

Το βράδυ της Παρασκευής ( 11 – 5 -2012 ) στο κοσμικό κέντρο «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» έγινε η ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών. Στην εκδήλωση αυτή βραβεύονται αιμοδότες, νέοι αιμοδότες ηλικίας λίγο πριν τα 18, χορηγοί, αρωγοί του Συλλόγου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Παπαχρόνης με τους συνεργάτες του, μέλη του Διοικητικού, φροντίζουν να γίνεται διεξοδική αναφορά σε όλους όσους με τον οποιονδήποτε τρόπο συνεργάζονται, συμβάλλουν στην διάδοση της αιμοδοσίας. Κλήθηκα από τον πρόεδρο, παρουσιαστή της εκδήλωσης, να επιδώσω τα έπαθλα στους νέους αιμοδότες του Νομού μας.
Πέντε νεαρής ηλικίας άτομα, με την σκυτάλη στην διαδρομή της αιμοδοτικής ιδέας, την οποία κρατά σταθερά ΠΡΩΤΗ πανελλαδικά τα τελευταία εννέα χρόνια ο Σύλλογος της Ξάνθης.
“Aμές δέ γ’ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες”
Εμείς θα γίνουμε πολύ καλύτεροι από σας. Υπόσχεση των νέων της Σπάρτης στην αρχαιότητα. Υπόσχεση των νέων που είχα μπροστά μου. Δύο από τους πέντε οι παρόντες, δεδομένου ότι λόγω πανελληνίων εξετάσεων ή άλλων υποχρεώσεων οι άλλοι δεν παρέστησαν. Με τα παιδιά δίπλα μου, θέλησα να πω κάτι.
Θυμήθηκα πως πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, ίσως τρία χρόνια, είχα μια συζήτηση με τον πρόεδρο, για την καθιέρωση ενός συνθήματος για την αιμοδοσία. «ΑΙΕΝ ΑΙΜΟΔΟΤΕΙΝ» πρότεινα τότε. Άστο Στέλιο, έχουν προηγηθεί οι καταδρομείς, το έχουν σύνθημα, γραμμένο στην επωμίδα τους, μου είπε.
«ΧΡΕΙ ΑΙΜΟΔΟΤΕΙΝ» ( Πρέπει να αιμοδοτούμε ) είπα, απευθυνόμενος στον πρόεδρο και τους παρισταμένους. Το γράφω σήμερα, για να γίνει ευρύτερα γνωστό, κατά ήσσονα λόγο.
Κατά μείζονα λόγο, διατυπωμένο σε εφημερίδα του ημερήσιου τύπου της Ξάνθης, να κατατεθεί από τον κ. Παπαχρόνη στο επόμενο πανελλήνιο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών.  

Στέλιος Αρσενίου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Στέλιος Αρσενίου
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…