Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Φρίκη: σεξουαλική κακοποίηση 7χρονου κοριτσιού στην ορεινή περιοχή

Φρίκη: σεξουαλική κακοποίηση 7χρονου κοριτσιού στην ορεινή περιοχή

0
molest-empros

Εισήχθη στο Νοσοκομείο την προηγούμενη Τρίτη και νοσηλεύεται στην Μαιευτική Κλινική. Απαγόρευση επισκέψεων

Το ιατροδικαστικό πόρισμα κάνει λόγο για συστηματική κακοποίηση τουλάχιστον δύο χρόνων! Έρευνα της αστυνομίας για τους δράστες

Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλεί η υπόθεση που αποκαλύπτει το «Ε»  για την άγρια σεξουαλική κακοποίηση 7χρονου κοριτσιού από την ορεινή περιοχή που εισήχθη την προηγούμενη Τρίτη 8 Μαΐου στο νοσοκομείο της Ξάνθης με αιμορραγία στα γεννητικά όργανα και νοσηλεύεται μέχρι σήμερα στη μαιευτική κλινική, αν και η κατάσταση της υγείας του είναι πλέον πολύ καλή. Αρχές και αρμόδιοι κρατούν στόματα «ερμητικά κλειστά» και παραπέμπουν στη Δικαιοσύνη, απ’ όπου έχει ήδη κινηθεί διαδικασία για την διερεύνηση της συνταρακτικής αυτής υπόθεσης.

«Καταπέλτης» το πόρισμα του ιατροδικαστή
Το κοριτσάκι που πηγαίνει στην πρώτη δημοτικού και είναι 6,5 χρονών υπεβλήθη σε ράμμα λόγω εκδορών και θλαστικού τραύματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων την επόμενη ημέρα της εισαγωγής της, ενώ έφερε και τραύματα στο πρόσωπο, πράγμα που πιστοποιεί ότι ασκήθηκε και βία, προκειμένου να ακινητοποιηθεί.
Από την αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα, παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση, το πόρισμα του οποίου συντάχθηκε το πρωί της Τρίτης και το οποίο οδηγεί σε συμπεράσματα που πολλαπλασιάζουν το βάθος του μαρτυρίου που υπέστη η ψυχή και το σώμα του μικρού κοριτσιού. Ο ιατροδικαστής αναφέρει λεπτομερή στοιχεία για τα τραύματα του κοριτσιού, ενώ εντάσσει και τις πρώτες εκτιμήσεις από τις μαρτυρίες. Σύμφωνα με το πόρισμα, ο ίδιος διαπίστωσε ότι το θύμα δεν διακορεύτηκε, ούτε βιάστηκε, αλλά υπέστη με άλλο τρόπο άγρια και βάναυση σεξουαλική κακοποίηση. Επίσης, στο πόρισμα του πιστοποιεί ότι η σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού δεν προκύπτει μόνο από την τελευταία επίθεση σε βάρος της, αλλά στοιχειοθετεί με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν από την ιατρική εξέταση συστηματική παρά φύση σεξουαλική κακοποίηση για τουλάχιστον δύο χρόνια!
Το 7χρονο κοριτσάκι είναι πλέον καλά στην υγεία του και δέχεται καθημερινά ψυχολογική υποστήριξη.
Δίπλα της βρίσκεται συνεχώς η μητέρα της, ενώ έχουν απαγορευτεί οι επισκέψεις σε τρίτους.

Επιφυλακτικότητα ακόμη για την ταυτότητα των δραστών
Η αστυνομική διεύθυνση θα κινήσει τις διαδικασίες εντοπισμού του δράστη ή των δραστών όταν λάβει στα χέρια της το πόρισμα του ιατροδικαστή, απ’ όπου προκύπτουν οι πρώτες υπόνοιες.
Ωστόσο, οι νέες προεκτάσεις που λαμβάνει η υπόθεση, λόγω της συστηματικής κακοποίησης, εγείρει ζητήματα κατ’ εξακολούθηση τέλεσης του εγκλήματος και πιθανόν να πρόκειται και για διαφορετικούς δράστες.
Πάντως, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι επισκέψεις έχουν απαγορευτεί στο δωμάτιο του θύματος, ενώ εξιτήριο δεν χορηγείται μέχρι ότου να βρεθεί κάποιο κοινωνικό ίδρυμα για να πάρει υπό την προστασία του το κοριτσάκι, πράγμα που καταδεικνύει ότι οι αρμόδιες αρχές δεν θεωρούν ασφαλή την επιστροφή και διαμονή του θύματος στο σπίτι του και τον οικισμό.

Σιγή από αρχές και ιθύνοντες. Ο λόγος στη Δικαιοσύνη
Η διερεύνηση της υπόθεσης από το «Ε» «έπεσε» πάνω σε ψηλούς τοίχους, καθώς κανείς δεν είναι διατεθειμένος να αναφερθεί στο θέμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν υποψίες ότι από την πλευρά της μειονοτικής κοινότητας εκδηλώνεται μία διάθεση συγκάλυψης ή τουλάχιστον μία προσπάθεια να μη λάβει διαστάσεις το θέμα. Για την υπόθεση ωστόσο, ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, η προϊσταμένη αρχή της οποίας φαίνεται να εκδηλώνει την πρόθεση να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, προκειμένου να συνδράμει στον εντοπισμό των δραστών, αλλά και στην προστασία του θύματος.
Με τη συγκεκριμένη υπόθεση παίρνει «σάρκα και οστά» με τον πιο στυγνό τρόπο η έντονη φημολογία που κατά καιρούς αναπτύσσεται για την σεξουαλική και σωματική κακοποίηση των γυναικών της μειονότητας, αλλά και την «ένοχη σιωπή» της τοπικής κοινωνίας που «κρύβει κάτω από το χαλί» συμπεριφορές αγριότητας, επιθετικότητας ή και διαστροφής, κρατώντας την περιοχή αποκλεισμένη και συνένοχα «βουβή». Άλλωστε, στοιχεία που πιστοποιούν αυτή την τακτική δεν είναι μόνο η σημαντικά αυξημένη χρήση ψυχοφαρμάκων από τις γυναίκες της μειονότητας, αλλά και η «τύχη» δεκάδων υποθέσεων κακοποίησης που «ματαιώνονται» πριν φτάσουν στο ακροατήριο.
Το «Ε» εκφράζοντας την έντονη ευαισθητοποίησή του για το θέμα θα παρακολουθήσει τις εξελίξεις και την έκβαση της υπόθεσης.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…