Σχόλια 11/05/2012

0
Giannakidis_3-empros

Ολοκληρώθηκε (επιτέλους) η περιφορά της διερευνητικής του Αλέξη, ήρθε η ώρα της περιφοράς της φλόγας!!      

Συχνές ορεινές επισκέψεις  


Έχει αυξήσει εντυπωσιακά τις επισκέψεις του στην ορεινή περιοχή του νομού Ξάνθης ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης.
Μάλιστα, όλες γίνονται χωρίς την έκδοση δελτίων Τύπου, σα να μην επιθυμεί την δημοσιότητα για τις επαφές αυτές που γίνονται στο δημαρχείο του δήμου Μύκης, στη Σμίνθη, παρουσία βέβαια του δημάρχου κ. Τσουκάλ.
Προφανώς ο Περιφερειάρχης έχει στο μυαλό του τις εκλογές και δημιουργεί διαδρόμους.
Επειδή όμως είναι έμπειρος θα γνωρίζει πως κάποιοι διάδρομοι οδηγούν σε αδιέξοδα, όπως έγινε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
Πάντως, την ίδια επισκεψημότητα στους άλλους δήμους του νομού δεν την έχει ο κ. Γιαννακίδης, παρότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα πρέπει να τον έχει προβληματίσει πολύ.
«Ε»      

 

Τα κουνούπια πάλι  


Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, κυρίως τα δύο τελευταία χρόνια, ζούμε οι κάτοικοι της Περιφέρειας μια απαράδεκτη κατάσταση με το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών.
Περιφέρεια και Αντιπεριφέρειες, ενώ θα έπρεπε εγκαίρως να οργανώσουν την επιχείρηση καταπολέμησης των κουνουπιών, καθυστερούν αδικαιολόγητα.
Κι όταν τελικά αποφασίσουν να κινηθούν είναι ήδη αργά!
Εκείνο που δημιουργεί απορίες είναι το γεγονός ότι τόσο ο Γιαννακίδης όσο και ο Καραλίδης, που θα έπρεπε να έχουν εμπειρία σε θέματα Νομαρχιακής λειτουργίας, με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το όλο θέμα, δείχνουν να το αγνοούν και να αδιαφορούν για την έγκαιρη επίλυσή του.
Προφανώς έχουν να ασχοληθούν με άλλα πλέον σοβαρά θέματα…
«Ε»        

Να γίνουν 250


 Στις επόμενες εκλογές να δηλώσουν εγγράφως όλα τα κόμματα ότι δεν δέχονται το μπόνους των 50 βουλευτών. Επομένως να έχουμε βουλή των 250 βουλευτών!  
Θωμάς Βουγιουκλής

Προς πολιτικούς  


Οι εφημερίδες δεν είναι μόνον για να δημοσιεύουν τις δηλώσεις συμπαράστασης διαφόρων πολιτικών, τις συνεντεύξεις τους, τις εκδηλώσεις τους, τα δελτία Τύπου.
Οι εφημερίδες είναι οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί, είναι η επαφή και γνωριμία.
Εάν δεν τα επιθυμούν αυτά οι νεόκοποι πολιτικοί, ας αποφασίσουν την «προβολή» τους μ’ αυτούς που επέλεξαν κατά την προεκλογική περίοδο.
Κι ας μην ξεχνούν ότι δεν υπάρχει καμία υποχρέωση του Τύπου να τους προβάλει. Όπως επίσης χρήσιμο είναι να θυμούνται πως τ’ αξιώματα είναι προσωρινά και εφήμερα.
Τέλος, θα γνωρίζουν ότι οι εφημερίδες δεν είναι υπάλληλοι και γραφεία Τύπου τους και ότι οι επιλογές κρίνουν τον πολιτικό, όχι τα λόγια.
«Ε»      

 

 
Άλλα 7,7 εκ. ευρώ στα κόμματα  


Την ώρα που οι πολίτες βυθίζονται στην ανέχεια, τα κόμματα λαμβάνουν 7,7 εκ. ευρώ πρόσθετη επιχορήγηση!
Ελάχιστα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από την διεξαγωγή των εκλογών της περασμένης Κυριακής τα κόμματα που είχαν παρουσία στην Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο, μοιράσθηκαν επιπλέον 7.720.000 ευρώ, προκειμένου για «ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς».
Το ποσό αυτό, δόθηκε με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών και αποτελεί συμπλήρωμα στα 10,2 εκατ. ευρώ, που είχαν λάβει τα πολιτικά κόμματα ως εκλογική αποζημίωση, προκειμένου να καλύψουν τις δαπάνες των εκλογών.
Με αυτή την προκλητική συμπεριφορά που συνεχίζουν να επιδεικνύουν τα κόμματα, ας μην απορούν μετά για την κάθετη πτώση των ποσοστών τους.    

 

 
Πλήγμα εκ των έσω για τη Μέρκελ


 Η Γερμανία αναβάλλει την επικύρωση του συμφώνου λιτότητας που είχε προγραμματιστεί για τις 25 Μαΐου, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου.
Ο λόγος της αιφνιδιαστικής αυτής αναβολής είναι ότι κινδυνεύει να καταψηφιστεί από την γερμανική βουλή. Για την επικύρωση του συμβολαίου απαιτείται θετική ψήφος από τα δύο τρίτα του γερμανικού κοινοβουλίου, συνεπώς απαιτείται και η ψήφιση από την αντιπολίτευση. Όμως οι πράσινοι και οι σοσιαλδημοκράτες δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν αν δεν προστεθούν σ’ αυτό αναπτυξιακά μέτρα.
Μετά λοιπόν από τις βολές που δέχεται διαρκώς  η καγκελάριος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την εκλογή Ολάντ, τις εκλογές στην Ελλάδα, αλλά και από τον απερχόμενο πρόεδρο του Γιούρογκρουπ, η αμφισβήτηση γιγαντώνεται και στο εσωτερικό της χώρας.
Ο δρόμος της λιτότητας που ακολουθεί η κα Μέρκελ χάνει συνεχώς υποστηρικτές, ακόμη και μέσα στη Γερμανία, ενώ οι φωνές αντίδρασης ολοένα και πληθαίνουν…  

 

     
Λεφτά –για νέες εκλογές- υπάρχουν;  


Νέο «καπέλο» θα χρεωθεί στην ταλαίπωρη και «στεγνή» οικονομικά χώρα μας αν οδηγηθούμε σε επαναληπτικές εκλογές. Κι αυτό γιατί για τις εκλογές… είναι πολλά τα λεφτά! Για την αναμέτρηση της 6ης Μαΐου δαπανήθηκαν 56 εκ. ευρώ, ενώ είχαν προϋπολογιστεί 60 εκ. εκ των οποίων τα 10 μόλις την τελευταία στιγμή επιτράπηκαν από την τρόικα. Κι επειδή με 4 εκ. ευρώ που έμειναν εκλογές δεν γίνονται, η χώρα μας θα υποστεί άλλο ένα φέσι.
Ποιοι και πόσα χρήματα θα πάρουν (μεικτά) για τις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής: Δημοτικοί υπάλληλοι: 100 ευρώ, Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Πυροσβέστες: 135 ευρώ, Υπάλληλοι υπηρεσιών δημοσιονομικού ελέγχου: 330 ευρώ, Υπάλληλοι ελεγκτικού συνεδρίου: 330 ευρώ, Δικαστικοί υπάλληλοι: 600 ευρώ, Υπάλληλοι υπουργείου Δικαιοσύνης: 100 ευρώ, Δικαστικοί, εισαγγελικοί λειτουργοί: 750 ευρώ, Υπάλληλοι υπουργείου Εσωτερικών: 1700 ευρώ και Υπάλληλοι περιφερειών: 1.700 ευρώ.
Ε.Δ.

 

 
Δεν μπορεί να κηρυχθεί παράνομη η Χρυσή Αυγή  


Μετά από τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η δράση και η στάση της Χρυσής Αυγής μετά την ανάδειξή της σε κοινοβουλευτικό κόμμα, αλλά και τη δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη «να κηρυχθεί παράνομη η Χρυσή Αυγή» δύο συνταγματολόγοι εξηγούν γιατί δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη στο ελληνικό δίκαιο. Ο Παναγιώτης Ματζούφας εξηγεί ότι: «δυστυχώς, η δημοκρατία είναι εύθραυστη διότι δίνει βήμα ακόμα και σ’ αυτούς που την υπονομεύουν. Είναι όμως και το πολίτευμα της ευθύνης, καθώς αναθέτει στους πολίτες το βάρος να αντισταθούν και να απαξιώσουν τη βία και τη ρατσιστική μισαλλοδοξία των αρνητών της» και η Πηνελόπη Φουντεδάκη σημειώνει μόνο στη Γερμανία απ’ όλα σχεδόν τα κράτη του δυτικού κόσμου το Σύνταγμα με ειδική πρόβλεψή του απαγόρευσε και το ναζιστικό και το κομμουνιστικό κόμμα μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ σημειώνει ότι στην Ελλάδα διαχωρίζεται η δημιουργία πολιτικού κόμματος από τη σύσταση σωματείου με ρατσιστικό λόγο.
Ε.Δ.      

 

Η λαμπαδηδρομία της …διερευνητικής εντολής


 Παράλληλα με την λαμπαδηδρομία της φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων που υπάρχει σε εξέλιξη, έχουμε και τη λαμπαδηδρομία της …διερευνητικής εντολής με τους πολιτικούς αρχηγούς να την πηγαίνουν και να την φέρνουν μέχρι τώρα άπραγοι…Σαμαράς και Τσίπρας την κατέθεσαν αφού δεν μπόρεσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση και τώρα βρίσκεται στα χέρια του Ευ. Βενιζέλου. «Λευκός καπνός» όμως δεν φαίνεται πουθενά αφού δεν φαίνεται να καταλήγουν πουθενά παρά τις προσπάθειες και μάλλον όλα δείχνουν ότι θα πάμε για επαναληπτικές εκλογές. Η εντολή του ελληνικού λαού είναι κυβέρνηση συνεργασίας όμως το πολιτικό μας σύστημα και  οι πολιτικοί μας δεν δείχνουν ώριμοι για κάτι τέτοιο. Ακόμη μια φορά που αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων…
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…