Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ώρα …ΠΑΣΟΚ για τα ψηφοδέλτια

Ώρα …ΠΑΣΟΚ για τα ψηφοδέλτια

0

Χωρίς εκπλήξεις αναμένεται το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης. Φεύγει ο Μάντατζη αλλά δηλώνει πολιτικά παρών

Διαψεύδει ο Μπαράν Μπουρχάν τη φήμη ότι του ζητήθηκε από το Προξενείο να αποχωρήσει αν δεν είναι συνυποψήφιός του ο Μάντατζη

«Το καλό πράμα αργεί» σκέπτονται – προφανώς – στο ΠΑΣΟΚ και τόσο καιρό τώρα …ψιλοκοσκινίζουν τα ψηφοδέλτια αποστερώντας απ’ τους υποψηφίους πολύτιμο προεκλογικό χρόνο. Έτσι ενώ επρόκειτο να ανακοινωθούν το βράδυ της Τρίτης μετατέθηκαν χρονικά για το απόγευμα της Τετάρτης και …ίδωμεν!  
Δεν περιμένουν εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης
Χωρίς εκπλήξεις (τύπου Τσαλίδη) αναμένεται το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ της Ξάνθης και τα ονόματα που έχουν «κλειδώσει» είναι οι: Π. Σγουρίδης, Δ. Σαλτούρος, Δ. Δόντζος, Μ. Μπουρχάν, Φ. Καπζά. Το ενδεχόμενο της συμμετοχής του Τσετίν Μάντατζη που ταλάνισε το ΠΑΣΟΚ τοπικά και κεντρικά φαίνεται να έχει απομακρυνθεί παρότι έγιναν τόσο από τον ίδιο όσο και από τους δύο πασόκους δημάρχους (Τσολακίδης – Χατζηευαγγέλου) «φιλότιμες» προσπάθειες για να το αποφασίσει ο πρόεδρος. Υπενθυμίζουμε την επιστολή των δημάρχων καθώς και τη συνάντηση του κ. Μάντατζη με τον κ. Βενιζέλο ενώ θεωρείται δεδομένο ότι η μετάβαση του κ. Μάντατζη μετά του κ. Χατζηοσμάν προσφάτως στην Τουρκία και οι συναντήσεις τους με την πολιτική ηγεσία είχε απόλυτη σχέση με το θέμα του κ. Μάντατζη και το ΠΑΣΟΚ υπό την έννοια να ζητήσουν την στήριξη και την παρέμβαση του τούρκου Πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Παρόλα αυτά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι δεν ανταποκρίθηκε στα … «κελεύσματα», εξωτερικων και εσωτερικών παραγόντων αλλά και της «προίκας» ψήφων του κ. Μάντατζη επιλέγοντας μια εξισορροπητική πολιτική καθώς ήταν εξ αρχής γνώστης ότι η συμμετοχή του Μάντατζη στο ψηφοδέλτιο θα είχε δύο απώλειες : Αυτή του κ. Σγουρίδη και του κ. Μπουρχάν αλλά και πιθανότατα αποχώρηση και της Νομαρχιακής Επιτροπής η οποία του κατέστησε σαφές ότι είναι αντίθετη σε κάτι τέτοιο.  
Μάντατζη: «Θα παραμείνω πολιτικά παρών»
Το γεγονός της …πολιτικής εφεδρείας φαίνεται να το έχει πάρει απόφαση ο κ. Μάντατζη όμως όχι και την αποστασιοποίησή του από τα πολιτικά δρώμενα. Έτσι δηλώνει στο «Ε» ότι θα είναι πολιτικά παρών και ότι παρά το γεγονός ότι ο κ. Μπουρχάν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί να είναι συνυποψήφιος με τον κ. Μάντατζη εκείνος θα τον στηρίξει όπως άλλωστε υποσχέθηκε στον κ. Βενιζέλο: «Ήθελα να είμαι υποψήφιος όπως και πολλοί άλλοι και δεν είχα πρόβλημα με κανένα. Το είπα και στον κ. Βενιζέλο ότι απ’ την στιγμή που έγιναν δεκτά κάποια αιτήματά μας (έκπτωση στα πρόστιμα, ρύθμιση για τους τίτλους ιδιοκτησίας) θα στηρίξω το ΠΑΣΟΚ. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά αλλά παραμένω παρών στα πολιτικά δρώμενα».  
Προξενικά «τερτίπια»; Διάψευση από τον Μπαράν Μπουρχάν
Στο μεταξύ ο κ. Μπαράν Μπουρχάν μιλώντας στο «Ε» διέψευσε φήμες ότι κλήθηκε εσπευσμένα στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνή και ότι του ζητήθηκε να παραιτηθεί και αυτός, αν δεν αποδεχθεί ο Βενιζέλος την επιστροφή Τσετίν: «Είναι ανυπόστατη αυτή η φήμη. Ούτε κλήθηκα, ούτε μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο. Είναι βέβαιο ότι από το Προξενείο κάποιον θα στηρίξουν όμως η συνήθης τακτική που ακολουθούν είναι να βλέπουν προς τα πού κατευθύνεται το ρεύμα και να στηρίζουν εκείνον τον υποψήφιο. Δεν βλέπουν πρόσωπα. Ο στόχος είναι να εκλεγούν μειονοτικοί βουλευτές. Όσο για μένα αυτό που θα προσπαθήσω είναι να πείσω τους ανθρώπους του χώρου μου που πολλοί απ’ αυτούς είναι άνεργοι να εμπιστευτούν ξανά το ΠΑΣΟΚ».  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…