Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Μαλλιά κουβάρια» έκανε ο Μάντατζη το ΠΑΣΟΚ

«Μαλλιά κουβάρια» έκανε ο Μάντατζη το ΠΑΣΟΚ

0
tsetin_mantatzi_01

Δεν τον θέλει ο Σγουρίδης και η Νομαρχιακή, τον θέλουν οι δήμαρχοι Αβδήρων και Τοπείρου. Έστειλαν επιστολή προς Βενιζέλο

Ο Μάντατζη ζήτησε μεσολάβηση του τούρκου πρωθυπουργού προς το ΠΑΣΟΚ.
Αναζητούν γυναίκα από την μειονότητα για να κλείσουν το ψηφοδέλτιο

«Μαλλιά κουβάρια» έχουν γίνει στο τοπικό ΠΑΣΟΚ εξ’ αφορμής της υπόθεσης Μάντατζη. «Βροχή» οι επιστολές προς την Επιτροπή Αξιολόγησης και προς τον πρόεδρο κ. Βενιζέλο,  άλλες θετικές για την επιστροφή του και  άλλες αρνητικές. Λίγο πριν την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Ξάνθης (αναμένεται μετά το Πάσχα) διχασμένο φαίνεται το τοπικό ΠΑΣΟΚ ενώ υπάρχει ένα πλούσιο παρασκήνιο.

Διχάζει το ΠΑΣΟΚ ο Μάντατζη  
Σε δύο μέτωπα έχει χωριστεί το τοπικό ΠΑΣΟΚ. Απ’ τη μια ο Π. Σγουρίδης και η νομαρχιακή Ξάνθης που έχουν καταστήσει σαφές, ο πρώτος με δημόσιες δηλώσεις του αλλά και απευθείας στον Βαγγέλη Βενιζέλο, η δεύτερη με επιστολή της επίσης προς τον κ. Βενιζέλο στην οποία όπως είχε γράψει το «Ε» στο φύλλο της Δευτέρας 9 Απριλίου, δήλωνε ξεκάθαρα ότι δεν εγγυάται για το αποτέλεσμα σε ενδεχόμενη συμμετοχή του Μάντατζη, καθιστώντας σαφές ότι είναι αρνητική σε αυτή την επιλογή και απ’ την άλλη οι δυο Πασόκοι δήμαρχοι Αβδήρων και Τοπείρου που είναι υπέρ της επιστροφής Μάντατζη. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» έστειλαν επιστολή στον κ. Βενιζέλο, στην οποία εκθέτουν τις απόψεις τους για τους λόγους που θα πρέπει να είναι ο κ. Μάντατζη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και όχι ο κ. Μπαράν Μπουρχάν.

Οι πασόκοι δήμαρχοι δεν θέλουν τον Μπουρχάν
Είναι γνωστό ότι οι δύο δήμαρχοι έχουν μια κόντρα με τον κ. Μπουρχάν που κρατάει απ’ τις περιφερειακές εκλογές. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μπουρχάν εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος με τον κ. Παυλίδη και μάλιστα ήταν πλειοψηφήσας. Σ’ εκείνες λοιπόν τις εκλογές αναμετρήθηκαν Μάντατζη και Μπουρχάν τη δεύτερη Κυριακή και όπως είναι γνωστό υπερίσχυσε ο Μάντατζη υπέρ Γιαννακίδη (άλλο αν μετά δήλωνε μετανιωμένος που τον στήριξε). Απ’ εκεί κρατάει λοιπόν η «κόντρα» με τους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ αν και με τον κ. Τσολακίδη υπάρχουν και πιο «ιδιαίτερα» θέματα που αφορούν και τον αντιδήμαρχο του κ. Μπηρόλ μιας κι ο κ. Μπουρχάν ήταν δημότης πρώην δήμου Βιστονίδας. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο κ. Μπουρχάν ξέρει πολλά…
Μάντατζη προς Μπουρχάν: «Θα σε στηρίξω…»
Απ’ την πλευρά του ο κ. Μπουρχάν έχει διαβεβαιώσεις ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα επιβεβαιώνει το τηλεφώνημα του κ. Μάντατζη στο οποίο του δήλωνε ότι θα τον στηρίξει στις εκλογές και του μετέφερε και τη δέσμευσή του προς τον κ. Βενιζέλο ότι απ’ τη στιγμή που ψηφίστηκε η τροπολογία για τα τεμένη και για τα πρόστιμα θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ και όποιον υποψήφιο επιλέξει από τον χώρο της μειονότητας.

Ο Μάντατζη ζήτησε να «πιέσει» ο Τούρκος Πρωθυπουργός το ΠΑΣΟΚ
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ε» η επίσκεψη Μάντατζη στην Τουρκία και η συνάντησή του με την ανώτατη πολική ηγεσία της Τουρκίας αποσκοπούσε στο να ασκηθεί πίεση στο ΠΑΣΟΚ και στον κ. Βενιζέλο να τον δεχτούν. Επίσης το Τουρκικό Προξενείο φέρεται να υποστηρίζει τη συμμετοχή των Μάντατζη με τον Μπουρχάν στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Σ’ αυτό το ενδεχόμενο ο κ. Μπουρχάν δήλωσε ξεκάθαρα στο «Ε» ότι δεν πρόκειται να δεχτεί.

Cherchez la femme…
Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν με τον ή τους μειονοτικούς υποψήφιους το ΠΑΣΟΚ αναζητά γυναίκα υποψήφια για να κλείσει το ψηφοδέλτιό του που  – αν δεν αλλάξει τίποτε μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα απαρτίζεται από τους: Π. Σγουρίδη, Δ. Σαλτούρο, Μ. Μπουρχάν, Δ. Δόντζο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας η υποψήφια θα είναι από το χώρο της μειονότητας. Έτσι θα τηρηθεί η ποσόστωση αλλά και το 3+2.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…