Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα ΔΗΜΑΡ: Λέμε ΟΧΙ στην αριστερίστικη αριστερά

ΔΗΜΑΡ: Λέμε ΟΧΙ στην αριστερίστικη αριστερά

0
dhmar_1-empros

Δέλκος, Γούναρης, Γκαρμπούνης, Καραμπουγιούκογλου, Δαλάτσης, Ζουμπουλίδου, Τσίγκας, Σπανού,  οι 8 προτεινόμενοι για το ψηφοδέλτιο Ξάνθης

Μεγάλη προσέλευση στην ανοιχτή νομαρχιακή συνέλευση. Άνοιγμα για συνεργασία με τον κεντρώο χώρο

Η ανοδική δημοσκοπική εικόνα της ΔΗΜΑΡ αποτυπώθηκε με πρόδηλο τρόπο και στην Ξάνθη  με την μεγαλύτερη προσέλευση και συμμετοχή μέχρι σήμερα στην ανοιχτή νομαρχιακή συνέλευση των μελών και των φίλων της  που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ορφέας». Στη συνέλευση έγινε μια ενδελεχής ανάλυση της πολιτικής συγκυρίας από τον κ. Κώστα Δέλκο,  διατυπώθηκε η πολιτική πλατφόρμα του κόμματος καθώς και οι κατευθυντήριες γραμμές στην πορεία του κόμματος προς τις εκλογές ενώ ανακοινώθηκαν 8 προτεινόμενοι υποψήφιοι 5 από τους οποίους θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ στην Ξάνθη.    

Λέμε ΟΧΙ  στην αριστερίστικη αριστερά
Με κεντρικό πρόταγμα την ανάγκη διεξόδου της χώρας από την κρίση 20 μήνες μετά την ίδρυσή της από τον Φώτη Κουβέλη, η ΔΗΜΑΡ κατεβαίνει στις εκλογές με μια νέα αφήγηση για τη χώρα και την αριστερά έξω από περιχαρακώσεις και αριστερίστικη πολιτική ατζέντα. Διαφοροποιείται από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ στη λογική ότι πρεσβεύει σε μια σταθερή πορεία της χώρα μέσα στην ευρωζώνη καταθέτοντας ρεαλιστική πρόταση στη βάση ενός δημοκρατικού σοσιαλισμού: «Βασική συνιστώσα της πολιτικής μας είναι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και η παραμονή στην ευρωζώνη.  Είναι δέσμευση της ΔΗΜΑΡ οι συμφωνίες που υπέγραψε η χώρα», σημείωσε ο κ. Δέλκος θέτοντας τη διαχωριστική γραμμή που διαφοροποιεί τη ΔΗΜΑΡ από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ:«Μας είπαν ανάχωμα και συνέδεσαν την ίδρυσή μας όχι ως ανάγκη να καλυφθεί ένα κενό απ’ τα αδιέξοδα της πολιτικής αλλά για να εμποδίσει την μεταπήδηση στα αριστερά κόμματα», κατέληξε ο κ. Κώστα Δέλκος απαντώντας σε σχετικές αναφορές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. 
Επικέντρωσε λοιπόν την αδυναμία συνεργασίας και συσπείρωσης της αριστεράς που με βάση της δημοσκοπήσεις ενωμένη συγκεντρώνει το 40% και θα μπορούσε να κυβερνήσει στις βασικές προγραμματικές θέσεις που δεν έχουν κοινό τόπο και κοινή αναφορά σ’ ότι αφορά την διαχείριση της κρίσης και τον προσανατολισμό της χώρας.

Άνοιγμα για συνεργασία με τον κεντρώο χώρο
Παράλληλα όμως έκανε άνοιγμα προς τα κεντρώα κόμματα και ιδιαίτερα προς το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά επισημαίνοντας: «Δεν φιλοδοξούμε να είμαστε ένα μικρό καθαρό κόμμα με αριστερίστικη ιδεολογία. Θέλουμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς και δεν φοβόμαστε να οσμωθούμε με ανθρώπους που ήταν σε διαφορετικό χώρο από μας. Ο κ. Δέλκος έκανε και μια αναφορά στον Τσετίν Μάντατζη και σε όσα διαμείφθηκαν σε σχέση με την κίνηση των «5» υποστηρίζοντας  ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια όλα αυτά που γράφτηκαν για το ότι δηλαδή η τοπική οργάνωση της Ξάνθης αντέδρασε στην ένταξή του:  «Δεν υπήρξε καμιά πίεση από μέρους μας. Είχαμε όμως συζητήσει και καταλήξει στην υποψηφιότητα του κ. Σαμή Καραμπουγιούκογλου καθώς θεωρούμε ότι εκφράζει την μειονοτική μας πολιτική.

Ποιους προτείνει η ΔΗΜΑΡ Ξάνθης
Στη συνέχεια ο κ. Δέλκος παρουσίασε τους προτεινόμενους υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης. Έκπληξη αποτελεί η παρουσία του αντιδημάρχου Τοπείρου κ. Κώστα Δαλάτση ο οποίος και συμμετείχε στη συνέλευση συνοδευόμενος από τον από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου Φώτη Πυροστιάνη. 
1. Χρήστος Γκαρμπούνης (Ιατρός)
2. Κώστας Γούναρης (Δικηγόρος)
3. Κώστας Δαλάτσης (Αγρότης-συνδικαλιστής)
4. Κώστας Δέλκος (Ηλεκτρολόγος Μηχ/κός)
5. Παρθένα Ζουμπουλίδου (Ιατρός)
6. Σαμή Καραμπουγιούκογλου (Δημοσιογράφος- έχει οριστικοποιηθεί)
7. Μαρία Σπανού (Διευθύντρια Δήμου Ξάνθης, υπό την αίρεση πιθανού κωλύματος)
8. Αλέξανδρος Τσίγκας (Καθηγητής ΔΠΘ)

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…