Σχόλια 13/04/12

0
tsoxatzopoulos_a

Έγιναν μαλλιά κουβάρια για τον Τσετίν του ΠΑΣΟΚ τα παλικάρια….      

Ας γίνει η αρχή  


Θλίψη και οργή μαζί για όσα βγήκαν και συνεχίζουν να βγαίνουν στο φως για τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και η κοινωνία απαιτεί να γίνει κάθαρση σε βάθος.
Όχι μόνον στον Τσοχατζόπουλο, αλλά σε όλους.
Ο έλεγχος του Πόθεν Έσχες να γίνει σωστά και έτσι όπως πρέπει. Και να ελεγχθούν όσοι διετέλεσαν υπουργοί και όσες υποθέσεις είναι ακόμη ανοιχτές να διαλευκανθούν επίσης.
Ο Τσοχατζόπουλος είναι η αρχή. Μόνο που θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια και συνέπεια στην κάθαρση.
«Ε»    

 

 
Φήμες, φήμες…  


 

Οι φήμες δίνουν και παίρνουν ως προς τα ψηφοδέλτια για Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ως προς τους υποψήφιους που θα χρίσουν και θα είναι υποψήφιοι βουλευτές.
Έτσι, στο παιγνίδι των φημών έχουν εμπλακεί και τα Μέσα Ενημέρωσης που τη μια μέρα αναφέρουν το άλφα για υποψήφιο και την άλλη αλλάζουν και βάζουν τον βήτα.
Κομφούζιο πραγματικό, κυρίως δε ως προς τους μειονοτικούς για τους οποίους γίνεται και το μεγαλύτερο παζάρι μέχρι να οριστικοποιηθεί η λίστα.
Η δε οριστικοποίηση είναι θέμα ωρών πλέον για να κλείσει η εκκρεμότητα αυτή διότι ο χρόνος μέχρι 6 Μαΐου είναι λίγος.
«Ε»    

Αισιοδοξία στο ΠΑΣΟΚ  


Η εκλογή του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ του Ευαγ. Βενιζέλου, είναι αναμφισβήτητο γεγονός, ότι έδωσε ένα νέο αέρα στην μεγάλη αυτή δημοκρατική παράταξη.
Ακόμη, προσμετρήθηκε στα θετικά του νέου προέδρου η ειλικρινής  πρόθεση να πει την αλήθεια προς τον ελληνικό λαό ως προς τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ αλλά και των ίδιων των πολιτικών.
Γενικά ο Βενιζέλος κέρδισε την εμπιστοσύνη της βάσης και αυτό αποδεικνύεται από τη μικρή αλλά σταθερή άνοδο των ποσοστών κατά τις τελευταίες  δημοσκοπήσεις.
Αισιοδοξούν δε στο επιτελείο του Βενιζέλου ότι μέχρι τις εκλογές πολλά πρόκειται ν’ αλλάξουν προς το καλύτερο μη αποκλειομένης και της εκπλήξεως.
«Ε»  

 

       
Υποψήφιος ο Λαζ. Ζουρνατζής  


Ένας παλιός μας γνώριμος, ο πρώην νομάρχης Ξάνθης Λάζαρος Ζουρνατζής, θα είναι υποψήφιος βουλευτής.
Πολιτεύεται με το ΠΑΣΟΚ στο νομό Δράμας. Από τη στήλη ευχές για επιτυχία.
«Ε»  

 

     
Μυστικά  


Πέπλο μυστικοπάθειας καλύπτει τις διεργασίες των Ανεξάρτητων Ελλήνων τοπικά. Δεν ανοίγουν ακόμη τα χαρτιά τους και προετοιμάζουν να κάνουν πρεμιέρα την Τρίτη, γιατί καλές οι μυστικές διαδικασίες, αλλά ο χρόνος ξεκίνησε να κυλάει αντίστροφα έως τις εκλογές. Οι προθέσεις, αλλά και η ανταπόκριση θα δώσουν τον τόνο τις επόμενες ημέρες, αν και μέχρι τώρα τουλάχιστον φαίνεται ότι ο Πάνος Καμμένος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των γαλάζιων συνδικαλιστών.
Μέχρι στιγμής, γνωστή έχει γίνει η επίσημη πρόταση του κόμματος στο Δημήτρη Γαλανόπουλο, «παίζει» το όνομα του Μπάμπη Ευστρατίου, ενώ από την Αθήνα ρόλο συντονιστή για την Ξάνθη έχουν δώσει σε άλλο πρόσωπο εκτός πολιτικής σκηνής, αλλά ο ρόλος που ο τελευταίος θα παίξει για το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης δεν έχε γίνει ακόμη γνωστός.
Ε.Δ.  

 

 
ΚΕΠ στα ΕΛΤΑ  


Σε 68 καταστήματα των ΕΛΤΑ, σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας, οι πολίτες θα μπορούν να βρουν δωρεάν τις υπηρεσίες των ΚΕΠ, στο επόμενο διάστημα, βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας και Υποδομών Μάκης Βορίδης, καθώς και ο πρόεδρος των ΕΛΤΑ Χρήστος Βαρσάμης.
Η πρωτοβουλία έχει ως σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών περιοχών όπου δεν υπάρχουν καταστήματα των ΚΕΠ, και σε δεύτερο χρόνο, ενόψει της απελευθέρωσης των ταχυδρομικών υπηρεσιών στη χώρα μας από τον επόμενο χρόνο, να φέρει πολίτες μέσα στα καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, οι οποίοι θα προτιμήσουν τις υπηρεσίες και τα νέα προϊόντα τους.
Για το νομό της Ξάνθης δεν προβλέπεται πάντως να ενταχθεί κανένα κατάστημα των ΕΛΤΑ σε αυτή τη λειτουργία.
Ε.Δ.  

 

 
Βροχές δυστυχώς  


Βροχές μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα δείχνουν οι προγνώσεις του καιρού, πράγμα που αλλάζει τα σχέδια όσων είχαν προγραμματίσει σουβλίσματα στην αυλή.
Η θερμοκρασία πάντως, δε θα πέσει κάτω από τους 11 βαθμούς, ενώ θα φτάσει έως και τους 18-20, και άρα με καλή διάθεση ο λαχταριστός οβελίας θα έχει και πάλι την τιμητική του στην οικογενειακή συγκέντρωση.
Καλό Πάσχα σε όλους!
Ε.Δ.

 

         
Οι υποψήφιοι της μειονότητας  


Την κατάρτιση των ψηφοδελτίων με την ένταξη μειονοτικών υποψηφίων, ώστε να υπάρχει έρεισμα και εκπροσώπηση και της μειονότητας, έχουν εξασφαλίσει το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά. Σχεδόν σίγουρο είναι ότι και η Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει το δικό της υποψήφιο, ενώ πιο απίθανο φαίνεται να υπάρξει σχετικός προβληματισμός σε ΛΑΟΣ και Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ε.Δ.  

 

 
Άρση ασυλίας  


Την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη ζήτησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το “πόθεν έσχες” του Ισ. Κούβελου.
Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας της πρόεδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη λόγω υποβολής ανακριβούς δήλωσης “πόθεν έσχες”, καθώς δεν έχει συμπεριληφθεί σε αυτήν το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων που εξήγαγε στο Λονδίνο ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβέλος.
Η ίδια δήλωσε ότι δεν θα κάνει χρήση της ασυλίας και σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «η μάχη που δίνουμε για την παράνομη χρηματοδότηση των κομμάτων έχει ενοχλήσει πολύ και πολλούς».

 

   
Κοινωνία του θεάματος  


Παραμονές των Χριστουγέννων έσκασε σαν «βόμβα» η προφυλάκιση του Εφραίμ. Τώρα λίγο πριν την Ανάσταση του Χριστού συλλαμβάνεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ξαφνικά όλη η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τη χρονική στιγμή, την επιλογή, τις σκοπιμότητες…
Στο μεσοδιάστημα… σιωπή. Σε κάτι… παρανοϊκά μυαλά, αυτά θυμίζουν την κοινωνία του θεάματος της δικτατορίας, όταν ανθούσε το ποδόσφαιρο.
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…