Σχόλια 06/04/2012

0
manos_drasi-web

Αν το δίλημμα στις εκλογές είναι: Σαμαράς ή Χάος, τί ψηφίζουμε;
Θωμάς Βουγιουκλής
 
Και ο Μάνος στις εκλογές


 Θα είναι και επίσημα υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο Στέφανος Μάνος της «ΔΡΑΣΗΣ» σε συνεργασία με την Φιλελεύθερη Συμμαχία.
Η σχετική δημοσιοποίηση της καθόδου της «Δράσης» έγινε προχθές και στην παρούσα συγκυρία είναι μια θετική εξέλιξη διότι ο Στέφ. Μάνος έχει ιδέες, είναι τολμηρός πολιτικός και κάνει ρήξεις.
Δηλαδή ό,τι χρειάζεται σήμερα το πολιτικό μας σύστημα.
«Ε»

Είναι υποψήφιος ο Χουλιάρας  


Οι παλιές φιλίες δεν ξεχνιούνται. Το απέδειξε για μια φορά ακόμη ο αγαπητός Γιώργος Χουλιάρας.
Ο οποίος γνωστοποίησε μόνον στα φιλικά του έντυπα (Μαχητής-Αδέσμευτη) ότι θα είναι και αυτός υποψήφιος βουλευτής με ετεροπρόταση που έγινε ηλεκτρονικά.
Αυξάνονται ως εκ τούτου οι υποψήφιοι να λάβουν το χρίσμα και η αγωνία «χτυπάει» κόκκινο.
Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να επιλεγούν οι άριστοι…
«Ε»  

 

 
Επίδομα ανεργίας στους επαγγελματίες  


Καθορίστηκαν τα κριτήρια με βάση τα οποία θα παίρνουν επίδομα ανεργίας οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι.
Σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός εργασίας Γ. Κουτρουμάνης. Όπως είπε ο υπουργός «έχουμε ετοιμάσει την απόφαση με τα κριτήρια προκειμένου να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Θα χρειαστούν ορισμένες ημέρες ακόμα. Για να πάρει κάποιος το επίδομα θα πρέπει να είναι ασφαλισμένος, να έχει καταβάλει εισφορές για ένα χρόνο και να έχει διακόψει τη δραστηριότητά του για τρεις μήνες. Θα υπάρχει και εισοδηματικό κριτήριο: 50.000 ευρώ καθαρά ατομικό εισόδημα για τρία χρόνια αθροιστικά και αντίστοιχα καθαρό οικογενειακό εισόδημα 80.000 ευρώ.»
«Ε»    

 

     
Είμαστε για κλάματα  


Το θέμα των παράνομων μεταναστών είναι πάντα στην επικαιρότητα.
Πολλώ μάλλον δε που η κυβέρνηση πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσει δραστικά την υπόθεση αυτή.
Μάλιστα, αν καθυστερήσει επίκειται η αποβολή της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν.
Από τους Ευρωπαίους εταίρους μας υπάρχει δυσαρέσκεια για τον τρόπο φύλαξης των συνόρων μας, αλλά και την αδυναμία που έχουμε ως χώρα στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων που έχουν εγκριθεί εδώ και χρόνια!
Ιδού λοιπόν το μέγεθος της ελληνικής ανικανότητας. Μας ενέκριναν ποσό ύψους 250 εκ. ευρώ κι εμείς – οι πολιτικοί μας, οι κυβερνώντες μας – απορρόφησαν μόνον τα 50 εκ. ευρώ!
Τόσο άχρηστοι και ανίκανοι είμαστε όταν μας δίνουν χρήματα για να κλείσουμε τα σύνορά μας κι εμείς λόγω ανικανότητας σφυρίζουμε αδιάφορα!
-Είμαστε για τα μπάζα όπως λένε οι νέοι μας…
«Ε»    

 

Ελληνοτουρκικός «πόλεμος» για το κουλούρι  


Στην αρχή ήταν ο καφές. Ελληνικός λέμε εμείς, τουρκικός λένε αυτοί. Χρόνια κρατάει αυτή η διαμάχη ανάμεσα στους δύο λαούς για την προέλευση του παραδοσιακού καφέ.
Και μετά ήρθε ο Μπάρακ Ομπάμα και ξεχείλισε το ποτήρι. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έλαβε μέρος στην τελετή που οργάνωσαν οι ομογενείς της Αμερικής για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου όπου τον κέρασαν μπακλαβά και εκείνος ενθουσιάστηκε. Ο ενθουσιασμός του προέδρου έγινε θέμα στα ΜΜΕ και αυτό αναστάτωσε τους τούρκους που θεωρούν τον μπακλαβά κατ’ εξοχήν τουρκικό έδεσμα.
Έτσι, οι Τούρκοι τώρα σπεύδουν να κατοχυρώσουν ως τουρκική την πατέντα για το γνωστό σε μας σουσαμένιο κουλούρι και κατηγορούν την Ελλάδα ότι προβάλλει τουρκικά εδέσματα ως ελληνικά.
“Δεν θα επιτρέψουμε στους Έλληνες να μας αρπάξουν και το κουλούρι”, δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου κουλουράδων της Κωνσταντινούπολης σε τουρκική εφημερίδα.  

 

 
Απάντηση με «κρότο»  


Μαθαίνω ότι ο Παναγιώτης Σγουρίδης δε θα αφήσει αναπάντητη τη μήνυση του Τσετίν Μάντατζη και σχεδιάζει αντεπίθεση που θα συζητηθεί.
Το ζητούμενο για τον Παναγιώτη Σγουρίδη ξεπερνά το βεληνεκές των εκλογών και αντίθετα προσανατολίζεται στην ανάδειξη μιας «ηχηρής» συζήτησης, από αυτές για τις οποίες όλοι συζητούν, αλλά κανείς δε «μιλάει».
Πάντως, η μήνυση του Μάντατζη περιορίστηκε τελικά μόνο στο σκέλος που αφορά το ζήτημα της παρέμβασης Σγουρίδη για την πρόσληψή του στο ΕΣΥ και ουδέν περισσότερο.
Ε.Δ.    

 

Η αξιοποίηση του δασικού χωριού  


Αφού λοιπόν ο δήμος Ξάνθης το αποφάσισε να κρατήσει για 10 χρόνια το δασικό χωριό Ερυμάνθου για ίδια αξιοποίηση καλό θα είναι από τώρα κιόλας να αρχίσει να μελετά τις ενδιαφέρουσες απόψεις που ακούστηκαν και στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για τόνωση της επισκεψιμότητας. Μια από αυτές ήταν του Γιάννη Τσεγγελίδη, ο οποίος πρότεινε τη σύναψη συνεργασιών με σχολεία και σχολές, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και μία άλλη του Γιώργου Κολλάρου, ο οποίος αναφέρθηκε σε αξιοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Και να διαφανεί ότι υπάρχει βούληση και άλλες πολλές προτάσεις θα ακουστούν. Ρεαλιστικές και απαραίτητες αν θέλουμε να μιλάμε για αξιοποίηση της ορεινής περιοχής της Ξάνθης.
Ε.Δ.    

 

Οι τροπολογίες του κ. Σηφουνάκη


Παρακολουθούμε μέρες τώρα το …σώου με τις τροπολογίες του κ. Σηφουνάκη και σκεφτήκαμε να πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Καταρχήν η τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Χατζηοσμάν είναι στο πρότυπο της τροπολογίας που είχε ψηφιστεί παλαιότερα για ν’ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των Παλιννοστούντων όταν κάποιοι αετονύχηδες τους πήραν τα λεφτά και την έκαναν…. Ανάλογη ήταν και η αιτιολογία του κ. Χατζηοσμάν ότι δηλαδή οι μουσουλμάνοι δεν είχαν άδειες μέχρι το 1980 κ.λ.π. Ο κ. Σηφουνάκης όμως όταν είδε τις αντιδράσεις και ότι έτσι επέρχεται διαχωρισμός μεταξύ των χριστιανών και μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης και δημιουργούνται άλλα θέματα, είπε να επεκτείνει το μέτρο για όλους του κατοίκους της Θράκης. Έλα όμως που «λύσσαξαν» οι βουλευτές του ΛΑΟΣ και το πήρε πίσω….Προτείνουμε λοιπόν στον κ. Σηφουνάκη αν θέλει όντως να βοηθήσει μια περιοχή σαν τη δικιά μας που χρειάζεται βοήθεια αντί να το κάνει με βάση το θρήσκευμα να το κάνει με βάση το ΑΕΠ όπως χρόνια τώρα φωνάζει το ΤΕΕ – Θράκης. Η περιφέρεια ΑΜΘ έχει από τα χαμηλότερα ΑΕΠ της Ε.Ε. και από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας. Κατά συνέπεια χρειάζεται μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων και κινήτρων και όχι επειδή κατοικούν χριστιανοί και μουσουλμάνοι αλλά γιατί υπάρχει φτώχεια…Αλήθεια το ΕΣΠΑ δεν προορίζονταν μόνο για την περιφερειακή ανάπτυξη;
Μ.Ξ.      

 

Κάτι ετοιμάζουν στον Σαμαρά…


 Έμαθα ότι είχε θετική απήχηση η επίσκεψη Αβραμόπουλου στην ορεινή περιοχή. Αυτό που περιμένουν τώρα είναι την επίσκεψη Σαμαρά που όπως λέγεται ότι θα επισκεφτεί το βουνό και αν δεσμευτεί για κάποια θέματα που θα του θέσουν οι αρχές της μειονότητας τότε του ετοιμάζουν κάποιο υποψήφιο από την παράταξη του δημάρχου κ. Τζουκάλ που λέγεται ότι θα στηριχτεί διαπαραταξιακά. Πάντως ο κ. Μάντατζη έχει»κάψει» τα χαρτιά του στο βουνό…
Μ.Ξ.  

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…