Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Κομματικά «άστεγος» ο Τσετίν Μάντατζη

Κομματικά «άστεγος» ο Τσετίν Μάντατζη

0
tsetin_mantatzi6-empros

Δήλωσε στο «Ε» ότι δεν θα είναι υποψήφιος αλλά παραμένει παρών πολιτικά

Η ΔΗΜΑΡ του έκλεισε την πόρτα εισακούοντας την τοπική οργάνωση
Μάντατζη: «Η απάντησή μας θα είναι δύο μειονοτικοί βουλευτές στην Ξάνθη»

Εκτός νυμφώνος της ΔΗΜΑΡ μένει ο βουλευτής Ξάνθης κ. Τσετίν Μάντατζη,  ο οποίος μαζί με την Ομάδα των «5» διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ «χτύπησαν τη πόρτα» της με αίτημα να ενταχθούν στους κόλπους της. Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που συνεδρίαζε μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης ήταν θετική (106 υπέρ 5 κατά) για τους  : Ηλ. Θεοδωρίδη (Πέλλας), Ι. Αμοιρίδη (Πιερίας), Ι. Μιχελογιαννάκη (Ηρακλείου Κρήτης), Γ. Παπαμανώλη (Κυκλάδων) και Οδ. Βουδούρη (Μεσσηνίας) αλλά αρνητική για τον κ. Μάντατζη. Οι λόγοι επικεντρώνονται στην τοπική οργάνωση της Ξάνθης, που «πάτησε πόδι» με τη λογική ότι «ήδη στο Νομό Ξάνθης υπάρχει υποψήφιος», φέροντας ως δεδομένη την υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Σαμή Καραμπουγιούκογλου που θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος από την μειονότητα, κατά δήλωση του κ. Δέλκου. 

Έκλεισε η «πόρτα» της ΔΗΜΑΡ για τον Μάντατζη
Στην ανακοίνωση της Τετάρτης 21 Μαρτίου,  η Δημοκρατική Αριστερά Ξάνθης διευκρινίζει : «Στην Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς της 20ης Μαρτίου 2012, δεν ετέθη θέμα υποψηφιότητας του βουλευτή κ. Τσετίν Μάντατζη, δεδομένου ότι ήδη η οργάνωση Ξάνθης της Δημ.Αρ. είχε επιλέξει την υποψηφιότητα του στελέχους της Σαμί Καραμπουγιούκογλου, ο οποίος εκφράζει διαχρονικά την μειονοτική πολιτική της». Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ξάνθης κ. Δέλκος ο κ. Μάντατζη ουδέποτε απευθύνθηκε στην τοπική οργάνωση θέτοντας υποψηφιότητα σε αντίθεση με τον κ. Καραμπογιούκογλου, ο οποίος είναι μέλος του κόμματος και του οποίου η υποψηφιότητα κρίθηκε επιλέξιμη από την τοπική οργάνωση.  Κατά συνέπεια τέθηκε ως δεδομένο στην Κεντρική Επιτροπή και γι αυτό το λόγο δεν έγινε εισήγηση. Διέψευσε δε ότι τα τοπικά στελέχη δέχτηκαν  «πιέσεις» από τον Φώτη Κουβέλη για αποδοχή της υποψηφιότητας Μάντατζη.

Μάνταζη: «Δεν θα είμαι υποψήφιος σ’ αυτές τις εκλογές αλλά…θ’ απαντήσουμε με δύο μειονοτικούς βουλευτές στην Ξάνθη»
Απ’ την πλευρά του ο κ. Μάντατζη δήλωσε στο «Ε» ότι σέβεται την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και των οργάνων του κόμματος αλλά δεν θέλησε να τη σχολιάσει περαιτέρω. Αναφορικά όμως για το τι προτίθεται να πράξει και με ποιο κομματικό σχήμα θα πολιτευτεί απάντησε κατ’ απόλυτο τρόπο: «Δεν προτίθεμαι να κυνηγώ κόμματα, δεν είμαι τυχοδιώκτης. Δεν θα είμαι υποψήφιος σ’ αυτές τις εκλογές όμως θα είμαι πολιτικά παρών. Η μειονότητα θα δώσει την απάντησή της σ’ όλα αυτά με το να εκλέξει δύο μειονοτικούς βουλευτές στην Ξάνθη. Αυτός είναι ο στόχος μας και εγώ θα το στηρίξω όσο μπορώ». Ο κ. Μάντατζη αρνήθηκε ν’ αποκαλύψει σε ποιους υποψηφίους αναφέρεται είπε όμως ότι το πώς θα κατευθυνθούν οι ψήφοι θα είναι μια συλλογική απόφαση των οργάνων της μειονότητας. 
Τέλος απέκλεισε το ενδεχόμενο να ξαναγυρίσει στο ΠΑΣΟΚ αλλά και να πολιτευτεί με το κόμμα Καστανίδη – Κατσέλη τονίζοντας ότι : «Δεν διαφέρουν από το ΠΑΣΟΚ αφού ήταν κορυφαίοι υπουργοί και δεν μπορεί τώρα να έχουν μεταλλαχθεί…». 

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…