Σχόλια 16/03/2012

0

Κατσέλη: Τα άγια τοις… ΚΟΙ.ΣΥ.
Θωμάς Βουγιουκλής


Συμπεριφορά αντιδημάρχου


Συμπολίτης ήρθε στα γραφεία μας προχθές και μας ενημέρωσε σχετικά με την εξυπηρέτηση που έτυχε πρόσφατα σε υπόθεσή του από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπένη.
Δεν ζήτησε δημοσιότητα για την εξυπηρέτησή του, ούτε αναφορά στο όνομά του και άλλες λεπτομέρειες.
Το σημειώνουμε ως ένα γεγονός που είναι θετικό ως συμπεριφορά έναντι του πολίτη από ένα δημόσιο πρόσωπο.
Κι επειδή τα αυτονόητα σ’ αυτήν την χώρα είναι το ζητούμενο, γι’ αυτό και η αναφορά μας στην συμπεριφορά του Δ. Μπένη ως αντιδημάρχου.
«Ε»  

 
Οι ευθύνες για τη ΣΕΚΑΠ  


Για το αδιέξοδο που οδηγήθηκε η ΣΕΚΑΠ και οι κίνδυνοι που υπάρχουν πλέον για τη βιωσιμότητα της εταιρείας τελευταία, σίγουρα δημιουργήθηκαν με ευθύνη κάποιων.
Δεν αναζητούμε ευθύνες στο παρελθόν. Αυτές, όποιες κι αν ήταν, έχουν πλέον παραγραφεί.
Η αναφορά μας γίνεται για το σήμερα, για την χρονική περίοδο που έχει ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης της καπνοβιομηχανίας.
Η τελευταία εξέλιξη με την αποχώρηση του Ινδού, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Τόσο από τους εργαζόμενους που βλέπουν ότι το μέλλον της εργασίας τους βρίσκεται στον αέρα, όσο και της κοινωνίας της Ξάνθης που διαπιστώνει πως έγιναν διάφορα παιχνίδια σε βάρος της ΣΕΚΑΠ.
«Ε»  

 
Ποιοι είναι;  


Βέβαια όλοι όσοι έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν παιγνίδια στις πλάτες της ΣΕΚΑΠ και των εργαζομένων, έχουν όνομα.
Και βέβαια, αργά ή γρήγορα θ’ αποκαλυφθούν ποιοι είναι. Όπως θ’ αποκαλυφθεί γιατί έκαναν τα παιγνίδια τους αυτά, πού αποσκοπούσαν  και τι κρύβουν πίσω από τις ενέργειές τους.
Αν και για τους εργαζόμενους στην ΣΕΚΑΠ και την κοινωνία, οι φταίχτες έχουν ταυτοποιηθεί πλέον κι αυτό είναι αδύνατο ν’ αλλάξει.
Μένει απλά να έλθει το πλήρωμα του χρόνου για να λεχθούν και ονόματα…
«Ε»  

Στη ΔΗΜ.ΑΡ. ο Μάντατζη;  


Την Παρασκευή αναμένεται να κλειδώσει η συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς με την ομάδα των 6 διαγραμμένων του ΠΑΣΟΚ, ενώ σχεδόν δεδομένη θεωρείται η ένταξη στο κόμμα  του βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα Βουδούρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να πραγματοποιηθεί και συνάντηση των 6 (Αμοιρίδης, Θεοδωρίδης, Παραστατίδης, Μιχελογιαννάκης, Παπαμανώλης, Μάντατζη) με τον Φώτη Κουβέλη στη διάρκεια της οποίας θα επισημοποιηθεί και η είσοδός τους στη ΔΗΜ.ΑΡ.
«Ε»  

Στην κορυφή καταλόγου χωρών για πτώχευση η Ελλάδα  


Στην κορυφή του καταλόγου με τα κράτη που εμφανίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο πτώχευσης παγκοσμίως, στα επόμενα πέντε χρόνια, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση για το κρατικό χρέος.
Στην συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζονται τα πενταετή CDS για 52 χώρες παγκοσμίως, ξεκινώντας με εκείνες με τον μικρότερο κίνδυνο πτώχευσης.
Αναλυτικότερα, η Νορβηγία είναι η χώρα με το μικρότερο κίνδυνο πτώχευσης (27,74 bps), ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ (με  33,18 bps), την Ελβετία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Και στις πέντε αυτές χώρες έχει μειωθεί ο κίνδυνος πτώχευσης κατά τουλάχιστον 30%, μέσα στο 2012. Ο κίνδυνος πτώχευσης της Ελλάδας υπολογίζεται στα 25422.81 bps.
Άλλη μια πρωτιά για την Ελλάδα του Μνημονίου…

     
Οργή στη βουλή  


Ενώ ο κ. Βενιζέλος έδινε συνέντευξη στα ΜΜΕ, στη Βουλή γινόταν κυριολεκτικά χαμός, με τον Π. Καμμένο να απειλεί μέχρι και με κατάληψη.
Ο λόγος; Το ότι λόγω της κατά τα άλλα προγραμματισμένης συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών αλλά και εξαιτίας της ασυνεννοησίας με το προεδρείο της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και τους υπουργούς Εξωτερικών Σταύρο Δήμα και Δικαιοσύνης Μιλιτιάδη Παπαϊωάννου, η συζήτηση για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, απλώς δεν έγινε.
Αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής ήταν βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα να μιλήσουν για “προκλητική προσβολή και απροθυμία της κυβέρνησης να δεσμευτεί για ένα τόσο κρίσιμο θέμα”, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, ο Πάνος Καμμένος απείλησε με κατάληψη της αίθουσας.  

Χωρίς σχόλιο  


Ο τίτλος που αντιγράφουμε είναι στα χθεσινά «ΝΕΑ» στη σελίδα 8.
Γράφει: «Η ΣΕΚΕ τίναξε στον αέρα την πώληση της ΣΕΚΑΠ – Οι Ινδοί απέσυραν την πρόταση εξαγοράς – Κίνδυνος λουκέτου».
«Ε»    

Η Διαμαντοπούλου “ξήλωσε» την αμαρτωλή υπηρεσία  


Τις παραιτήσεις των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων, ζήτησε η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Άννα Διαμαντοπούλου, μετά την αποκάλυψη του  σκανδάλου των δυο υπαλλήλων, που ζήτησαν μίζα 120.000 ευρώ από επιχειρηματία , για να εγκρίνουν κοινοτική επιχορήγηση.
Μετά  τη σύλληψη δύο υπαλλήλων της Γενικής Διεύθυνσης Επενδύσεων για χρηματισμό, αποφασίσθηκε το “ξήλωμα” όλων των υπαλλήλων που εργάζονται στη συγκεκριμένη διεύθυνση και η άμεση αντικατάστασή τους.
Ήδη έχει γίνει προκήρυξη των θέσεων και έχουν ζητηθεί οι παραιτήσεις όλων των υπαλλήλων της Διεύθυνσης. Παράλληλα, δόθηκε εντολή στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να κάνει έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των υπαλλήλων στη συγκεκριμένη Διεύθυνση από το 2005 μέχρι σήμερα καθώς η καταγγελία από τον επιχειρηματία έγινε το 2005. Επίσης δόθηκε εντολή και στον κ. Διώτη να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί.
Χαρακτηριστικά, η κα Διαμαντοπούλου δήλωσε: “Νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής υποδείγματος απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Να δείξουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε αυτούς που πατούν τον όρκο τους”.
Επιτέλους! Μία δυναμική αντιμετώπιση του φαινομένου της διαφθοράς…

   
Δράσεις αλληλεγγύης  


Υπό διαβούλευση στην επιτροπή αλληλεγγύης που καθόρισε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξάνθης βρίσκονται τα σχέδια για το στήσιμο ενός δικτύου αλληλεγγύης με πολύπλευρες δράσεις με γνώμονα αφενός τη βοήθεια ασθενέστερων οικονομικά ατόμων και οικογενειών με παράλληλη τόνωση του εθελοντισμού και αφετέρου ένα σαφές χρονοδιάγραμμα ικανό να εγγυηθεί την αποτελεσματικότητα και την προοδευτική διαμόρφωση του κοινωνικού προσώπου του δήμου. Φαίνεται τελικά ότι κάτι πάει να γίνει και στο δήμο της Ξάνθης, που άκουσε τα «μύρια-όσα» για την απροθυμία του σχετικά με το «κίνημα της πατάτας». Φτάνει αυτή τη φορά (και για πρώτη μάλλον φορά) να μπουν λίγο στην άκρη τα κομματικά, οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και οι στείρες αρνήσεις και αντιρρήσεις.
Η επιτροπή συνεδρίασε χθες για δεύτερη φορά με επικεφαλής τον Μανόλη Τσέπελη, τον οποίο ο δήμαρχος επέλεξε για να βγάλει το «φίδι από την τρύπα» σε μία κρίσιμη αποστολή για τη ζωή των δημοτών, ελέω της βυθίζουσας ύφεσης.
Ε.Δ.    

Επτασφράγιστο μυστικό κρατούν στη ΝΟΔΕ Ξάνθης…


τα ονόματα αυτών που κατέθεσαν αιτήσεις υποψηφιότητας. Μόνο τον αριθμό των αιτήσεων που κατατέθηκαν μας αποκάλυψε η πρόεδρος κα Ιακωβίδου και ήταν 3 μέχρι το μεσημέρι. Να σημειώσουμε ότι η προθεσμία έληξε χθες στις 6 το απόγευμα. Ως προς τα ονόματα αυτών των τριών το μόνο που είπε είναι «αυτά που ακούγονται», όπερ μεθερμηνευόμενο από εμάς: Η κα Ανδρέου, ο κ. Τσαλίδης και ο κ. Πετσενίκ.
Να σημειώσουμε και κάτι σημαντικό. Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε με εγκύκλιό του ότι όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι θα αποποιηθούν απ’ οποιαδήποτε διεκδίκηση έναντι του δημοσίου και πρέπει να έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Δηλαδή θέλει πολύ «καθαρά» ψηφοδέλτια. Ε είναι και οι εποχές άλλωστε…που το επιτάσσουν!
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…