Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Βροχή» οι ανακλήσεις αδειών

«Βροχή» οι ανακλήσεις αδειών

0

«Βροχή» έπεσαν οι ανακλήσεις αδειών κατά τη συνεδρίαση της ΕπιτροπήςΠοιότητας του δήμου που συνεδρίασε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου το μεσημέριπροεδρεύοντος του κ. Παναγιώτη Ταρενίδη. Συγκεκριμένα ανακλήθηκαν οιάδειες γιαδύο καταστήματα της ίδιας εταιρείας   «Εστιατόριο– καφετέρια» και«Καφενείο» – επί της οδού Ορφέως 6 & Πιαλόγλου και Ορφέως  αντίστοιχα για παράνομηανάπτυξητραπεζοκαθισμάτων σε δημοτικό χώρο ενώ δόθηκε παράταση της ανάκλησηςτης άδειαςγια 20 ημέρες σε καφετέρια  -μπαρ επίτης οδού Βασ. Κωνσταντίνου για αυθαίρετη κατασκευή. Η παράταση δόθηκεκατόπινπρότασης του προέδρου καθώς εκκρεμεί η έκθεση αυτοψίας του αυθαίρετου που βεβαιώθηκε από την Πολεοδομία του δήμου Ξάνθης.
 
Σκουπίδια στα Κιμμέρια και στο Δροσερό
Η συνεδρίαση άρχισε με συζήτηση ενός εκτός ημερησίας θέμα που έφερεστην Επιτροπή ο κ. Δημήτρης Βορίδης και αφορούσε ένα χώρο στα Κιμμέρια,ζητώντας από τον κ. Ταρενίδη να επιληφθεί της κατάστασης και νακαθαρίσει τοχώρο που όπως είπε έχει γίνει σκουπιδότοπος, καθώς υποβαθμίζει τηνποιότηταζωής των πολιτών. Ο κ. Ταρενίδης του απάντησε ότι γνωρίζει το χώρο καιότιείναι χώρος ενααπόθεσης μπαζών και όχι σκουπιδιών. Άρχισε έτσι μιαδιελκυστίνδαμεταξύ τους …για το αν έχει μπάζα ή σκουπίδια για να καταλήξουν με τηνσοβαρήεπισήμανση του κ. Ταρενίδη ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σκουπιδιών στοΔροσερόκαθώς οι κάτοικοι μαζεύουν κάθε βράδυ σκουπίδια από τα μεγάλα σούπερ –μάρκετκαι εναποθέτουν εκεί. Σημείωσε δε ότι κάθε εβδομάδα πηγαίνειαπορριμματοφόροκαι τα προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση.   
 
Ανάκληση για τραπεζάκια έξω – παράταση ανάκλησης για αυθαίρετο
Το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης ήταν εξ αναβολής και αφορούσε τηλήψη απόφασης για ανάκληση άδειας λειτουργίας του καταστήματος τηςεταιρείας«ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΠΕ» επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου. Όπως έγινε γνωστό απότηνεισηγήτρια του θέματος κ. Γκαϊτατζή στο εν λόγω κατάστημα είχανβεβαιωθεί απότην Πολεοδομία δύο παράνομες κατασκευές οι οποίες και στη συνέχειααφαιρέθηκαν…αλλά στη θέση τους ξεφύτρωσε νέα αυθαίρετη κατασκευή.Ειδοποιήθηκεη πολεοδομία έκανε αυτοψία όμως δεν εξέδωσε την έκθεση αυτοψίας μέχριτώρα.Όπως επισημάνθηκε από την πλευρά της εταιρείας που εκπροσωπούσε οδικηγόρος κ.Καλαϊτζής εκκρεμεί η έγκριση της άδειας από την Εφορεία ΝεωτέρωνΜνημείων. Ο κ.Ταρενίδης μετά και από σχετική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίαςπρότεινε ναπαραταθεί η ανάκληση της άδειας έως ότου εκδοθεί η έκθεση αυτοψίαςπρόταση πουέγινε δεκτή. Τα υπόλοιπα δύο θέματα αφορούσαν ανάκληση αδειώνλειτουργία σε δύοκαταστήματα επί της Ορφέως της ίδιας εταιρείας για παράνομη ανάπτυξητραπεζοκαθισμάτων. Όπως σημείωσε η εισηγήτρια κα Γκαϊτατζή υπάρχειυποτροπή καιότι παρότι ενημερώθηκε ο καταστηματάρχης δεν απέσυρε τατραπεζοκαθίσματα Στησυνεδρίαση παρευρίσκονταν και ο πρόεδρος του σωματείου καφε – μπαρ κ.ΑνδρέαςΙντζές καθώς και ο επιχειρηματίας που υποστήριξαν ότι τατραπεζοκαθίσματα ή οιγλάστρες που βάζει το κατάστημα καταλαμβάνοντας στο δρόμο για τους ΑΜΕΑ ούτως ή άλλως θα καταλαμβάνονταναπό παράνομαπαρκαρίσματα…Ο κ. Ανταμπούφης επεσήμανε ότι η παρανομία της εν λόγωεταιρείαςτελείται κατ’ εξακολούθηση και ότι είναι υπαίθριος δημοτικός χώρος,καταλογίζοντας παράλληλα ευθύνες στη δημοτική αρχή γιατί δεν έχει έναπλαίσιοστην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και ο κ. Ταρενίδης πρότεινε τηνανάκληση τηςάδειας λειτουργίας των καταστημάτων αυτών, πρόταση που έγινε αποδεκτή.
 
Χαρτογράφηση στη Λεύκη    
Τέλος δόθηκε ομόφωνη έγκριση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής γιαχαρτογράφηση του οικισμού της Λεύκης με την εφαρμογή των ορίων τουοικισμούστις συντεταγμένες Χ – Ψ . Όπως ενημέρωσε η εισηγήτρια κα Λιάκου αυτό έπρεπε να έχει γίνει από  το 1986 από το δήμο γιαόλες τις κοινότητες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…