Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Βραβεία «ΑΓΑΠΗΣ» για την αγάπη τους στο συνάνθρωπο

Βραβεία «ΑΓΑΠΗΣ» για την αγάπη τους στο συνάνθρωπο

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Τιμητική εκδήλωση βράβευσης διοργάνωσε και φέτος όπως κάθε χρόνο οΣύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΑΓΑΠΗ», επιβραβεύοντας από …καρδιάςαλλά και με   τιμητικέςπλακέτες τους 126 εθελοντέςαιμοδότες, μέλη του συλλόγου,  πουδιακρίθηκαν σε αριθμό αιμοδοσιών καθώς και γενικότερα για την προσφοράτους καιτην άμεση ανταπόκρισή τους στις ανάγκες του συλλόγου. Η εκδήλωσηπραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου και ώρα 8.30 στο κέντρο«Διογένης»,παρουσία της θρησκευτικής και της πολιτικής ηγεσίας του τόπου καιπλήθος μελών.
 
Να κρατάμε ψηλά το βραβείο της προσφοράς…
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννη Παπαχρόνης που συντόνιζε τηνεκδήλωση αναφέρθηκε διαχρονικά στο έργο του συλλόγου από το έτοςιδρύσεώς τουτο 1975 και τον πρώτο πρόεδρο του τον κ. Λευτέρη Μαυρίδη,υπογραμμίζοντας ότιείναι ο πρώτος σύλλογος που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και όλα αυτά τα χρόνιαεπιτελεί ένα αξιόλογο κοινωνικό έργο με επίκεντρο τον πάσχοντα άνθρωπο.Επεσήμανε δε ότι οι μονάδες αίματος του συλλόγου έχουν αυξηθεί από τις2.500 σε5.000 και αυτό είναι ενδεικτικό ότι στο σύλλογο έχει μπει «νέο αίμα»και ότισυνεχώς αυξάνει ο βαθμός της συνειδητοποίησης και της ευαισθητοποίησηςτου Ξανθιώτηπου πλαισιώνει το σύλλογο αναγνωρίζοντας το έργο του.
 
Θλιβερή πρωτιά της ΑΜΘ σε λευχαιμίες
Ο κ. Παπαχρόνης αναφέρθηκε επίσης σε δυο πρωτιές της περιφέρειάςμας. Απ’ την μια να είναι  ηπρώτηπεριφέρεια σε μονάδες αίματος και «τροφοδοτεί» και τις άλλεςπεριφέρειες καιεπιπρόσθετα να έχει και μια θλιβερή πρωτιά να είναι η πρώτη περιφέρειασεαριθμό λευχαιμιών και καρκινικών καταστάσεων με πρώτη την Καβάλα,δεύτερη τηνΞάνθη και τρίτο τον Έβρο σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ. Έκρουσε έτσι τονκώδωνα τουκινδύνου ζητώντας από τους πολιτικούς να επιληφθούν του θέματος προςτηνκατεύθυνση των εμπεριστατωμένων ερευνών ώστε να διευκρινίσουν οι αιτίεςαυτήςτης κατάστασης.
 
Υποκλίθηκαν στο μεγαλείο της ψυχής του εθελοντή αιμοδότη
Πρώτος των πρώτων με 50 αιμοδοσίες ο κ. Παλιούρης Κώστας καιδεύτερος με 40 αιμοδοσίες ο κ. Γεμελίδης Κώστας και τρίτος ο κ. ΠέτρουΓιώργοςπου έλαβαν τα βραβεία τους από τον δήμαρχο Ξάνθης κ. Στυλιανίδη, τονΜητροπολίτη κ. Παντελεήμονα και τον περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδηαντίστοιχα καιο οποίοι ο καθένας ξεχωριστά εκθείασαν την προσφορά τους τονίζοντας ότιείναιδείγμα ανθρωπισμού και αλτρουισμού η εθελοντική αιμοδοσία. Αξιόλογηεπίσης ήτανκαι παρουσία της νεολαίας και βραβεύτηκαν τρία 18χρονα παιδιά πουαποτελούν τονέο αίμα του συλλόγου.
Ο κ. Παπαχρόνης απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον βουλευτή κ. Κοντόαπονέμοντάς του επίσης μια τιμητική πλακέτα για την συμπαράστασή τουκαι τηστήριξή του στα χρόνια της υπουργικής του θητείας. Ανέφερε δε ότι αυτήήτανγενναιόδωρη ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως το 1οΣυνέδριο τηςΠανελλήνιας Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη.
Ο περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης εξήρε το έργο του συλλόγου καιαπευθυνόμενος στον κ. Παπαχρόνη τόνισε: «Προσδιορίστε την παροχή πουθέλετε απότην περιφέρεια και θα ανταποκριθούμε άμεσα». Ο δήμαρχος Αβδήρων κ.Τσολακίδηςκατέθεσε πρόταση συνεργασίας προς τον σύλλογο ενώ ο αντιδήμαρχος κ.ΝίκοςΦωτιάδης κατέληξε…υποκλινόμενος στο μεγαλείο της ψυχής των εθελοντώναιμοδοτών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…