Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Με «τάξη και ασφάλεια» το φετινό Πάσχα

Με «τάξη και ασφάλεια» το φετινό Πάσχα

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Αίσιο τέλος είχαν οι μετακινήσειςτου Πάσχα στο νομό της Ξάνθης, αφού φέτος τα τροχαία περιορίστηκαν σεατυχήματαχωρίς τραυματισμούς. Οι τροχονομικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν σεΕγνατία οδό,εθνικό και επαρχιακό δίκτυο εντόπισαν τους παρανομούντες καιμεθυσμένους, ενώκαι η αυξημένη κίνηση που διαπιστώθηκε το απόγευμα της Κυριακής κατάτηνεπιστροφή των ξανθιωτών πραγματοποιήθηκε ομαλά. Μία σύλληψη γιακάνναβη, μίαγια οδήγηση με πλαστό δίπλωμα, μία αρπαγή τσάντας, μία εξύβριση καιέναςπυροβολισμός εναντίον σκύλου περιλαμβάνει το αστυνομικό δελτίο των«άγιων»ημερών, ενώ από πλευράς της Πυροσβεστικής δεν χρειάστηκε η επέμβασή τηςπαρά μόνοσε δύο περιπτώσεις περιορισμένης πυρκαγιάς που δε δημιούργησανιδιαίτεραπροβλήματα. Συγκεκριμένα, μικρή φωτιά εκδηλώθηκε σε ποιμνιοστάσιο στηΛευκόπετρα τη Μεγάλη Πέμπτη και άλλη μία σε δασική έκταση στην περιοχήτουΔημαρίου, όπως μας ενημέρωσε ο υποδιοικητής της Π.Υ. Ξάνθης κ.Καλογουλίδης.
 
«Αναίμακτη» η φετινήμετακίνηση
Τροχονομικούς ελέγχουςπραγματοποίησε η Τροχαία καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών με δύοπεριπολίες ανάβάρδια, οι οποίες πραγματοποιούσαν έλεγχο σε καίριες τοποθεσίες, όπως ηΣΕΒΑΥ,το εργοστάσιο Ζάχαρης, κόμβοι της Εγνατίας και άλλού. Οι κυριότερεςπαραβιάσειςανήμερα της Λαμπρής ήταν μέθη, κίνηση στον πεζόδρομο της Δαγκλή καιστηνκεντρική πλατεία, καθώς και αντίθετη οδήγηση σε μονόδρομο. Κατά ταάλλα, ΙΧανετράπη και εξετράπη στης Εθνική οδό Λεύκης- Διομήδειας με υλικέςζημιές, ενώσε ελαφρύ τραυματισμό δικυκλιστή κατέληξε σύγκρουση μοτοσικλέτας μεαυτοκίνητοστο 1ο χλμ Ξάνθης- Σταυρούπολης τη μεγάληΠαρασκευή. Όπως σχολιάζειπάντως, ο αν. διοικητής της Τροχαίας κ. Καραμανλής τα πορίσματα είναιανάλογατης τροχονομικής δύναμης που υπήρχε στους δρόμους, ωστόσο ευτυχές είναιτογεγονός ότι δεν σημειώθηκε κανένα σοβαρό τροχαίο κατά τις ημέρες τωνεορτών.
 
6 συλλήψεις το φετινό Πάσχα.Αναζητείται ο δράστης ζωοκτονίας
Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτηςαστυνομικοί της ΟΠΚΕ Ξάνθης συνέλαβαν ένα 47χρονο που κατείχε μίανάιλονσυσκευασία με κάνναβη συνολικού βάρους 15,3 γραμμαρίων.
Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε,ενώ ο δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία από το ΤμήμαΑσφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση προσήχθη ενώπιον τουΕισαγγελέαΠρωτοδικών Ξάνθης.
Τις πρώτες πρωινές ώρες τηςΜεγάλης Παρασκευής οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ συνέλαβαν μία 60χρονη, ηοποία σετροχονομικό έλεγχο επέδειξε πλαστή άδεια οδήγησης. Η πλαστή αυτή άδειαανήκεισε παρτίδα κλεμμένων εντύπων αδειών ικανότητας οδήγησης της ΝομαρχίαςΤρικάλων.Το πλαστό έντυπο κατασχέθηκε και θ’ αποσταλεί στα εργαστήρια τηςΥποδιεύθυνσηςΕγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση. Η 60χρονη με τη σχηματισθείσα σεβάροςτης δικογραφία από το Τ. Α. Ξάνθης που διενεργεί την προανάκρισηπροσήχθηενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης .
Τις απογευματινές ώρες της ίδιαςμέρας στην Ξάνθη, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού ΤμήματοςΞάνθης,ένας 57χρονος, ο οποίος προκάλεσε φθορές σε παράθυρο αυτοκινήτουιδιοκτησίας47χρονης την οποία εξύβρισε και απείλησε.
Ο δράστης με τη σχηματισθείσα σεβάρος του δικογραφία προσήχθη ενώπιον του κ. Εισαγγελέως ΠρωτοδικώνΞάνθης.
Την ίδια περίπου ώρα, 38χρονηπροσήλθε στο τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης για να καταγγείλει ότι 83χρονοςκάτοικοςΔιομήδειας πυροβόλησε και σκότωσε στις 2 το μεσημέρι ένα σκύλο ράτσαςΛαμπραντόρ, ιδιοκτησίας της.
Σε νομότυπη έρευνα του φερόμενουως δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα εννέα φυσίγγια κυνηγετικούόπλου, οδράστης ωστόσο αναζητείται.
Τέλος, το βράδυ του Μ. Σαββάτου 3νεαροί ηλικίας 24,23 και 22 χρόνων, άπαντες κάτοικοι Δροσερού,συνελήφθησανστην Ξάνθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής τηςΕγκληματικότητας επειδή άρπαξαν την τσάντα 22χρονης, που περιείχεατομικά τηςέγγραφα. Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφίαπροσήχθησαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…