Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Επιδοκιμάσθηκε αλλά καταψηφίστηκε η περικοπή αντιμισθιών

Επιδοκιμάσθηκε αλλά καταψηφίστηκε η περικοπή αντιμισθιών

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
   
Τα τρία προ ημερησίας θέματαπου  έφερε η μείζονακαι η ελάσσονααντιπολίτευση καθώς τα 46 θέματα στην ημερήσια διάταξη εκ των οποίων ταπερισσότερα διαδικαστικού χαρακτήρα, αποτέλεσαν αντικείμενα συζήτησηςτου δημοτικούσυμβουλίου Ξάνθης την Τετάρτη 23 Μαρτίου. 
 
Προ ημερήσιας θέματα: Το«φιάσκο» με τις προσλήψεις στη Στέγη
Το θέμα έφερε ο Νίκος Ανταμπούφηςκαθώς όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια ακύρωσε τις 9 προσλήψεις τηςΣτέγης με τοαιτιολογικό της μη σύννομης διαδικασίας εστιάζοντας στη σύνθεση τηςτριμελούςΕπιτροπής. Ο κ. Ανταμπούφης υποστήριξε ότι η Επιτροπή που έκανε τηνεπιλογήείχε στη σύνθεσή της άτομα συγγένειας πρώτου βαθμού, γεγονός πουαπαγορεύεταικαι σ’ αυτό οφείλεται η ακύρωση των προσλήψεων ενώ ο πρόεδρος τηςΣτέγης κ.Τάσος Θεοδωρίδης υποστήριξε ότι δεν υπήρχαν άλλα άτομα για ναπλαισιώσουν τηνεπιτροπή.
 
Ανοίγει το Κολυμβητήριο
Το θέμα του Κολυμβητηρίου έφερανοι «Πολίτες για την Αλλαγή», ζητώντας να πληροφορηθούν αν θα τηρηθούνοιδεσμεύσεις του δημάρχου μετά την τελευταία κινητοποίηση παιδιών καιγονέωνκαθώς επίσης και αν έχουν επιλυθεί τα προβλήματα που οδήγησαν στοκλείσιμό τουςκαι είχαν επισημανθεί σε προηγούμενο συμβούλιο. Απαντώντας ο κ. Μπένηςέδωσετην είδηση ότι στις αρχές Απριλίου θ’ ανοίξει το Κολυμβητήριο και ότιθαλειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι. Επίσης αναφέρθηκε σε συνάντηση πουείχαν οιγονείς με το δήμο όπου αποφασίστηκε την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσειητροφοδοσία του Κολυμβητηρίου.  
Το επόμενο θέμα αφορούσε ερώτηματης μείζονος αντιπολίτευσης σχετικά με τη Στέγη Πολιτισμού και τονΟργανισμόΆθλησης που δεν έχουν ακόμη  ενσωματωθείστη ΔΗΚΕΞ. Επ’ αυτού ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι δημιουργήθηκανπροβλήματα με τοπροσωπικό εξαιτίας ενός κενού στον Καλλικράτη για το προσωπικό τωνεπιχειρήσεωνπου είχαν μετατραπεί ήδη σε Κοινωφελείς. «Αρχικά έπρεπε να απολυθεί τοπροσωπικό αλλά πρόσφατα ο Δήμος ενημερώθηκε ότι η εκκρεμότητα αυτή θαρυθμιστείνομικά τις επόμενες μέρες ώστε να κινηθεί αργότερα ο Δήμος Ξάνθης.»,διευκρίνισε. Σ’ ότι αφορά στον Οργανισμό άθλησης ο κ. Στυλιανίδηςανέφερε ότιείναι πιθανό να μετατραπεί σε αυτόνομη Διεύθυνση των Υπηρεσιών τουΔήμου.
Τέλος ο κ. Μπένης ενημέρωσε τοσώμα ότι ο δήμος Ξάνθης θα συμμετάσχει στις 26 Μαρτίου στην «Ώρα της Γης» σταματώντας τηνηλεκτροδότηση σταδημοτικά κτίρια
.
«Ατύχησε» η πρόταση Ανταμπούφηγια μείωση 50% των αποδοχών των δημοτικών συμβούλων
Παρά το γεγονός ότι είχε θετικόαντίκτυπο στην τοπική κοινωνία η πρόταση Ανταμπούφη για μείωση στο 50%τωναποδοχών από κάθε είδους αμοιβές και μισθία των δημοτικών συμβούλων καιηδημιουργία ενός ταμείου που θα λειτουργήσει ως κοινωνική δομή αν καιυπήρξανεπικριτικές φωνές από την πλευρά της συμπολίτευσης που τη χαρακτήρισαν«λαϊκίστικη» και «γραφική» όπως είπε ο κ. Ανταμπούφης και παρότιυποστηρίχτηκεαπό την μείζονα αντιπολίτευση ωστόσο «ατύχησε» στην πλειοψηφία! Οδήμαρχος σεμια προσπάθεια να επιδείξει το κοινωνικό πρόσωπο της δημοτικής αρχήςαντιπρότεινε να δημιουργηθεί ένα ταμείο στο οποίο θα καταβάλλουν 1.000ευρώετησίως εκείνοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που το ακαθάριστο οικογενειακότουςεισόδημα ξεπερνά τις 30.000 ευρώ. Τόνισε ότι αυτό είναι πιο δίκαιοκαθώςκάποιοι έχουν ανάγκη αυτές τις αποδοχές.
 
Ξυνίδης: «Κάποιοι που δενείχαν στον ήλιο μοίρα πλούτισαν ως δημοτικοί σύμβουλοι» 
Ο κ. Θανάσης Ξυνίδης παίρνονταςτο λόγο υπενθύμισε ανάλογη πρόταση που είχε καταθέσει η δημοτικήπαράταξη«Πολίτες για την Αλλαγή» και υπήρχε στο πρόγραμμά τους με την περικοπήτου 1/3των αντιμισθιών. Υποστήριξε ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση που δενεμπλέκεταιη νομική υπηρεσία αντικρούοντας ένα επιχείρημα της δημοτικής αρχής ότιπιθανόννα υπάρξει νομική εμπλοκή καθώς οι αποδοχές αυτές προβλέπονται από τοννόμο.Επίσης ο κ. Ξυνίδης στηλίτευσε πρακτικές κάποιων δημοτικών συμβούλωνπου«φεσώνουν» το δήμο με κινητά και τραπεζώματα τονίζοντας ότι «πρέπει ναγίνεικατανοητό εδώ μέσα δεν μπήκαμε για να λύσουμε το οικονομικό μαςπρόβλημα αλλάκάποιοι που δεν είχαν στο ήλιο μοίρα έκαναν περιουσία που θα τη ζήλευανπολλοί».
 
Αριστερές διαμάχες
Τέλος, …επί ξηρού ακμής όπωςδιαφάνηκε βρίσκονται οι σχέσεις των δύο αριστερών παρατάξεων καιπροκλήθηκεδιαμάχη εξαιτίας της κριτικής που υπήρξε από την παράταξη τηςΣυσπείρωσηςαπέναντι στην πρόταση του Νίκου Ανταμπούφη. Να σημειώσουμε ότι κ.  Κολλάρος διαφώνησε ευθέωςμε την πρόταση καιτην καταψήφισε όπως και η συμπολίτευση και ο κ. Αχμέτογλου. 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…