Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Αιτήσεις ΟΣΔΕ στις ΕΑΣ με το… αζημίωτο βέβαια

Αιτήσεις ΟΣΔΕ στις ΕΑΣ με το… αζημίωτο βέβαια

0

 
ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
35ΕΑΣ εκ των οποίων και η ΕΑΣ Ξάνθης αποφάσισαν ομόφωνα σε σύσκεψη πουείχαν τηνΠέμπτη 28 Απριλίου στην Κατερίνη Πιερίας να αναλάβουν τη σύνταξη τηςαίτησηςΟΣΔΕ – Γεωργικής Ασφάλισης – Εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών αλλά καθιστούνσαφέςότι  δεν είναιδιατιθεμένες ναεπιβαρυνθούν με δυσανάλογο κόστος θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον τωνΕΑΣ.Παράλληλα εφιστούν την προσοχή στους αγρότες χαρακτηρίζοντας«ψευδεπίγραφη» τηνυπόσχεση  για«δωρεάν σύνταξη της ΑίτησηςΕνιαίας Ενίσχυσης» και αναφέρουν ότι υποκρύπτει σκοπιμότητα πουαποσκοπεί: «νααποσιωπηθεί η υπέρμετρη και έξω από κάθε λογική επιβάρυνση υπέρ τουΕΛΓΑ μευπέρογκα ποσά και κάτω από καθεστώς εκφοβισμού καθόσον οι αγρότεςυποχρεούνταιουσιαστικά να προπληρώνουν τον ΕΛΓΑ καισε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής των εισφορών αυτών αφενός αυτές θαβεβαιώνονται στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και αφετέρου θα τίθεται εν κινδύνω ηκαταβολήτης Ενιαίας Ενίσχυσης».
 
Τιαποφάσισαν οι 35 ΕΑΣ
ΣτηνΚατερίνη Πιερίας σήμερα στις 28.04.2011, στην αίθουσα συνεδριάσεων τηςΈνωσηςΑγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας, συνεδρίασαν οι εκπρόσωποι των παρακάτωΕνώσεωνΑγροτικών Συνεταιρισμών,  οιοποίοι αφούεκτίμησαν τις νεώτερες εξελίξεις μετά και την συνάντηση τηςΘεσσαλονίκης στις20.04.2011 και τις αποφάσεις που έλαβε σήμερα το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣομόφωνααποφάσισαν ομόφωνα τα ακόλουθα:
-Συναισθανόμενοι την ευθύνη μας έναντι των Ελλήνων αγροτών, οι οποίοι,δεκαπέντεημέρες πριν την λήξη της καταληκτικής προθεσμίας για την ενεργοποίησητωνδικαιωμάτων, κινδυνεύουν, εξαιτίας των ερασιτεχνικών χειρισμών τουΥπουργείου ΑγροτικήςΑνάπτυξης και Τροφίμων και της ΠΑΣΕΓΕΣ να μην λάβουν τις ενισχύσεις,δηλώνουμεκαι πάλι και κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστεδιατεθειμένοι ναυλοποιήσουμε το έργο που αφορά την σύνταξη της Αίτησης ΕνιαίαςΕνίσχυσης (ΟΣΔΕ)- Γεωργικής Ασφάλισης – Εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών, υπό την απαράβατηπροϋπόθεση ότι αυτό δεν θα αποβεί εις βάρος των Οργανώσεών μας και δενθαεπιβαρύνει αυτές με δυσανάλογο κόστος, καθόσον η σχετική διαδικασίαπεριλαμβάνει και δύο νέα αντικείμενα (Ασφάλιση αγροτικής παραγωγής -Ένταξη στομητρώο αγροτών).
Πρότασήμας είναι και φέτος να ισχύσουν όσα και στο προηγούμενο έτος, κατά τοοποίο ησχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία προς όφελος πρωτίστως τωναγροτών.
-Διευκρινίζουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να διαπραγματευτούμε τομέλλον τωνΟργανώσεών μας, των υπαλλήλων και των συνεταιρισμένων αγροτών πουεκπροσωπούμεπροκειμένου κάποιοι να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις καιτασυμφέροντά τους, τα οποία όμως παρασάγγας απέχουν από τα συμφέροντα τωναγροτών.
-Εφιστούμε την προσοχή στους αγρότες ότι, κάτω από την ψευδεπίγραφηυπόσχεση τηςδήθεν δωρεάν σύνταξης της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης επιχειρείται νααποσιωποιηθεί η υπέρμετρη και έξω από κάθε λογική επιβάρυνση υπέρ τουΕΛΓΑ μευπέρογκα ποσά και κάτω από καθεστώς εκφοβισμού καθόσον οι αγρότεςυποχρεούνταιουσιαστικά να προπληρώνουν τον ΕΛΓΑ καισε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής των εισφορών αυτών αφενός αυτές θαβεβαιώνονται στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και αφετέρου θα τίθεται εν κινδύνω ηκαταβολήτης Ενιαίας Ενίσχυσης.
 Καλούμε τους διαχειριστές του συστήματος(ΠΑΣΕΓΕΣ – NEUROPUBLIC AE) να ανοίξουν άμεσα το σύστημα και ναεπιτρέψουν τηνπρόσβαση σε αυτό των Οργανώσεών μας ούτως ώστε να πραγματοποιούνται οιεργασίεςγια τις οποίες έχουμε καταβάλλει το ανάλογο τίμημα και τις οποίεςυποχρεούνταινα μας παράσχουν.
Σεπερίπτωση μη άμεσης ενεργοποίησης του συστήματος ελλοχεύει ο κίνδυνοςνα μηνπρολάβουμε τις σχετικές προθεσμίες και στην περίπτωση οι υπεύθυνοι νααναλάβουντις ευθύνες τους έναντι των αγροτών.
 -Τέλος δεσμευόμαστε ότι καμία από τις Ενώσειςμας δεν θα υποκαταστήσει στο έργο της άλλη Οργάνωσης και ούτε θα δεχθείυποκατάσταση από άλλη Οργάνωση ή Φορέα και καταδικάζουμε την εισβολήτης Ε.Α.Σ.Αγρινίου στην περιφέρεια της Ε.Α.Σ. Κέρκυρας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…