Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Τις ενστάσεις τους στο εκλογοδικείο

Τις ενστάσεις τους στο εκλογοδικείο

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Το εκλογικό αποτέλεσμα τηςδεύτερης Κυριακής για το δήμο Ξάνθης ήταν η απόλυτη έκπληξη!  Χαρακτηρίστηκε ως  «απροσδόκητο της κάλπης»και από τους πιομετριοπαθείς αναλυτές και των δύο παρατάξεων ως «μη αναμενόμενο».Ουδείς έωςκαι ο πιο αισιόδοξος από την παράταξη Πούλιου πίστευε ότι είναι δυνατόνένατόσο μεγάλο άλμα, μια τόσο μεγάλη ανατροπή στην έκφραση του εκλογικούσώματοςσε σχέση με την πρώτη Κυριακή που έδωσε στην παράταξη Στυλιανίδη τηναπόστασητων 12,5 ποσοστιαίων μονάδων.  
 
Τα …μπέρδεψαν στις φόρμες τηςΝομαρχίας;
Όμως τα «απροσδόκητα» τηςΚυριακής δεν περιορίστηκαν στο εκλογικό αποτέλεσμα που έδειχνε μέχριαργά τοβράδυ προβάδισμα του Χρίστου Πούλιου στην Ξάνθη και μόνο όταν ήρθαν τααποτελέσματα της Σταυρούπολης άλλαξε η ρότα υπέρ Στυλιανίδη αλλά πολλά«περίεργα» παρατηρήθηκαν και στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων όπως καιστοναυξημένο αριθμό των Άκυρων που φτάνουν ένα ποσοστό 4,31 (949) δηλαδή627λιγότερα από την πρώτη Κυριακή που υπήρχε σταυροδοσία και ήταν πιοεύκολο ναμπερδευτεί κάποιος.  Συγκεκριμένατο θέμαξεκίνησε όταν διαπιστώθηκε μια αναντιστοιχία σε σχέση με τ’αποτελέσματα τηςΝομαρχίας και αυτά που ανακοινώνονται στην επίσημη ιστοσελίδα τουυπουργείουΕσωτερικών τα οποία και ακολούθησαν των πανηγυρισμών και των δηλώσεωντου κ.Στυλιανίδη και οι οποίοι έγιναν με το αποτέλεσμα των 100 ψήφωνπαραπάνω! Η μενΝομαρχία έδινε τελικό αποτέλεσμα 141 ψήφους υπέρ Στυλιανίδη ενώ μέχριαργά τοβράδυ το υπουργείο έδινε προβάδισμα 7 ψήφων στον Χρίστο Πούλιο στο 100%τωνεκλογικών τμημάτων.
Προκλήθηκε μια αναστάτωση και οιεπικεφαλής των δύο παρατάξεων προσήλθαν στην νομαρχία όπου έγινε καιπάλιεπανακαταμέτρηση των αποτελεσμάτων που έδωσαν τα εκλογικά  τμήματα οπότε καιδιαπιστώθηκε η διαφορά των141 ψήφων. Οι πληροφορίες μας λένε ότι το μπέρδεμα προήλθε από τιςφόρμες τηςΝομαρχίας στις οποίες μερικοί αντιπρόσωποι έβαζαν πρώτα τα αποτελέσματατουΠούλιου και μετά του Στυλιανίδη. Αυτό βεβαίως μέχρι στιγμής  δεν επιβεβαιώθηκε.
Να σημειώσουμε ότι και τώρα ανδει κάποιος την ιστοσελίδα του υπουργείου διαπιστώνει διαφορά 87 ψήφωντου κ.Στυλιανίδη, ενώ η Νομαρχία δίνει διαφορά 141 ψήφων.
Ετοιμάζουν ενστάσεις Πούλιος -Στυλιανίδης
Τα βλέμματα όλων τώρα στρέφονταιστο Πρωτοδικείο το οποίο θα διενεργήσει την καταμέτρηση και όταν θαανακοινώσειτα επίσημα αποτελέσματα  αργάτο βράδυ.
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες μαςκαι οι δυο συνδυασμοί ετοιμάζουν ενστάσεις ώστε να εξεταστούν και ταΆκυρα καικατά τα φαινόμενα η υπόθεση «ποια θα είναι τα ακριβή αποτελέσματα στοδήμοΞάνθης»  θαεξεταστούν από τοεκλογοδικείο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ισχύει για ένα ακόμη μήνα η περαίωση

Ανάσα για τους επαγγελματίες που έχασαν την περαίωση – το φορολογικό κλείσιμο των βιβλίων …