«Παζάρι» έκαναν την απεργία…

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Σε πόλη με τα …χιλιάδες σκουπίδια έχει μεταβληθεί η Ξάνθη καθώς ηαπεργία των δημοτικών υπάλληλων που συμμετέχουν στην πανελλαδικήκινητοποίησηπου κήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ, μπλόκαρε την αποκομιδή των σκουπιδιών από τουςδρόμουςτης πόλης.  Ηκατάσταση όμως επιτάθηκεκαι από τον …ωχαδερφισμό μεγάλης μερίδας πολιτών και καταστηματαρχώνπου αν καιείχε ανακοινωθεί η απεργία της Παρασκευής και η αποχή τουΣαββατοκύριακουεντούτοις κατέβασαν τα σκουπίδια τους και οι καταστηματάρχες ταχαρτοκιβώτιατους στους κάδους επιδεικνύοντας αδιαφορία που χαρακτηρίζει πολίτες μεμειωμένηαντίληψη κοινωνικής ευθύνης και οικολογικής συνείδησης. Το αποτέλεσμα είναι απελπιστικό καθώς στοκέντρο και στις γειτονιές έχουν δημιουργηθεί βουνά από σκουπίδια ενώέχουνστήσει …πάρτι οι αδέσποτες γάτες και οι σκύλοι, σκίζοντας τις μαύρεςσακούλεςκαι σκορπώντας ολόγυρα κάθε λογής σκουπίδια που αποτελούν μια πρώτηςτάξεωςεστία μόλυνσης. Και η κατάσταση θα παραμείνει έτσι, τουλάχιστον μέχρισήμερακαθώς συνεχίζεται η απεργία όπως αποφάσισε η ΠΟΕ – ΟΤΑ και ο σύλλογοςδημοτικώνυπαλλήλων της Ξάνθης σε έκτακτη γενική συνέλευσή τους στο αμφιθέατροχθες τοπρωί.
 
Οργή εργαζομένων για Τσέπελη – Κυριακίδη
Στο μεταξύ εξοργισμένοι είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι και ο πρόεδρόςτους κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος και καταγγέλλουν ως «απαράδεκτη ενέργεια»και«αυθαιρεσία» την πρωτοβουλία των κυρίων Τσέπελη – Κυριακίδη ναεπιστρατεύσουναρκετούς από το Δροσερό και τη Ρέμβη – όπως καταγγέλλουν – και να«σπάσουν» τηναπεργία τους μαζεύοντας τα σκουπίδια από το παζάρι το Σάββατο μεαπορριμματοφόρο της ΔΕΥΑΞ.
«Αφού υφάρπαξαν τη ψήφο των δημοτικών υπαλλήλων παραπλανώντας τουςότι είναι αλληλέγγυοι με τα αιτήματά τους τώρα οι κύριοι αυτοί δείχνουντοπραγματικό τους πρόσωπο και «σπάνε» την απεργία μας. Τους μάθαμε πιακαι τώραθα μας έχουν όλους απέναντι τους…». Σε ερώτησή μας αν όφειλαν μεπροσωπικό ασφαλείαςνα μαζέψουν σκουπίδια από το νοσοκομείο ή σχολεία… «Εμείς με προσωπικόασφαλείας μαζέψαμε τα σκουπίδια από το νοσοκομείο το στρατιωτικόνοσοκομείο καιτο Ψυχολογικό. Οι σακούλες και τα κουτιά στο Παζάρι δεν είναιεπικίνδυνα για τηδημόσια υγεία. Κι ας μας πουν αφού ο ΧΥΤΑ είναι κλειστός πού τα έχουνπετάξει;Έχουμε καταγγελίες ότι τα πέταξαν σε περιοχή πίσω από το χονδρεμπόριο.Αυτό δενείναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία;», αναρωτιέται ο κ. Γαλανόπουλοςπνέονταςτα μένεα κατά των κ. Τσέπελη και Κυριακίδη.
 
Ενοχλημένος γιατί τον παρέκαμψαν ο Γιαντζόγλου
Αποστάσεις κράτησε από το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με τη συλλογήσκουπιδιών από το Παζάρι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κώστας  Γιαντζόγλου. Μιλώντας στο«Ε», φάνηκειδιαίτερα ενοχλημένος  τόνισεδε ότι δενέδωσε καμιά εντολή για αποκομιδή σκουπιδιών και ότι δεν ρωτήθηκε απόκανένα,ούτε συναίνεσε μ’ αυτή την ενέργεια εννοώντας σαφώς ότι αυτοί πουαποφάσισαν νασυλλέξουν τα σκουπίδια τον παρέκαμψαν. Λίγο πριν όμως ο κ. Τσέπεληςμιλώνταςστο Τρίτο Πρόγραμαμ και στην εκπομπή «Αναζητήσεις» είπε ότι «η απεργίατωνυπαλλήλων είναι σεβαστή όμως αν αφήναμε τα σκουπίδια όλο τοΣαββατοκύριακο θαυπήρχε πρόβλημα σ’ όλη την πόλη», ενώ τόνισε ότι υπήρξε συνεργασία μετον κ.Γιαντζόγλου.
Σ’ ότι αφορά το εργατικό δυναμικό που επιστρατεύτηκε πληροφορίεςαναφέρουν ότι είναι άτομα από το Δροσερό και την Ρέμβη και ότι θαπληρωθούν απότην ΕΑΠΑΞ. Μάλιστα χθες το πρωί πήγαν εκεί και ζητούσαν να πληρωθούν .
 
Φοβού τις απολύσεις…
Σ’ ότι αφορά τα αιτήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ οι εργαζόμενοιδιεκδικούν την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, νέο μισθολόγιο,προάσπιση τωνδικαιωμάτων των συμβασιούχων, κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτωντουςόσον αφορά στο εφάπαξ, την επικουρική σύνταξη και την υγειονομικήπερίθαλψη.
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Γαλανόπουλος επεσήμανε τη διαφοροποίησή τουαναφορικά με την προτεραιότητα που τίθεται στο διεκδικητικό πλαίσιο καιπροέταξε την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και ότι νέο μισθολόγιο ήαυξήσειςκαθώς όπως επεσήμανε διαφαίνονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έβαλε νερό στο κρασί της η διοίκηση

Αίσιο τέλος είχαν 8 μηνών κινητοποιήσεις με 50 στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες του σω…