Υπάρχει νομικό πρόβλημα;

0

Προεδρεύοντος του αντιπροέδρου κ. Νίκου Ανταμπούφη και όχι του προέδρου κ. Θεολόγου Καλαϊτζή πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί. Η αντικατάσταση αυτή γνωστοποιήθηκε μόνο στον κ. Ανταμπούφη από τον κ. Καλαϊτζή,  ο οποίος και τον ενημέρωσε ότι «λόγω κωλύματος» δεν θα προεδρεύσει στο δημοτικό συμβούλιο και ότι θα τον αντικαταστήσει. Αυτό μας επιβεβαίωσε ο κ. Ανταμπούφης χωρίς να γνωρίζει ούτε και ότι ζήτησε να μάθει «περί τίνος κωλύματος πρόκειται» καθώς όπως δήλωσε στο «Ε» ενδιαφέρεται μόνο για θέματα που άπτονται της θεσμική λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και όχι για προσωπικού χαρακτήρα. Να σημειώσουμε ότι ουδείς άλλος ενημερώθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους παρά μόνο αυτοί που παρατήρησαν ότι δεν υπογράφει ο κ. Καλαϊτζής την πρόσκληση για το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά ο κ. Ανταμπούφης και όσοι αναγνώρισαν την υπογραφή του δηλαδή …ουδείς! Αυτό εγείρει ερωτηματικά …μήπως κάτι άλλο τρέχει;

Κρίθηκε έκπτωτος;

Ο κ. Καλαϊτζής στον οποίο απευθύνθηκε το «Ε», επιβεβαίωσε ότι δεν θα προεδρεύει στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο και ότι πιθανόν να είναι και εκτός Ξάνθης και για λόγο αυτό ενημέρωσε τον κ. Ανταμπούφη. Το «Ε» όμως του έθεσε ευθέως πληροφόρησή του αναφορικά με τον λόγο της απομάκρυνσης από τα καθήκοντα του προέδρου έστω και προσωρινά που αφορούν την έκδοση καταδικαστικής απόφασης για την υπόθεση πλαστογραφίας δικαστικών εγγράφων  (υπόθεση εκκρεμεί από το 2002) και ότι για το λόγο αυτό κρίθηκε έκπτωτος με απόφαση της υπερκείμενης αρχής, της γενικής γραμματείας της περιφέρειας και τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Ναι μεν αλλά ο κ. Καλαϊτζής

Ο κ. Καλαϊτζής με εμφανή τρόπο προσπάθησε να μη δώσει μια ευθεία απάντηση,  δεν ξεκαθάρισε αν έχει σχέση η μη συμμετοχή του στο δημοτικό συμβούλιο ως προέδρου με την δικαστική απόφαση, τόνισε όμως ότι η υπόθεση αυτή αφορά την επαγγελματική του ιδιότητα και δεν συσχετίζεται με τον θεσμικό του ρόλο και ότι έχει πάρει αναστολή και θα πάει Εφετείο συνεπώς δεν έχει τελεσιδικήσει και συνεπώς αν δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση ο περιφερειάρχης δεν μπορεί να κάνει την «πράξη» που να τον χαρακτηρίζει έκπτωτο.

Επίσης σημείωσε ότι και βεβαίως θα προεδρεύσει στο μεθεπόμενο δημοτικό συμβούλιο και ότι και σ’ αυτό ο ίδιος έθεσε την ημερήσια διάταξη των θεμάτων.

Το «Ε» απευθύνθηκε στην περιφέρεια προκειμένου να διευκρινιστεί αν υπάρχει «πράξη» του απερχόμενου περιφερειάρχη κ. Σταμάτη που να κρίνει τον κ. Καλαϊτζή «έκπτωτο» όμως εκεί επικρατεί μια κατάσταση όπου «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα» καθώς δεν έχει οριστεί ακόμη ο νέος περιφερειάρχης, όλη η γενική γραμματεία υπολειτουργεί και κανείς δεν είναι στο γραφείο του! Συνεπώς δεν στάθηκε εφικτή οποιαδήποτε πληροφόρησή μας για το θέμα.

Επιφυλασσόμεθα όμως…

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

« Η μειονότητα είναι μία και μουσουλμανική»

Μετά την επίκλησ_…