Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Η  «κακιά η ώρα…» για άτυχο εργαζόμενο

Η  «κακιά η ώρα…» για άτυχο εργαζόμενο

0

Σοβαρό εργατικό ατύχημα που στοίχισε την απώλεια και των δύο χεριών σε άτυχο εποχιακό εργαζόμενο του Ξηραντηρίου της ΕΑΣ Ξάνθης στον Άγιο Αθανάσιο έγινε πριν τρεις μέρες στο νομό μας! Ο άτυχος εργαζόμενος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» όπου μεταφέρθηκε χωρίς να κινδυνεύει η υγεία του.

Η  «κακιά η ώρα…»

Ο εποχιακός εργαζόμενος ο οποίος πάσχει από βαρηκοΐα  μαζί με τον τεχνικό προσήλθαν στο χώρο του Ξηραντηρίου προκειμένου να κάνουν συντήρηση των μηχανημάτων εν’ όψει της έναρξης της περιόδου συγκομιδής σιτηρών.

Έκαναν την αλλαγή του ρουλεμάν που είχε διαπιστωθεί πρόβλημα και με την ολοκλήρωση των εργασιών ο τεχνικός μάζεψε τα εργαλεία και απευθυνόμενος στον συνάδελφο του είπε να πάρει εκείνος τον γρασαδόρο και να πάει στο αυτοκίνητο για να αποχωρήσουν. Ο τεχνικός βγήκε από το χώρο και διαπίστωσε ότι ο συνάδελφός του δεν είχε εμφανιστεί. Τον έψαξε στο γύρω χώρο και δεν τον βρήκε. Αποφάσισε όσο τον περίμενε να δοκιμάσει αν δουλεύουν σωστά και τα υπόλοιπα σιλό. Έτσι ηλεκτροδότησε όλα τα σιλό μαζί και μ’ αυτό που είχαν προηγουμένως αλλάξει τα ρουλεμάν. Αυτό ήταν μοιραίο! Την ίδια στιγμή ο ατυχής εργαζόμενος  έτυχε να έχει τα χέρια του στο ρουλεμάν το οποίο αποφάσισε να γρασάρει αφού είχε τον γρασαδόρο μη γνωρίζοντας προφανώς ότι το καινούργιο ρουλεμάν είχε γράσο!

Το δυστύχημα ήταν αναπόφευκτο. Τα χέρια του άτυχου εργαζόμενου είχαν αποκοπεί…. Στο σημείο του ατυχήματος προσέτρεξε ο τεχνικός και ένας φίλος του παραγωγός από την περιοχή και προσπάθησαν να σταματήσουν την αιμορραγία. Ειδοποίησαν ασθενοφόρο και την αστυνομία η οποία και διεξάγει έρευνα όπως και η Επιθεώρηση εργασίας. Όλες αυτές τις πληροφορίες για το ατύχημα μας τις μετέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης κ. Κώστας Χατζηελευθεριάδης ο οποίος και δήλωσε «συγκλονισμένος». Τόνισε ότι στο ξηραντήριο τηρούνται όλα τα μέτρα ασφάλειας και ότι ήταν «η κακιά η ώρα…»!

Στο μεταξύ ερωτήματα εγείρονται από το γεγονός ότι το εργατικό ατύχημα έγινε πριν τρεις μέρες και κανείς: Ούτε η αστυνομία, ούτε το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, ούτε η ΕΑΣ, ούτε η Επιθεώρηση Εργασίας δεν έδωσαν κανένα στοιχείο καμιά πληροφόρηση. Μόνο ο γραμματέας της ΠΑΣΚΕ κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε το θλιβερό γεγονός επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών και έλλειμμα στην προστασία της υγιεινής και της ασφάλειας των εργαζομένων

ΠΑΣΚΕ Ξάνθης: «Η ζωή των εργαζομένων με την ανοχή και την ευθύνη της Κυβέρνησης έχει γίνει ….»

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών, την προστασία υγιεινής κ ασφάλειας την πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι.

Θέλουμε να εκφράσουμε την λύπη μας και  την συμπαράσταση μας στον συνάδελφο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, κατά την άσκηση των καθηκόντων του σε ξηραντήριο.

Τα συνεχιζόμενα περιστατικά  αποδεικνύουν με τραγικό τρόπο τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης.

Η ζωή των εργαζομένων με την ανοχή και την ευθύνη της Κυβέρνησης έχει γίνει ρώσικη ρουλέτα με τα καθημερινά τραγικά περιστατικά.

Η ανεργία, οι απολύσεις είναι πλέον καθημερινότητα.

Δυστυχώς οι απολύσεις στην GROUPAL   συνεχίζονται, οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στο  KAZINO συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Το έκτακτο ναυτεργατικό επίδομα που δόθηκε για προεκλογικούς λόγους, ο ΟΑΕΔ το ζητάει τώρα πίσω.

Στο ΣΕΠΕ ο νέος υπάλληλος ακόμη δεν πήγε.

Η μόνη συνέπεια και αλήθεια τελικά της κυρίας Καλαντζάκου ήτανε ότι δεν θα γίνει τίποτα γιατί θα πάμε σε εκλογές.

Αυτήν την πολιτική έτρεξαν οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ να στηρίξουν, να τους χαίρονται».

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αντιλογίας Δόμος», ένα εργαστήρι ιδεών

Λόγος – Αντίλογος&nb…