Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Να προετοιμαστούμε για την Ξάνθη του μέλλοντος»

«Να προετοιμαστούμε για την Ξάνθη του μέλλοντος»

0

Με επιστολή του ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ξάνθης κ. Νίκος Λεοντής παρεμβαίνει στο θέμα που προέκυψε αναφορικά με την νέα αίτηση της Αθωνικής για ίδρυση εμπορικού κέντρου στην περιοχή πρώην «ΔΕΡΑΣ» στη Λεύκη.

Ο κ. Λεοντής προσεγγίζει το θέμα από μια άλλη οπτική που έχει να κάνει με το ότι πλέον πρέπει να πάψουμε να είμαστε κολλημένοι ως τοπική κοινωνία σε ιδεοληψίες του παρελθόντος, να πάψουμε να ακούμε τις Κασσάνδρες που υποκινούνται από συντεχνιακές σκοπιμότητες, να αποτινάξουμε τον επαρχιωτισμό, ν’ απεγκλωβιστούμε από την ομφαλοσκόπηση και τα φοβικά σύνδρομα και να προετοιμαστούμε  και να συμβαδίσουμε με το μέλλον.

Επιστολή Λεοντή για το εμπορικό κέντρο της Αθωνικής

«Ζούμε σε μια εποχή μεγάλων οικονομικών αναδιατάξεων όπου μεσούσης της οικονομικής κρίσης πολλοί επιχειρούν να ισχυροποιήσουν τη θέση τους με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα αυτής της δύσκολης περιόδου. Στην Ξάνθη εδώ και καιρό εξελίσσεται η συζήτηση για την εγκατάσταση εμπορικών κέντρων και για τις επιπτώσεις τους στην τοπική οικονομία. Οι προσεγγίσεις είναι φυσικό να διαφέρουν εκφράζοντας αντιτιθέμενα συμφέροντα, ιδεολογικές προκαταλήψεις ή απλώς άγνοια. Εκκινώντας από την καταγγελία του καπιταλισμού και τις ιδεοληψίες της αριστεράς μετακινούμαστε στο άλλο άκρο όπου με αφελές θράσος ανίδεοι με την αυταπάτη της επάρκειας που διαθέτουν, εμφανίζουν την εικασία ως βεβαιότητα, το φληνάφημα ως επιχείρημα και την πλάνη ως απόλυτη αλήθεια. Σ’ ένα κόσμο που αλλάζει με ρυθμούς που εμείς δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε ζητούν να ορθώσουμε τείχη ομφαλοσκοπήσεως. Να αγωνιστούμε για την κοντόφθαλμη μέριμνα του σημερινού που δεν μας ικανοποιεί σε βάρος του αυριανού που θα πρέπει να έχει μορφή ωφέλιμη για τον τόπο και τον Ξανθιώτη επαγγελματία. Στην Ξάνθη του μέλλοντος των 100.000 κατοίκων της συμμετρικής γεωγραφικής θέσης στην περιφέρεια ΑΜΑΘ, στην Ξάνθη του φυσικού πλούτου και της ποιότητας , στην Ξάνθη της εξωστρέφειας και του κοσμοπολιτισμού, φωνές που ανατροφοδοτούν τα φοβικά σύνδρομα των Ξανθιωτών στο όνομα μια κουτοπόνηρης και ιδιοτελούς αντίληψης περί πολιτικής καλύτερα να σιωπήσουν. Οι ηγήτορες του τόπου οφείλουν να περιγράψουν τον αναπτυξιακό στόχο της περιοχής με τόλμη. Να παραβλέψουν συντεχνιακές δολιότητες. Να μην αναλωθούν σε ανειλικρινείς διαλόγους, σε επιτροπές που οι ίδιοι συγκροτούν αλλά ελάχιστη κοινωνική νομιμοποίηση διαθέτουν».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Καβάλα τη συνεδρίαση της Υπερνομαρχίας

Συνεδριάζει στην…