Διχάζει το ωράριο των καταστημάτων

0

Μία συμβιβαστική λύση έβγαλε τελικά η ψηφοφορία που έγινε την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009, με σκοπό να διευθετήσει το θέμα του θερινού ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων της Ξάνθης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Γιάννη Αλεξιάδη, από τα περίπου 350 μέλη του Συλλόγου, προσήλθαν για να ψηφίσουν οι 210, αριθμός πάρα πολύ ικανοποιητικός, από τους οποίους μεγάλος ήταν ο αριθμός των νέων μελών του Συλλόγου. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας κατέγραψαν 106 ψήφους υπέρ της λειτουργίας της αγοράς, την θερινή περίοδο, τα απογεύματα Τρίτης και Πέμπτης και 104 ψήφους υπέρ της λειτουργίας της αγοράς μόνο κάθε απόγευμα Πέμπτης. Από τους 106 ψηφίσαντες υπέρ της λειτουργίας της αγοράς τα απογεύματα Τρίτης και Πέμπτης, οι 46 τάχθηκαν υπέρ της λειτουργίας της αγοράς με αυτό τον τρόπο τόσο τον Ιούλιο, όσο και τον Αύγουστο, ενώ οι 60 τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματος της αγοράς τα δύο συγκεκριμένα απογεύματα μόνο τον Ιούλιο.
«Αποκωδικοποιώντας» τα παραπάνω, οι ξανθιώτες καταναλωτές θα «απολαύσουν» την μέση λύση του ανοίγματος της αγοράς για δύο απογεύματα (Τρίτης και Πέμπτης) μόνο για τον μήνα Ιούλιο, ενώ για τον μήνα Αύγουστο τα πράγματα θα επανέλθουν στο σύνηθες ένα απόγευμα (αυτό της Πέμπτης) ανοικτής αγοράς.
Σχολιάζοντας τα παραπάνω αποτελέσματα, ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε στο «Ε» ότι: «Η αγορά είναι μοιρασμένη στο θέμα του ωραρίου. Είναι ένα αποτέλεσμα και μία στάση που θα πρέπει να συζητήσουμε και να αναλύσουμε μέσα στα αρμόδια όργανα του Συλλόγου μας». Σε ερώτηση του «Ε» αναφορικά με την στάση που κράτησε η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου στο θέμα του θερινού ωραρίου, ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι «η στάση της Διοίκησης του Συλλόγου ήταν αυστηρά ουδέτερη για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν γιατί θέλαμε η αγορά να αποφασίσει ελεύθερη και ανεπηρέαστη. Ο δεύτερος ήταν για να μην δώσουμε λαβή σε σχόλια «καλοθελητών» οι οποίοι είναι πάντα πρόθυμοι να μιλήσουν για «καπέλωμα» και «χειραγώγηση» της αγοράς…».

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνε να τους καταργήσουν το 12%

Την έντονή τους α …