Περίπου 450 πρόλαβαν στην Ξάνθη

0

Καταβολή ενισχύσεων σ’ όσους απέσυραν έως 2 Νοεμβρίου

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου καταργήθηκε το μέτρο της απόσυρσης στις 2 Νοεμβρίου και άρα δικαιούνται αποζημίωση όσοι απέσυραν τα οχήματά τους μέχρι και αυτή την ημερομηνία. Συγκεκριμένα, για όσα αυτοκίνητα εκδόθηκε η βεβαίωση παραλαβής από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας ή τα σημεία συλλογής οχημάτων την ίδια ημέρα, δηλαδή στις 2 Νοεμβρίου 2009, τα οικονομικά κίνητρα, που προέβλεπε η προηγούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θα καταβληθούν.

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών ενώ επισημαίνεται ότι η επίσημη διευθέτηση του ζητήματος, θα περιλαμβάνεται στο νόμο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή και θα κυρώνει την πράξη νομοθετικού περιερχομένου.

 

Άμεσα θα καταβληθούν οι ενισχύσεις

Στο μεταξύ υπογράφηκε στην αρχή της εβδομάδας και η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζεται η διαδικασία καταβολής των ενισχύσεων για την απόσυρση. Μετά την υπογραφή της και από τους συναρμόδιους Υπουργούς και την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η διαδικασία καταβολής των κινήτρων, σε όσους έκαναν έναρξη της απόσυρσης μέχρι και στις 2 Νοεμβρίου 2009, θα αρχίσει άμεσα.

 

Περίπου 400-450 πρόλαβαν να αποσύρουν στην Ξάνθη

Στην Ξάνθη περίπου 400 με 450 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα επωφεληθούν από τις επιδοτήσεις του υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο ο ακριβής αριθμός θα γίνει γνωστός στις επόμενες μέρες αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και συλλεγούν τα ακριβή στοιχεία. Παράδειγμα ότι κάποιοι έχουν δώσει για απόσυρση το αυτοκίνητο τους, έλαβαν το αποδεικτικό ότι το παρέδωσαν, αλλά δεν έχουν ακόμη στα χέρια τους το έγγραφο που να πιστοποιεί ότι το όχημα έχει καταστραφεί.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Νομαρχίας Ξάνθης, κ. Κυριακίδης, που μας μετέφερε αυτή την πρώτη εκτίμηση, μας πληροφόρησε ότι το κλίμα είναι ήρεμο και δεν υπάρχει έντονος προβληματισμός στην Ξάνθη: «Ο κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο για την επιδότηση της απόσυρση και όχι για τα κίνητρα αγοράς νέου αυτοκινήτου». Ακόμη, ο κ. Κυριακίδης μας εξήγησε ότι δικαίωμα να θέσουν σε κυκλοφορία νέο αυτοκίνητο έχουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 όσοι πρόλαβαν να αποσύρουν. «Γι’ αυτό», διευκρινίζει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, «δε γνωρίζουμε πόσοι θα είναι αυτοί που θα θελήσουν να θέσουν σε κυκλοφορία νέο αυτοκίνητο επωφελούμενοι από την επιδότηση έως τη λήξη της προθεσμίας».

 

Ελένη Διαφωνίδου

elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θα προσληφθούν 8 εργάτες με δίμηνη σύμβαση από το δήμο Ξάνθης

Η Δημοτική Επιχε^…