Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 «Να κρατηθούν ανοιχτά τα εργοστάσια»

«Να κρατηθούν ανοιχτά τα εργοστάσια»

0

Πόλο έλξης για τα κόμματα αποτελούν τα συνεταιριστικά της Ξάνθης μετά τη γνωστοποίηση και δημοσιοποίηση και μέσα στη βουλή των προβλημάτων βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν. Έτσι μετά το ΠΑΣΟΚ και την επίσκεψη Πολυζωγόπουλου και το ΛΑ.Ο.Σ. όρισε απεσταλμένο τον βουλευτή Σερρών κ. Ηλία Πολατίδη ο οποίος επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου τα συνεταιριστικά. Σκοπός της επίσκεψης η ενημέρωση στο χώρο εργασίας για τα προβλήματα και η αποκόμιση μιας πληρέστερης εικόνας της κατάστασης με ζητούμενο τη συμβολή του ΛΑΟΣ στην επίλυσή τους.
Τον κ. Πολατίδη συναντήσαμε στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης συνοδευόμενο από τον
Κ. Παπαζαχαρία Αθανάσιο, υποψήφιο βουλευτή Ξάνθης ΛΑ.Ο.Σ. και τον κ.
Καμπάκτσαλη Ιωάννη, πρόεδρο της Ν.Ε. ΛΑΟΣ Ξάνθης.
Η θέση του ΛΑΟΣ όπως εκφράστηκε από τον κ. Πολατίδη είναι η συνέχιση της λειτουργίας των εργοστασίων είτε ως συνεταιριστικά είτε ως ιδιωτικά. Και αν μεν συνεχίσουν ως συνεταιριστικά, «θα’ ταν ευχής έργον», τόνισε χαρακτηριστικά, αν όμως ιδιωτικοποιηθούν να τεθούν εκείνες οι ασφαλιστικές δικλείδες που θα αποτραπεί το ενδεχόμενο να πωληθούν για παλιοσίδερα από τους ιδιώτες – αγοραστές: «Η Ελλάδα την τελευταία 10ετία συνεχώς καταστρέφει την παραγωγική της υποδομή. Πάρα πολλά πράγματα που παραγόταν εδώ τώρα εισάγονται και αυτό χειροτερεύει την κατάσταση της οικονομίας. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει ν’ αλλάξει αυτή η κατάσταση και ένα βήμα είναι κατ’ αρχήν να διατηρήσουμε αυτές τις μονάδες και αν μη τι άλλο να μην τις καταστρέψουμε».
Ο κ. Πολατίδης εξέφρασε του φόβους του ότι οι ιδιωτικοποιήσεις σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν στο κλείσιμο των εργοστασίων και ότι ο συνεταιριστικός χαρακτήρας είναι το δευτερεύον: « Αυτό που πρωτεύει είναι να μείνουν ανοιχτά τα εργοστάσια με πολιτική βούληση . Το βασικό είναι να μείνουν ως παραγωγική υποδομή».
Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση επεσήμανε: « Είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση δηλ., να τα πάρει κάποιος και να πουλήσει σαν παλιοσίδερα τον εξοπλισμό. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν ιδιώτες που έχουν τη διάθεση να κάνουν παραγωγικές μονάδες . Όλες οι λύσεις να έχουν ως σκοπό να κρατηθούν ανοιχτά τα εργοστάσια. Αν μπορούν να συνεχίσουν ως συνεταιριστικά είναι ευχής έργον διαφορετικά πρέπει να τεθούν εκείνες οι ασφαλιστικές δικλείδες που θα εγγυώνται τη συνέχιση της λειτουργίας τους. Αν δεν τηρηθούν οι όροι αυτά να ξαναγίνουν συνεταιριστικά. Εμείς θα επιδιώξουμε να δοθεί λύση, δεν κάνουμε κινήσεις εντυπωσιασμού»
Παράλληλα ο κ. Πολατίδης κληθείς από το «Ε» να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα αρχής γενομένης από την αλλαγή ηγεσίας στο ΣΥΝ, την καταγεγραμμένη στις δημοσκοπήσεις κρίση του δικομματισμού, το νοσηρό κλίμα των ημερών καθώς και αν διαμορφώνονται νέες συνθήκες διακυβέρνησης από την παραίτηση Κουκοδήμου που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές, αποσαφήνισε το στίγμα του ΛΑ.ΟΣ.: «Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον συγκυριακή. Πάντα υπάρχει μια πορεία με την εκλογή νέου αρχηγού. Δεν πιστεύω ότι θα μπορέσει να κρατήσει τόσο μεγάλα ποσοστά στις εθνικές εκλογές.
Το ευχάριστο απ’ όλο αυτό το σκηνικό είναι ότι όσο μειώνεται η δύναμη της ΝΔ μειώνεται και η δύναμη του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει για πρώτη φορά η συνειδητοποίηση ότι είναι ένα μπλοκ εξουσίας, δύο πράξεις του ίδιου κόμματος. Για τη διαφθορά της ΝΔ ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά, ότι είναι συνυπεύθυνο το ΠΑΣΟΚ και αν ήταν κυβέρνηση θα έκανε τα ίδια πράγματα. Άλλωστε το είδαμε στα εξοπλιστικά προγράμματα. Το ΠΑΣΟΚ κάλυψε την κυβέρνηση της Ν.Δ. της περιόδου ΄90 – ΄93 για τα F16 και η Ν.Δ. κάλυψε το ΠΑΣΟΚ με το σκάνδαλο των TOR Μ1. Όσον αφορά την παραίτηση Κουκοδήμου είναι μια θεατρική κίνηση για να καλυφθεί η Ν.Δ.
Μπορεί να είναι ανεξάρτητος αλλά σε όλα ψηφίζει τις επιλογές της κυβέρνησης άρα είναι 152 οι βουλευτές . Το πρόβλημα στη διακυβέρνηση δεν είναι αριθμητικό αλλά πολιτικό και αυτό το έχει η ΝΔ γιατί δεν έχει πολιτική γραμμή».
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Να μην χρεωθούμε τις συνέπειες της κρίσης»

Συγκέντρωση πραγ…