«Αποδόθηκε δικαιοσύνη»

0

Χ. Πούλιος: «Προχειρότητα χαρακτηρίζει τις εισηγήσεις της Δημοτικής Αρχής»

Ένα ζήτημα που είχε απασχολήσει παλαιότερα τον Δήμο Ξάνθης τελεσιδίκησε σε πρώτο βαθμό την περασμένη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2008, στο Πλημμελειοδικείο Ξάνθης. Πρόκειται για την καταγγελία του επιχειρηματία κ. Μάριου Δραγουίδη, που είχε κινηθεί δικαστικά εναντίον απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, το έτος 2004, λόγω της ομόφωνης υπερψήφισης από τα μέλη του απόφασης αναβολής σφράγισης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, όταν μάλιστα είχε προηγηθεί σχετική απόφαση που αφορούσε την σφράγιση και κατεδάφιση του καταστήματος του ιδίου.
Το Πλημμελειοδικείο Ξάνθης δικαίωσε τον επιχειρηματία, καταδικάζοντας τους δημοτικούς συμβούλους που υπερψήφισαν την απόφαση σε φυλάκιση έξι μηνών, η οποία εφεσιβλήθηκε. Σχολιάζοντας την απόφαση ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι «αισθάνομαι ικανοποιημένος και δικαιωμένος γιατί αποδόθηκε δικαιοσύνη. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να επιδιώκω με δικαστικές αποφάσεις το κλείσιμο επιχειρήσεων, ούτε και το επιθυμώ, όμως η εκμίσθωση χώρων που δεν πληρούν τα κριτήρια νομιμότητας, από τον Δήμο Ξάνθης σε επιχειρηματίες, αποτελεί τραγικό λάθος της Δημοτικής Αρχής. Ο νόμος για τον Δήμο είχε δύο ταχύτητες αλλά το δικαστήριο αποφάσισε διαφορετικά. Πάντως έχουμε ήδη προχωρήσει στην καταγγελία στον εισαγγελέα Ξάνθης και της επιχείρησης με την επωνυμία «Ξανθίππη», ενώ στο μέλλον θα προχωρήσουμε και σε προσβολή και άλλων σχετικών αποφάσεων του Δήμου για την αναβολή σφράγισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πρέπει να καταλάβουν μερικοί ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».
Το «Ε» ζήτησε και την γνώμη του Δημάρχου Ξάνθης επί του θέματος, ο οποίος δήλωσε ότι «το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που καταδικάστηκαν, με την απόφασή τους αυτή, προάσπιζαν ουσιαστικά τα συμφέροντα του Δήμου. Δεδομένου μάλιστα ότι έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες νομιμοποίησης του ακινήτου και περιμένουμε άμεσα τις σχετικές αποφάσεις από τα αρμόδια Υπουργεία, είμαι σίγουρος ότι σε δεύτερο βαθμό όλοι οι καταδικασθέντες θα δικαιωθούν». Σε σχετική ερώτηση για τυχόν κριτική της αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης, ο κ. Στυλιανίδης υπενθύμισε ότι η εν λόγω απόφαση υπήρξε ομόφωνη και ως εκ τούτου δεν δικαιολογείται κριτική επί του θέματος.
Για το ίδιο θέμα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης, κ. Χρίστος Πούλιος, δήλωσε στο «Ε»: «Η εν λόγω απόφαση δείχνει την προχειρότητα με την οποία παίρνονται οι αποφάσεις από την παρούσα Δημοτική Αρχή. Είναι γνωστές αυτές οι πρακτικές. Γίνονται εισηγήσεις από τον Δήμαρχο ή το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι από τους υπεύθυνους των σχετικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται οι δημοτικοί σύμβουλοι σε αποφάσεις ελεγχόμενης νομιμότητας και όλα αυτά για την εξυπηρέτηση μικροπαραταξιακών συμφερόντων κάποιων συμβούλων. Αφού δεν καταφέραμε να είμαστε νόμιμοι στην περίπτωση ενός δημοτικού ακινήτου, φανταστείτε τι συμβαίνει κατά τα λοιπά».
Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μαύρα τα μαντάτα» για την επιχειρηματικότητα

Εμβόλιμο: Μόνο κα …