Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Αποφασισμένοι να διασφαλίσουν τη δουλειά τους

Αποφασισμένοι να διασφαλίσουν τη δουλειά τους

0

Στη συνεδρίαση υπό την αιγίδα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης συμμετείχαν οι Πρόεδροι και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Σωματείων εργαζομένων στα συνεταιριστικά εργοστάσια του Νομού, οι διαπιστώσεις όπως και οι αποφάσεις ήταν κοινές μπροστά στο ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται για τη λειτουργία των επιχειρήσεων.
Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007 στις 6.00΄ το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση υπό την αιγίδα του Εργατικού Κέντρου για το θέμα που απασχολεί μεγάλο κομμάτι των κατοίκων του νομού και τους εργαζόμενους στα συνεταιριστικά εργοστάσια. Στη συνεδρίαση που προήδρευε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Ν. Παπαχρήστου, συμμετείχαν οι Πρόεδροι καθώς και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Σωματείων εργαζομένων όλων των εργοστασίων.
Συμφώνησαν όλοι
Όπως μας ενημέρωσαν ο κ. Παπαχρήστου και ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της ΣΕΠΕΚ Β. Καρασακαλίδης, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της απόφασης για μηνιαία συνάντηση των εμπλεκομένων που όμως λόγω καλοκαιριού δεν τηρήθηκε. Στη συνεδρίαση ακούστηκαν οι απόψεις των εργαζομένων όπως μεταφέρθηκαν απ’ τους συμμετέχοντες και κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι το ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται, αφορά όλα τα συνεταιριστικά εργοστάσια του νομού.
Κοινές δεν ήταν μόνο οι διαπιστώσεις όμως αλλά και οι στοχεύσεις αφού όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να διασφαλιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων με τη σημερινή μορφή κρατώντας τον συνεταιριστικό τους χαρακτήρα. Το άλλο σημείο στο οποίο υπήρξε ομοφωνία ήταν η άρνηση στην πώληση μέρους ή του συνόλου των εργοστασίων σε ιδιώτες. Στόχος βεβαίως όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου, να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας και να χρηματοδοτηθούν απ’ το κράτος στα πρότυπα άλλων μεγάλων οργανισμών με ταυτόχρονη ανάπτυξη των εταιριών ώστε να γίνουν ανταγωνιστικά.
Ενημέρωση και δέσμευση φορέων
Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης περικλείεται στην ομόφωνη απόφαση των συμμετεχόντων για την σύνταξη μιας επιστολής που θα αναφέρει τις διαπιστώσεις, τις ανησυχίες και τις προτάσεις των εργαζομένων και θα επιδοθεί σε όλους τους φορείς του νομού αλλά και τους εμπλεκόμενους στο κέντρο. Η επιστολή αναμένεται να είναι έτοιμη ως τη Δευτέρα οπότε και τις επόμενες μέρες θα γίνει η αποστολή και η επίσκεψη της επιτροπής στους τοπικούς φορείς. Στόχος είναι η ενημέρωση αλλά και η έμπρακτη δέσμευση των φορέων και των εκπροσώπων τους με την υπογραφή της επιστολής ώστε να αποτυπωθεί η βούληση της τοπικής κοινωνίας.
Ο αγώνας των εργαζομένων θα κλιμακωθεί με κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν και τη συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Κοντό.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μικρότερος» κατά 8 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2006

Το κορυφαίο θέμα, της ψήφισης του προϋπολογισμού του δήμου Ξάνθης για το έτος 2007, αποτέλ…