Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Ανοίγουν οι χρηματοδοτικές «κάνουλες» για τον «Θησέα»

Ανοίγουν οι χρηματοδοτικές «κάνουλες» για τον «Θησέα»

0

Ανοίγουν οι χρηματοδοτικές «κάνουλες» για το επενδυτικό πρόγραμμα «Θησέας», αφού κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της διυπουργικής κεντρικής επιτροπής Παρακολούθησης του αναπτυξιακού προγράμματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που συνήλθε τη Δευτέρα 10 Απριλίου, υπό την προεδρία του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Νάκου, εγκρίθηκε η προώθηση 4.669 έργων προϋπολογισμού 860 εκ. σε 11 περιφέρειες της χώρας.

Η κεντρική επιτροπή επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση των προπαρασκευαστικών δράσεων και ενέκρινε της έναρξη εφαρμογής του προγράμματος, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου, ανέρχεται σε 3,5 δις ευρώ, για την τρέχουσα πενταετία.

Ειδικότερα εγκρίθηκαν οι προτάσεις των περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου Ιονίων, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας Θεσσαλίας Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, βάσει των οποίων εντάχτηκαν 4.669 έργα προϋπολογισμού 860 εκ. ευρώ, που αποτελούν το 72% των πιστώσεων που αναλογούν στις συγκεκριμένες περιφέρειες κατά την πρώτη φάση του προγράμματος της τυπικής κατανομής.

Επίσης αποφασίστηκε η επίσπευση της διαδικασίας αξιολόγησης των προτάσεων που εντάσσονται στη Β’ φάση των οριζόντιων δράσεων για τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα και έτσι θ’ αρχίσει άμεσα η αξιολόγησή τους. Σημειώνεται ότι από τα 4.684 έργα που προτάθηκαν από τους ΟΤΑ 13 μόνο κρίθηκαν μη επιλέξιμα, επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Συνεπώς μετά από την απόφαση της Επιτροπής και την υποβολή των απαραίτητων τεχνικών δελτίων από τους δήμους στις Περιφέρειες, μπορεί να προχωρήσει η δημοπράτηση των έργων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φάρμακο, Φαρμάκι

Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, μα συνάμα είναι ένα καταναλωτικό προϊόν υπερτιμημένο από…