Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Έτοιμο το Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

Έτοιμο το Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

0

Να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις της πόλης μας. Μιλά στο «Ε» ο Πρόεδρος της Στέγης κ. Ελευθεριάδης. «Στόχος είναι, το Δημοτικό Αμφιθέατρο να γίνει ο πιο όμορφος και φιλόξενος χώρος πολιτισμού της Βόρειας Ελλάδας…». Αυτό μας είπε αρχικά ο Πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών Ξάνθης κ. Ιορδάνης Ελευθεριάδης, ερωτηθείς για την πορεία των εργασιών που πραγματοποιούνται σ’ αυτό.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο…προχωρώντας με αρκετά γρήγορους ρυθμούς και ξεπερνώντας τα εμπόδια που παρουσιάζονταν, το Αμφιθέατρο τώρα, βρίσκεται στην τελική του φάση…

Το χρονικό διάστημα στο οποίο υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμο, είναι η 10η Φεβρουαρίου.

Σε λιγότερο από ένα μήνα δηλαδή…έτοιμο να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις εν όψει του Καρναβαλιού, τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές.

Τα καθίσματά του, ήδη έχουν αντικατασταθεί, η σκηνή του μεγάλωσε, ενώ το φουαγιέ έχει ανακαινιστεί πλήρως για να λειτουργεί ακόμη και σαν εκθεσιακός χώρος.

Έπειτα, έχει αντικατασταθεί το πάτωμα ενώ διαμορφώθηκαν και τα καμαρίνια.

Ο συγκεκριμένος χώρος πάντως, το φουαγιέ, έχει μεγαλώσει πάρα πολύ και αυτό που τώρα υπολογίζουν οι υπεύθυνοι της Στέγης είναι να είναι λειτουργικός και για τέτοιες δραστηριότητες.

Όσον αφορά στην εξωτερική εικόνα του κτηρίου, πρόκειται για μια διαφορετική μελέτη.

Μάλιστα αυτή έχει ήδη πραγματοποιηθεί και είναι έτοιμη η δημοπράτηση του έργου.

Με την ολοκλήρωσή του, το Αμφιθέατρο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μια σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο βέβαια της Θρακικές Λαογραφικές Εορτές.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και τελετή εγκαινίων έτσι ώστε να παρουσιαστεί στον κόσμο της Ξάνθης, το καινούργιο αμφιθέατρο.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν…

Καθοριστική η παρουσία τους στην Νοτιοανατολική Ασία. Μιλά στο «Ε» η κ. Ελευθερία Παρθενοπ…