«Αιμοδοσία και Ανταλλάγματα»

0

Από τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσεις Ξάνθης. «Αιμοδοσία και Ανταλλάγματα!!!» είναι ο τίτλος της επιστολής των Ομάδων Κοινωνικής Δράσης.

Στην επιστολή αναφέρονται όλα τα πλεονεκτήματα της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Πολλοί Έλληνες (ποσοστό 40%) δίνουν αίμα είτε για συγγενικά τους πρόσωπα ή προσφέρουν αίμα εθελοντικά μέσα από αιμοδοτικούς συλλόγους.

Βέβαια, όπως αναφέρεται, την κορυφαία αυτή πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο αμαυρώνουν «συνδικαλιστικές κατακτήσεις», ιδιαίτερα δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων, που έχουν συνδέσει την αιμοδοσία με 1 – 2 ή και 3 μέρες άδειας – κοινώς ‘κοπάνας’- από την υπηρεσία.

Είναι αλήθεια ότι πολλοί άνθρωποι ζητούν και κάποιο κίνητρο, πέρα από την ικανοποίηση της εσωτερικής τους ανάγκης για προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Το μέτρο όμως αυτό της άδειας, όπως εφαρμόζεται, πέρα από το ότι χαλάει την ομορφιά μιας καθαρά ανθρωπιστικής πράξης, είναι κατάφορα άδικο, καθώς οι αιμοδότες που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν έχουν την ανάλογη μεταχείριση και φυσικά δεν μπορούν να την έχουν αντικειμενικά.

Οι Ομάδες Κοινωνικής Δράσης προτείνουν αντί των αδειών και άλλων ανταλλαγμάτων, που δίνονται σε ορισμένες μόνον κατηγορίες αιμοδοτών, να γίνονται δωρεάν σε όλους τους αιμοδότες οι βασικές εξετάσεις αίματος, που έτσι και αλλιώς είναι κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα και είναι αναγκαίες για όλους τους ανθρώπους.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται ένα κίνητρο σε όλους τους εν δυνάμει αιμοδότες, που δεν έρχεται σε αντίθεση με αυτή την ανθρώπινη πράξη της αιμοδοσίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λιγότερα ολοήμερα σχολεία φέτος

Συνολικά 3.964 Δημοτικά και 2.169 Νηπιαγωγεία, θα λειτουργήσουν ως ολοήμερα για το σχολικό…