Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εθνικό σχέδιο κατά της σχολικής βίας: Πλατφόρμα καταγγελιών, επαναφορά πενθήμερης αποβολής

Εθνικό σχέδιο κατά της σχολικής βίας: Πλατφόρμα καταγγελιών, επαναφορά πενθήμερης αποβολής

0

Τι αλλάζει με απουσίες, χρήση κινητών τηλεφώνων – Τα μέτρα που παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας και τα μηνύματα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση με μαθητές


Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσίασαν το πρωί της Τρίτης την εθνική καμπάνια της κυβέρνησης ενάντια στην ενδοσχολική βία σε εκδήλωση στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τον νέο κανονισμό λειτουργίας των σχολείων, την επαναφορά της διάκρισης μεταξύ δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών, τα πειθαρχικά μέτρα σε περίπτωση φθοράς σχολικής περιουσίας, το νέο πλαίσιο για τις αποβολές καθώς και αυτό που αφορά τη χρήση των κινητών στα σχολεία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας:

– Ψηφιοποιείται το θέμα των απουσιών. Θα διατεθεί εφαρμογή e-parents στους γονείς όπου θα μπορούν να βλέπουν σε άμεση ψηφιακή ενημέρωση την πορεία του μαθητή, τις απουσίες κ.α. μέσω των δεδομένων που καταχωρούνται στην πλατφόρμα myschool.

– Θα απαγορεύεται η διαγραφή απουσιών στο τέλος της χρονιάς με ρητές εξαιρέσεις όπως οι ιατρικοί λόγοι. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο.

– Επαναφέρεται η διάκριση απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες. Διατηρείται το όριο των 114 απουσιών. Επανέρχεται το όριο απουσιών χωρίς αιτιολόγηση. Οι πάνω από 50 απουσίες απαιτούν αιτιολόγηση. Οι γονείς θα μπορούν να δικαιολογούν έως και 2 συνεχόμενες μέρες απουσιών.

– Θα υπάρχει δυνατότητα πενθήμερης αποβολής. Επιπλέον, θα δύναται ο σύλλογος διδασκόντων να προχωρεί πιο εύκολα σε αλλαγή τμήματος και θα περιοριστεί η γραφειοκρατία για την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος του μαθητή.

– Αν κάποιος μαθητής προκαλεί φθορά ή ηθελημένο βανδαλισμό στην σχολική περιουσία, το κόστος της θα βεβαιώνεται στην οικογένεια του δράστη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…