Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τοπικά Νέα Μπήκαν σε τάξη οι μικροπωλητές στην Βασ. Σοφίας

Μπήκαν σε τάξη οι μικροπωλητές στην Βασ. Σοφίας

0

Παρά τις αντιδράσεις όλα βαίνουν καλώς στο Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων


Μπήκαν πρόστιμα στους αυθαίρετους που έστησαν πάγκους μπροστά από την προτομή Αμοιρίδη


Τάξη, ασφάλεια και νομιμότητα επικρατεί στην οδό Βασ. Σοφίας εκεί όπου τα προηγούμενα χρόνια κατά την περίοδο αυτή επικρατούσε η πλήρης αναρχία στη διάταξη των πάγκων των μικροπωλητών αλλά και παρανομία λόγω έλλειψης κανονιστικής από τον Δήμο. Και δεν πλήρωσαν τίποτε και τοποθέτησαν τους πάγκους όπου ήθελαν. Η παρέμβαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης, μετά από παραίνεση του Δήμου, να διοργανώσει το Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων και να επιμεληθεί την διάταξη και την χωροθέτηση παρότι προκάλεσε αντιδράσεις στην αρχή φαίνεται πως έχει θετικό αποτέλεσμα και για τους μικροπωλητές αλλά και για την εικόνα σ’ ένα από τα πιο κεντρικά της πόλης

Πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης, Σ. Μωραΐτης: «Όλα είναι τακτοποιημένα και ο κόσμος βλέπει μια ωραία εικόνα»

Όπως μας διευκρίνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης, ο ρόλος του Επιμελητηρίου είναι καθαρά για να εξυπηρετήσει το Δήμο και να συμβάλει στην θετική εικόνα της πόλης γι’ αυτό και ανέθεσε σε εταιρεία που συνεργάζεται για τις δικές του εκθέσεις να στήσει όλο το Φεστιβάλ και να στεγάσει τους μικροπωλητές: «Παρότι υπήρξαν αντιδράσεις και κάποιοι προσπάθησαν να μας λοιδορήσουν και κάποιοι άλλοι να κάνουν διάφορες πονηριές όλα κυλούν ομαλά. Όλα είναι τακτοποιημένα, περίπου 40 παγόδες έχουν παραταχθεί ενώ έχουμε δώσει προτεραιότητα και έχουμε πετύχει καλύτερες τιμές για τους Ξανθιώτες μικροπωλητές και ο κόσμος βλέπει μια ωραία εικόνα και όχι αυτό το αχαρακτήριστο που γινόταν», σημείωσε ο κ. Μωραΐτης.

Πρόστιμα στους αυθαίρετους

Να διευκρινίσουμε ότι δεν πειθάρχησαν όλοι οι μικροπωλητές και κάποιοι έστησαν αυθαίρετα τους πάγκους τους στο χώρο μπροστά από την προτομή του αείμνηστου δημάρχου Φίλιππου Αμοιρίδη. Έγινε καταγγελία και η Αστυνομία επέβαλε τα ανάλογα πρόστιμα. Εξ’ ου και η αναφορά του κ. Μωραΐτη σε «πονηρούς».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Τοπικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάσχα εντός επιλέγουν οι Ξανθιώτες

Απογοητευτική η κίνηση στα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης – Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για εκδρ…