Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τέλος στα προβλήματα ύδρευσης στον παραλιακό δήμο Αβδήρων

Τέλος στα προβλήματα ύδρευσης στον παραλιακό δήμο Αβδήρων

0

Τον Απρίλιο παραδίδεται το έργο της αντικατάστασης κεντρικού αγωγού ύδρευσης


Ένα έργο που θα λύσει προβλήματα διαρροών στους παραλιακούς οικισμούς


Παρελθόν θα αποτελούν φέτος το καλοκαίρι οι συχνές διακοπές νερού, η χαμηλή πίεση, οι διαρροές και η ταλαιπωρία εν γένει των κατοίκων στους οικισμούς της παραλιακής  ζώνης του δήμου Αβδήρων. Ήδη βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και πρόκειται να παραδοθεί τον Απρίλιο το μεγάλο έργο αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης.

Τον Απρίλιο παραδίδεται το έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης στο δήμο Αβδήρων

Με γοργούς ρυθμούς «τρέχει» το έργο με την επωνυμία «Τοπικές παρεμβάσεις αντικατάστασης αγωγού νοτίων διαμερισμάτων τυ δήμου Αβδήρων». Το έργο ξεκίνησε από τον οικισμό Αλκυόνη, μεταφέροντας νερό από την μεγάλη δεξαμενή της ΔΕΥΑ Αβδήρων στην περιοχή του νοσοκομείου και τώρα βρίσκεται έξω από τον οικισμό των Αβδήρων. Από την αριστερά πλευρά του δρόμου έχουν τοποθετηθεί κομμάτια του αγωγού, ενώ βρίσκονται εκεί μηχανήματα του εργολάβου – αναδόχου του έργου που κάνουν τις εργασίες. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» και είναι της τάξης των 2.566.128,68 ευρώ. Τοποθετείται 12,5 χιλιόμετρα αγωγός σύγχρονων προδιαγραφών που θα υδροτήσει τους οικισμούς των Αβδήρων, του Μυρωδάτου , τις παραλίες Αβδήρων , Μυρωδάτου και Σκάλα Αβδήρων καθώς και τους οικισμούς Μάνδρα, Γκιώνα, Πεζούλα.

Ένα έργο που θα λύσει προβλήματα διαρροών στους παραλιακούς οικισμούς

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων Κωνσταντίνα Ζουρνατζίδου: « Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα λύσει πολλά προβλήματα υδροδότησης στους παραλιακούς οικισμούς.  Ένα έργο που θα δώσει λύση στο πρόβλημα των διαρροών του δικτύου και θα βελτιώσει την παροχή υπηρεσιών της ΔΕΥΑ Αβδήρων».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μύλος» με τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Στο 99% των περιπτώσεων υπάρχει πρόβλημα με τα τετραγωνικά που αναγράφονται στα συμβόλαια …