Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέες προοπτικές για την Πολεμική Αεροπορία «ανοίγει» ο Μεταφερόμενος Σταθμός Επικοινωνιών

Νέες προοπτικές για την Πολεμική Αεροπορία «ανοίγει» ο Μεταφερόμενος Σταθμός Επικοινωνιών

1

Τον σχεδιασμό και την κατασκευή του επιμελήθηκε ο Σμηναγός (ΜΗ), κ. Πυρνάρης με την συμβολή συναδέλφων του Επισμηναγού κ. Παναγιωτόπουλου και Σμηναγού κ. Τσακαλίδη


Ο κ. Πυρνάρης αναφερόμενος στην βράβευσή του στο πλαίσιο της μουσικής εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τονίζει στο «Ε»: «Αντλούμε την ηθική ικανοποίηση και τη δύναμη να συνεχίσουμε»


Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Παράλληλα, βραβεύτηκε και ο Σμήναγος (ΜΗ) -Μηχανικός, Παναγιώτης Πυρνάρης ο οποίος και ανέλαβε την επιμέλεια αναφορικά με το έργο του σχεδιασμού και της κατασκευής Μεταφερόμενου Σταθμού Επικοινωνιών (ΜΣΕ) για την Πολεμική Αεροπορία.

«Ο Μεταφερόμενος Σταθμός Επικοινωνιών δίνει τη δυνατότητα να υποστηρίζονται οι επιχειρήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στον αέρα και στην ξηρά»
Παναγιώτης Πυρνάρη
Σμηναγός (ΜΗ) -Μηχανικός

Ένα έργο που «έτρεξε» και ολοκληρώθηκε μέσα στο 2023

Ο ίδιος μιλώντας στο «Ε», στέκεται στα ακόλουθα:

«Μπορώ να μιλώ για την τιμή που έγινε στο πρόσωπό μου, μιας και αναγνωρίζονται οι προσπάθειες τόσο οι δικές μου, όσον και των συναδέλφων μου που δούλεψαν σε αυτό το έργο. Με λίγα λόγια, αντλούμε την ηθική ικανοποίηση και συνάμα τη δύναμη να συνεχίσουμε. Ουσιαστικά το παρόν συγκαταλέγεται σε εκείνη την κατηγορία  έργων που ‘’έτρεξαν’’ πολύ γρήγορα, ξεκίνησαν και τελείωσαν μέσα στο 2023 σε διάστημα δηλαδή λιγότερο από δέκα μήνες. Εγώ ήμουν ο υπεύθυνος μαζί με τους συναδέλφους μου και συμβραβευθέντες,  Επισμηναγό κ. Παναγιωτόπουλο και Σμηναγό κ. Τσακαλίδη».

«Επίσης, ο Μεταφερόμενος Σταθμός Επικοινωνιών δίνει τη δυνατότητα ανεξαρτήτως θέσης και σταθερών υποδομών να υποστηρίζονται οι επιχειρήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στον αέρα και στην ξηρά», επισημαίνει καταληκτικά ο κ. Πυρνάρης.


Η ταυτότητα του έργου για την ΠΑ

Πρόκειται για τον σχεδιασμό και την κατασκευή Μεταφερόμενου Σταθμού Επικοινωνιών (ΜΣΕ) για την Πολεμική Αεροπορία. Ο συγκεκριμένος σταθμός προσφέρει επικοινωνίες και υποστηρίζει τις επιχειρήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της ελληνικής επικράτειας. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου έγινε με πόρους της ΠΑ και σε συνεργασία με την εγχώρια βιομηχανία επιτυγχάνοντας μεγάλο οικονομικό και επιχειρησιακό όφελος για την ΠΑ.



Οι βραβευθέντες της εκδήλωσης με διακρίσεις στο κομμάτι της καινοτομίας

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν, για την προσφορά τους στον τομέα της καινοτομίας, από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, 16 στελέχη της ΠΑ και 1 του Στρατού Ξηράς. Ευγενική συμμετοχή είχαν η κα. Πέννυ Μπαλτατζή, η κα. Ελεονώρα Ζουγανέλη, η παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου και η δημοτική χορωδία Βριλησσίων, τις οποίες συνόδευσε η Μπάντα της ΠΑ, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος κα. Χριστίνα Βίδου και τη σκηνοθέτησε ο κ. Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος επιμελήθηκε και το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε.


Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιορτή της Μητέρας: Ζωγραφιές με την υπογραφή παιδιών «ακτινοβολούν» Αγάπη στο κέντρο της πόλης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της ΠΑΜΘ και της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλ…