Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η Ξάνθη στέκεται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

Η Ξάνθη στέκεται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

0

Συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ της Παλαιστίνης και της άμεσης διακοπής των εχθροπραξιών έλαβε χώρα σήμερα Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023


Ν. Κοντίδου, πρόεδρος του συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης: «Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό που διεκδικεί δίκαια και νόμιμα μια πατρίδα»


H Ξάνθη, για ακόμη μία φορά, έδειξε το πρόσωπο της αλληλεγγύης συμμετέχοντας στην συγκέντρωση υπέρ του Παλαιστινιακού λαού και της άμεσης διακοπής των εχθροπραξιών οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν κοστίσει την ζωή σε πάνω από 10.000 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με τις Παλαιστινιακές Αρχές που συμφωνούν άλλωστε και με τα επίσημα στοιχεία των Al Jazeera και CNN.

To κάλεσμα πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΜΕ Ξάνθης η οποία σε ανακοίνωση της υπογράμμισε ότι «κηρύσσουμε την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 πανελλαδική ημέρα δράσης υπέρ του Παλαιστινιακού λαού».

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε από νωρίς δείχνοντας την δυσαρέσκεια του για την πολιτική που ασκείται από το Ισραήλ και την υποστήριξη που αυτή έχει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αμερική.

Στ. Γιαννακίδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ : «Απαράδεκτες και καταδικαστέες οι δηλώσεις υπουργού της κυβέρνησης Νετανιάχου για τη χρήση πυρηνικής βόμβας κατά της Λωρίδας της Γάζας»

Ο Στάθης Γιαννακίδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε στο «Ε» ότι: «Οι πολίτες της Ξάνθης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ, ένωσαν για ακόμη μια φορά τη φωνή τους, με τις φωνές όλων των λαών του κόσμου, που διαδηλώνουν και απαιτούν τον άμεσο τερματισμό της βίας στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη. Η αντεπίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ υπό τη νέα ακροδεξιά ισραηλινή κυβέρνηση του Νετανιάχου, κοστίζει τη ζωή σε χιλιάδες Παλαιστίνιους αμάχους και επιτείνει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα μέσω του αποκλεισμού της περιοχής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «εξίσου απαράδεκτες και καταδικαστέες είναι και οι δηλώσεις υπουργού της κυβέρνησης Νετανιάχου,  ότι η χρήση πυρηνικής βόμβας κατά της Λωρίδας της Γάζας αποτελεί “εναλλακτική επιλογή”. Ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στηρίζουμε την ειρήνη με δικαιοσύνη στην πολύπαθη περιοχή, και θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη για διεθνείς διπλωματικές πρωτοβουλίες για την άμεση κατάπαυση του πυρός, την απελευθέρωση των απαχθέντων και την επαναφορά στη διπλωματική οδό, με στόχο λύση δύο βιώσιμων κρατών που συνυπάρχουν ειρηνικά, στη βάση των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού Κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Ν. Φρέγκογλου, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ: «Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου που κι αυτοί εκδηλώνουν με μαχητικό και συγκινητικό τρόπο την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό»

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα για να σταματήσει η σφαγή των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, να καταδικαστεί μαζικά το έγκλημα που διαπράττει το κατοχικό κράτος του Ισραήλ, να εκφραστεί μαχητικά η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, να απαιτηθεί να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στη σφαγή. Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου που κι αυτοί εκδηλώνουν με μαχητικό και συγκινητικό τρόπο την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, για να ακουστεί ακόμη πιο βροντερά η απαίτηση για “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”. Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη δημιουργία ενός κυρίαρχου, ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Αυτή είναι η μόνη σωστή πλευρά της ιστορίας», δήλωσε στο «Ε» ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ, Νίκος Φρέγκογλου.

Ν. Κοντίδου, πρόεδρος του συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης: «Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό που διεκδικεί δίκαια και νόμιμα μια πατρίδα»

H Νάσια Κοντίδου, πρόεδρος του συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης τόνισε ότι «χαιρετίζουμε όλους όσους  απάντησαν στο κάλεσμα του συλλόγου και σήμερα ενώνουμε τις φωνές μας όχι μόνο με μαθητές και εργαζόμενους της πόλης μας, αλλά και δεκάδες φοιτητικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Βρισκόμαστε εδώ σήμερα, ώστε να εκφραστεί η αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό που διεκδικεί δίκαια και νόμιμα μια πατρίδα, αλλά και γιατί δεν ανεχόμαστε την ίδια στιγμή που δίνονται δισεκατομμύρια στο ΝΑΤΟ για την σφαγή ολόκληρων λαών, να μας λένε ότι δεν έχουν φράγκο για τις ανάγκες μας».

Στέφανος Χατζησάββας, ΚΚΕ Μ-Λ: «Αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η περιοχή της Μέσης Ανατολής σαν ένας χώρος που συναντιούνται ανταγωνιστικά συμφέροντα Μεγάλων και Περιφερειακών Δυνάμεων»

«Βρισκόμαστε και σήμερα εδώ», δήλωσε στο «Ε» ο Στέφανος Χατζησάββας του ΚΚΕ Μ-Λ, «για να υποστηρίξουμε τον Παλαιστινιακό λαό. Είναι εξαιρετικά σοβαρές οι εξελίξεις στην Παλαιστίνη καθώς συντελείται μία σφαγή τριάντα ημερών από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ με 10.000 νεκρούς από τους οποίους οι μισοί είναι παιδιά, Οι βομβαρδισμοί έχουν ως στόχο νοσοκομεία, χώρους λατρείας και διάφορες υποδομές ενώ παράλληλα οι άνθρωποι αυτοί είναι αποκλεισμένοι από αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό. Η κατεύθυνση της αλληλεγγύης πρέπει να είναι μαζική και χωρίς υποσημειώσεις όπως επίσης να είναι ξεκάθαρη η απαίτηση για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου και ελεύθερου παλαιστινιακού κράτους». Ο ίδιος υποστήριξε ότι «στη βάση αυτής της γενοκτονίας που λαμβάνει χώρα αυτή της στιγμή αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η περιοχή της Μέσης Ανατολής σαν ένας χώρος που συναντιούνται ανταγωνιστικά συμφέροντα Μεγάλων και Περιφερειακών Δυνάμεων με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος παγκόσμιας σύρραξης».

Μαρία Λουκοπούλου, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ξάνθης: «Ακούσαμε τον υπουργό της Ισραηλινής Κληρονομιάς Αμιτσάι Ελιγιάχου να μιλάει για τους Παλαιστίνιους σαν να είναι κτήνη»

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης, Μαρία Λουκοπούλου ανέφερε ότι «έχουμε μείνει έντρομοι μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν στην Παλαιστίνη. Είμαστε ενάντιοι στην κατοχή της παλαιστινιακής γης και στις επιθέσεις που δέχονται άμαχοι. Θεωρούμε ότι πρέπει επιτέλους όλα τα κράτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους γιατί η φασιστική κυβέρνηση του Ισραήλ στο όνομα των πολιτών της διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ακούσαμε τον υπουργό της Ισραηλινής Κληρονομιάς Αμιτσάι Ελιγιάχου να μιλάει για τους Παλαιστίνιους σαν να είναι κτήνη και να θεωρεί λελογισμένη την χρήση πυρηνικών όπλων. Η ισραηλινή κυβέρνηση σπρώχνει τα παιδιά των παλαιστινίων προς την τρομοκρατία διότι τα παιδιά βλέπουν τι συμβαίνει και χωρίς να δίνεται σε αυτά καμία ελπίδα στρέφονται σε αυτές τις λύσεις».

Μηλιαζήμ Τζεμαλή, μέλος του ΣΕΚ Ξάνθης: «Θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε και να φωνάζουμε όσο χάνονται άδικα ζωές παιδιών και γυναικών»

«Σήμερα είμαστε εδώ για να δηλώσουμε για πολλοστή φορά την αντίθεση μας στη σφαγή που συμβαίνει στη Γάζα με κύριο αίτημα την άμεση διακοπή του πολέμου. Η ιστορία στην Παλαιστίνη είναι βαμμένη με αίμα από την ίδρυση του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ. Η λύση για εμάς είναι η διάλυση αυτού του ρατσιστικού κράτους και στη θέση του να δημιουργηθεί ένα κράτος που θα μπορούν να ζουν μαζί Παλαιστίνιοι και Εβραίοι ειρηνικά. Όσο συνεχίζει να υπάρχει αυτή η συγκεκριμένη μορφή κράτους δεν θα σταματήσει η αιματοχυσία στην περιοχή», υπογράμμισε ο Μηλιαζήμ Τζεμαλή, μέλος του ΣΕΚ Ξάνθης και αμέσως πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε και να φωνάζουμε όσο χάνονται άδικα ζωές παιδιών και γυναικών».

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάσχα εντός επιλέγουν οι Ξανθιώτες

Απογοητευτική η κίνηση στα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης – Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για εκδρ…