Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Τον Νοέμβριο οι πρώτες εγκρίσεις στα Σχέδια, νέα πρόσκληση το 2025

Τον Νοέμβριο οι πρώτες εγκρίσεις στα Σχέδια, νέα πρόσκληση το 2025

0

Από το Νοέμβριο και έως το Δεκέμβριο θα αρχίσουν να εκδίδονται σταδιακά ανά Περιφέρεια οι εγκρίσεις φακέλων των Σχεδίων Βελτίωσης του 2021, με μία νέα πρόσκληση να πρέπει να αναμένεται εντός του 2025

Αναφορικά με το ζήτημα των εγκριτικών αποφάσεων από πλευράς υφυπουργού υπήρξε η δέσμευση πως όλες οι αποφάσεις θα έχουν βγει έως το τέλος του έτους, ενώ πιο έτοιμες από πλευράς αξιολόγησης είναι οι Περιφέρειες της Μακεδονίας, όπου εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η δημοσίευσή τους. Για τα κονδύλια, πέρα από το γεγονός πως θα βρεθούν τα 32 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την κάλυψη όλων των εγκεκριμένων φακέλων στη Θεσσαλία, ωστόσο δεν είναι ακόμη σαφή τα περιθώρια για περεταίρω υπερδέσμευση πέρα των συν 50 εκατ. ευρώ που θα φέρουν τον συνολικό προϋπολογισμό στα 230 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως υποβλήθηκαν 6.901 αιτήσεις στήριξης για Σχέδιο Βελτίωσης με συνολικό προϋπολογισμό προτεινόμενων επενδύσεων 704 εκ. ευρώ και αιτούμενη δημόσια δαπάνη 403 εκ. ευρώ περίπου. Οι περισσότερες αιτήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Κ. Μακεδονία (1.270), Πελοπόννησο (805), Κρήτη (776), Δυτική Ελλάδα (696), Στερεά Ελλάδα (676) και Θεσσαλία (601).

Παράλληλα από τον ΣΕΑΜ, τέθηκαν υπόψη του υφυπουργού, τα πάγια προβλήµατα που αντιµετωπίζει ο κλάδος των γεωργικών µηχανηµάτων, όπως το προβληµατικό σύστηµα απογραφών και διαγραφής γεωργικών ελκυστήρων, τον τακτικό τους έλεγχο από πιστοποιηµένους τεχνίτες, το κενό που υπάρχει στην εκπαίδευση, την ολοσχερή έλλειψη ελεγκτικών µηχανισµών, την απουσία εθνικού προγράµµατος απόσυρσης, για τα οποία άλλωστε ο Σύνδεσμος έχει κατ’ επανάληψη καταθέσει συγκεκριµένες προτάσεις για την επίλυσή τους.

Πηγή: Γιώργος Κοντονής/Agro News

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με αεροσκάφη της AEGEAN το Άγιο Φως στη Θράκη

Θα φτάσει λίγο μετά τις 21.00   Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσ…