Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ερώτηση στη Βουλή για το κυκλοφοριακό χάος στο τελωνείο Κήπων

Ερώτηση στη Βουλή για το κυκλοφοριακό χάος στο τελωνείο Κήπων

0

Από τον βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν προς τον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Το θέμα των απαράδεκτων υποδομών του τελωνείου των Κήπων και της πολύωρης ταλαιπωρίας κατοίκων και επισκεπτών της ΑΜΘ θίγει με ερώτησή του ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν προς τον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής, πέρα από τις ανεπαρκείς υποδομές, υπάρχει και θέμα έλλειψης προσωπικού, εκτιμώντας πως «είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει η ανοχή των ξένων επισκεπτών, οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να στραφούν σε άλλες τουριστικά ανταγωνιστικές χώρες εφόσον δεν ακολουθηθεί ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης και επίλυσης του υπάρχοντος προβλήματος».

Ο ίδιος προσθέτει ότι «Με τις τριτοκοσμικές εικόνες που βιώνει η περιοχή, είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει η ανοχή των ξένων επισκεπτών, οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να στραφούν σε άλλες τουριστικά ανταγωνιστικές χώρες εφόσον δεν ακολουθηθεί ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης και επίλυσης του υπάρχοντος προβλήματος. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, η ναυαρχίδα της οικονομίας μας ήτοι ο τουρισμός, θα μετατραπεί από αιχμή του δόρατος σε Αχίλλειο πτέρνα.

Η περιοχή χρειάζεται ένα σύγχρονο τελωνείο που να πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις που θα βοηθήσουν την απρόσκοπτη εισροή τουριστών και επαγγελματιών από και προς τη χώρα μας.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  • Τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση για να δοθεί επιτέλους άμεση και καίρια λύση στο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν χιλιάδες ταξιδιώτες οι οποίοι συσσωρεύονται στο τελωνείο των Κήπων προκειμένου να περάσουν τον προβλεπόμενο έλεγχο;
  • Τι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου να εκσυγχρονιστούν οι κτηριακές εγκαταστάσεις με τη δημιουργία νέων υποδομών, οι οποίες θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες;
  • Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για την ενίσχυση του τελωνείου με επιπλέον προσωπικό, για την αποσυμφόρηση της κατάστασης;»
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…