Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας: Cinematherapy «Ανθρώπινες Σχέσεις»

Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας: Cinematherapy «Ανθρώπινες Σχέσεις»

0

Την Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στον Θερινό Κινηματογράφο «Αλεξάνδρος» στη Δράμα

Την Παρασκευή και το Σάββατο 8 και 9 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα θα πραγματοποιηθεί το Cinematherapy Sessions με τίτλο «Ανθρώπινες Σχέσεις» στον Θερινό Κινηματογράφο «Αλεξάνδρος» στη Δράμα.

Τί δεν πρέπει να λείψει από την ατζέντα σου; Μια υπενθύμιση για τα Cinematherapy sessions μας, με Γιάννη Τσορτέκη και Αντώνη Τσιοτσιόπουλο!

To πρόγραμμα Cinematherapy, με εμπνεύστρια τη συνθετική ψυχοθεραπεύτρια Ντενίς Νικολάκου, συνεχίζεται ενδυναμωμένο, στο 46ο DISFF. Θεματικός άξονας του προγράμματος Cinematherapy 2023, οι «Aνθρώπινες σχέσεις».

Όπως σημειώνει η Ντενίς Νικολάκου, «το πρόγραμμα Cinematherapy 2023 έχει ως θέμα την ρευστότητα και την αναδιάρθρωση των ανθρώπινων σχέσεων τον 21ο αιώνα καθώς και τις διάφορες μορφές που συγκροτούν την δομή της. Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο του προγράμματος Cinematherapy είναι η δομή που έχουν οι ανθρώπινες σχέσεις τα τελευταία χρόνια, τόσο σε οικογενειακό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Πόσο έχουν επηρεαστεί οι σχέσεις μας από την οικονομική κρίση; την πανδημία; τις κοινωνικοπολιτικές μεταβολές; Και πώς διαμορφώνεται η σημερινή τους μορφή και οι άξιες μας;».

Στο πλαίσιο αυτό, σάς προσκαλούμε στα δύο ξεχωριστά cinematherapy sessions μας όπου θα συζητήσουμε για τα παρακάτω φιλμ, παρουσία των συντελεστών τους:

*την Παρασκευή 8/9 (20:00) στο θερινό κινηματογράφο Αλέξανδρος θα προβληθεί η ταινία «Womb» του Θέμου Σκανδάμη. Μαζί και ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος.

Ένας μεσήλικας (Αντώνης Τσιοτσιόπουλος), σε ένα διάλειμμα από μια τυπική μέρα, μιλάει με τη μητέρα του στο τηλέφωνο όταν ένας άγνωστος (Άρης Τρουπάκης) εμφανίζεται και του ανακοινώνει κάποια απρόσμενα και τρομερά νέα που θα αλλάξουν τον ίδιο και την αίσθηση της πραγματικότητάς του με κωμικοτραγικό τρόπο.

* Το Σάββατο 9/9 (20:00) στον θερινό κινηματογράφο “Αλέξανδρος” θα παρουσιαστεί η ταινία «Διάβαση» (Αινείας Τσαμάτης – Κατερίνα Μαυρογεώργη). Μαζί και ο Γιάννης Τσορτέκης και Θάνος Αναστόπουλος.

Μια σιδηροδρομική διάβαση στη μέση του πουθενά. Δύο φύλακες: Ο μοναχικός Γιάννης που δεν φεύγει ποτέ από το πόστο του και ο χαλαρός Αντώνης που ακολουθεί τον ρυθμό του τοπίου. Κάθε τόσο μια φωνή αναγγέλλει την άφιξη ενός τρένου. Οι δύο φύλακες κατεβάζουν χειροκίνητα τις ράβδους. Τίποτα δεν φαίνεται να διαταράσσει την καθημερινότητά τους μέχρι που εισβάλλει η αγάπη, συντρίβοντας κάθε βεβαιότητα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

“Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας”

Επετειακή έκθεση στο Μουσείο Ακροπόλεως, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Την Πα…