Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ: «Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του Γιώργου Παπαχρήστου»

ΣΥΡΙΖΑ: «Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του Γιώργου Παπαχρήστου»

0

Τα «πυρά» στη ΝΔ

«Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές», τονίζει και καταλήγει:

«Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων».

Η καταγγελία Παπαχρήστου

Επίθεση από εφοπλιστή και τους μπράβους του, καταγγέλλει ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης των «Νέων», Γιώργος Παπαχρήστος, κατά τη διάρκεια του αγώνα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Όπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος, ο εφοπλιστής με τη συνοδεία του τον πλησίασε, τον αιφνιδίασε και τον χτύπησε με γροθιές σε πρόσωπο και κεφάλι.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εφοπλιστής φέρεται να απείλησε τον δημοσιογράφο, ενώ «ευρισκόμενος σε κατάσταση εκτός εαυτού, προχώρησε σε συκοφαντικές αναφορές, αλλά και αδιανόητες ύβρεις για εκείνον και την οικογένειά του».

Στη συνέχεια και ενώ δίνονταν οι πρώτες βοήθειες στον κ. Παπαχρήστο, ο εφοπλιστής, με τους μπράβους του, εξαφανίστηκαν από το γήπεδο.

Ο δημοσιογράφος, μετά την ολοκλήρωση των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο, που εφημέρευε, όπου μεταφέρθηκε, μετέβη αργά το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του εφοπλιστή, ο οποίος αναζητείται από τις αστυνομικές Αρχές στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ίδρυσε την Επιτροπή Ισότητας Π.Α.Μ.Θ.

Πρόεδρος της επιτροπής θα διατελέσει η Βασιλική Παυλακάκη Την Πέμπτη 25 Απριλίου πραγματοπ…