Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σταθερά παρών για προσφορά και βοήθεια ο Ερυθρός Σταυρός

Σταθερά παρών για προσφορά και βοήθεια ο Ερυθρός Σταυρός

0

Για την εορτή των 146 χρόνων αδιάκοπης εθελοντικής προσφοράς του Οργανισμού μίλησε στο «Ε» ο Τζαν Μεχμέτ Αλή, με αφορμή τη δράση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών και ο Τομέας Νεότητας, έδειξαν εξοπλισμό, υπηρεσίες, μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό

Το Σάββατο 10 Ιουνίου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα, γιόρτασε τη συμπλήρωση 146 ετών αδιάκοπης εθελοντικής προσφοράς.

Οι εθελοντές του παραρτήματος Ξάνθης βρέθηκαν από το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία προκειμένου να παρουσιάσουν το έργο του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή, καθώς και το ευρύ φάσμα εξειδίκευσης και δυνατοτήτων παρέμβασης που υπάρχει.

Ο Εθελοντής-Διασώστης και Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Τζαν Μεμέτ Αλή, σε μία συνάντηση με το «Ε» το πρωί του Σαββάτου, σημείωσε:

«Σήμερα 10 Ιουνίου βρισκόμαστε στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης δια μέσου του Περιφερειακού Τμήματος της Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με σκοπό να γιορτάσουμε τα 146 χρόνια ίδρυσης, δράσης, προσφοράς και φιλαλληλίας».

Συμμετοχές και προσφερόμενες υπηρεσίες

«Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετέχουν: ο τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών και ο Τομέας Νεότητας με πληθώρα δραστηριοτήτων. Λεπτομερέστερα, παρέχονται οι εξής υπηρεσίες: βασική υποστήριξη ζωής, καρδιοπνευστική αναζωογόνηση με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, απόφραξη αεραγωγού, παρουσίαση υγειονομικού και διασωστικού εξοπλισμού που έχει χρησιμοποιηθεί εντός και εκτός ελληνικών συνόρων και φυσικά διαμοίραση έντυπου υλικού στους πολίτες της Ξάνθης», προσθέτει ο Τζαν Μεμέτ Αλή.

Συνεργασία με τους τοπικούς φορείς

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμότατα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις κρατικές υπηρεσίες της Ξάνθης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, τον δήμο Ξάνθης για την παραχώρηση του χώρου και τους συμπολίτες μας. Αναντίρρητα, η συμπαράστασή τους ήταν μεγάλη σε οποιαδήποτε έκκληση έχει κάνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την κεντρική διοίκηση υπό την προεδρία του Δρ. Αντώνη Αυγερινού που υποστηρίζει αυτό το όραμα», τονίζει καταληκτικά στο «Ε» ο Τζαν Μεμέτ Αλή.

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

«Η αγωνιστική στάση όλων μας θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του …