Αρχική Χωρίς κατηγορία Καλοκαιρινές «βουτιές» στον κόσμο του βιβλίου για τους μικρούς Ξανθιώτες

Καλοκαιρινές «βουτιές» στον κόσμο του βιβλίου για τους μικρούς Ξανθιώτες

0

Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη –  με αναγνώσματα της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρρή

 

Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δ. Ξάνθης, Η. Ασκαρίδης: «Δίνουμε έμφαση στο βιβλίο γιατί η αξία του είναι διαχρονική» –  Πολλές παραστάσεις και  συναυλίες στο  υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο

 

Για καλοκαιρινές «βουτιές» στα βιβλία προσκαλεί τα παιδιά της Ξάνθης 1 – 15 ετών από 27 Ιουνίου έως 5 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης συμμετέχοντας στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος επιστρέφει δυναμικά φέτος το καλοκαίρι.

Καλοκαίρι με αναγνώσματα της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρρή

Η φετινή εκστρατεία δίνει την δυνατότητα στα μικρά παιδιά να παρατήσουν για  λίγο τα κινητά και τα τάμπλετ και …σερφάρουν στον κόσμο του βιβλίου, να εξερευνήσουν μαγικούς τόπους, να μάθουν για  την αξία της φιλίας, να ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της χώρας μέσα από λογοτεχνικά αφηγήματα και χαρακτήρες που επιδρούν σε γενιές αναγνωστών. Κι όλα αυτά μέσα από τα έργα δύο αγαπημένων συγγραφέων: της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρρή. Αγαπημένες συγγραφείς των παιδικών χρόνων που μεγάλωσαν μαζί τους  πολλές γενιές Ελλήνων.

Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δ. Ξάνθης, Η. Ασκαρίδης: «Δίνουμε έμφαση στο βιβλίο γιατί η αξία του είναι διαχρονική»

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Ηλίας Ασκαρίδης παράλληλα με τα βιβλία που θα έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν τα παιδιά θα παρακολουθήσουν  διάφορες εκδηλώσεις με παιχνίδια, κατασκευές και άλλες δράσεις: «Δίνουμε έμφαση στο βιβλίο γιατί η αξία του είναι διαχρονική. Γι αυτό σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχουμε σ’ αυτή την εκστρατεία για να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να γνωρίσουν τον κόσμο του λογοτεχνικού βιβλίου και  να τον αγαπήσουν», επεσήμανε ο κ. Ασκαρίδης.

«100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…»,

Ειδικότερα η Καλοκαιρινή εκστρατεία περιλαμβάνει δράσεις που  συνδέονται με έργα των δύο συγγραφέων και οδηγούν σε δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες βασισμένες σε θέματα όπως η ιστορία, τα συνθήματα, τα ταξίδια, οι καλοκαιρινές μας συναντήσεις, κ.ά. που θα υλοποιηθούν στη βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της.

Η  Άλκη και η Ζωρζ Σαρρή, δυο αγαπημένες συγγραφείς. Δύο παράλληλες ζωές, δύο παράλληλες πορείες, μια σχέση ζωής όπως εκείνη καταγράφεται σε δεκάδες βιβλία. Βιβλία που αποτελούν πολιτιστικό θησαυρό για τις βιβλιοθήκες της χώρας μας και θα αναδειχθούν μέσα από τη νέα Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας.

Φέτος η καλοκαιρινή εκστρατεία περιλαμβάνει την ενότητα «Το Ραδιόφωνο της ΚΕ» με συνεντεύξεις ανθρώπων που γνώρισαν τις δύο συγγραφείς και μοιράζονται σημαντικές στιγμές που έζησαν μαζί τους. Τέλος, οι ηχογραφημένες αναγνώσεις θα οδηγήσουν τους αναγνώστες στην πιο κοντινή βιβλιοθήκη και όλοι θα μπορούν να τις ακούσουν οποιαδήποτε στιγμή απλά σκανάροντας ένα QR code.

Πολλές παραστάσεις και  συναυλίες στο  υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο

Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Ασκαρίδη το υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο είναι έτοιμο για  να δεχτεί ένα πλούσιο πρόγραμμα με θεατρικές παραστάσεις  από θιάσους και συναυλίες και ήδη το έχουν κλείσει πολλοί θίασοι.

Τέλος ξεκίνησε ήδη ο προγραμματισμός για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης και ήδη έχουν σταλεί από το Κέντρο προσκλήσεις στους πολιτιστικούς συλλόγους για να καταθέσουν τις  προτάσεις  τους ώστε να καταρτιστεί  το πρόγραμμα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μουσικές γωνιές στο σκηνικό του 9ου Φεστιβάλ « Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων»

Ακούσματα από κάθε γωνιά «τραβούν το βλέμμα» ντόπιων και επισκεπτών Σήμερα στις 19:00 επί …