Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επαφές Συρίγου-Χατζηβασιλείου στον Νομό Ξάνθης

Επαφές Συρίγου-Χατζηβασιλείου στον Νομό Ξάνθης

0

Το κλιμάκιο της ΝΔ επισκέφθηκε την περιοχή την Κυριακή ενόψει των επικείμενων εκλογών της 25ης Ιουνίου

Συνομίλησαν με τους κατοίκους σε χωριά της υπαίθρου και της ορεινής περιοχής. Αγ. Συρίγος: «Η Ξάνθη στέλνει μήνυμα ισχυρής αυτοδυναμίας για τη ΝΔ»

Την Κυριακή 18-6-2023 και ενόψει των επικείμενων εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023 κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον τέως Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποψήφιο Βουλευτή Α΄ Αθηνών κ. Άγγελο Συρίγο και τον υποψήφιο Βουλευτή Σερρών και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσο Χατζηβασιλείου, πραγματοποίησε επίσκεψη στον νομό Ξάνθης. Αναλυτικά το πρόγραμμα των επισκέψεων διαμορφώθηκε ως εξής:

Ο κ. Χατζηβασιλείου με τους νέους της πόλης σε κεντρικό καφέ

Ο κ. Συρίγος κατά τις πρωινές ώρες βρέθηκε σε Κομνηνά, Σταυρούπολη και Λυκοδρόμιο όπου και συνομίλησε με τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών, μοιράστηκε μαζί τους σκέψεις και προβληματισμούς. Μάλιστα στα Κομνηνά συμμετείχε και στην τελετή μνήμης-απόδοσης τιμής στους σφαγιασθέντες από τον βουλγαρικό στρατό κατοχής παρουσία του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου.

Αντίστοιχα, ο κ. Χατζηβασιλείου βρέθηκε σε Πόρτο Λάγος, Άβδηρα και Γενισέα, όπου είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους κατοίκους και να αφουγκραστεί τις σκέψεις μικρών και μεγάλων για το «αύριο».

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο συνέχισε με κοινό πρόγραμμα στην Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε συνάντηση με πανεπιστημιακούς καθηγητές στο ΕΛΙΣΣΩ και το απόγευμα οι επαφές συνεχίστηκαν με την προγραμματισμένη συνάντηση με καθηγητές και μαθητές του 2ου ΓΕΛ που πρόκειται να πάρουν μέρος στο “F1 in Schools” στη Σιγκαπούρη, στο πλαίσιο ενός ιδιαίτερα φιλικού κλίματος με το βλέμμα στραμμένο σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Τέλος, μετά από μια σύντομης διάρκειας βόλτα στην Πάχνη, το κλιμάκιο βρέθηκε στην κεντρική πλατεία, όπου συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους, φωτογραφήθηκε και έφυγε από την πόλη με θετικές εντυπώσεις αναφορικά με το κλίμα που έλαβε από τους πολίτες για τις εκλογές.

Δηλώσεις για την επίσκεψη

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος των επισκέψεων ο τέως Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθηνών κ. Συρίγος τόνισε: «Η Ελλάδα αρχίζει από τη Θράκη! Μαζί με τον Τάσο Χατζηβασιλείου επισκεφθήκαμε σήμερα την Ξάνθη. Στα Κομνηνά, στη Σταυρούπολη, στο Λυκοδρόμιο, στο Πόρτο Λάγος, στα Άβδηρα, στη Γενισέα, στην Πάχνη συνομιλήσαμε με πολίτες για τις κρίσιμες εκλογές της 25ης Ιουνίου. Συζητήσαμε με πανεπιστημιακούς από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πολυτεχνείο Ξάνθης και την Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης. Συναντηθήκαμε με μαθητές γονείς και καθηγητές από την Ομάδα Ρομποτικής του 2ου Λυκείου που συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό στη Σιγκαπούρη. Η Ξάνθη με τους υπέροχους ανθρώπους και την απαράμιλλη ομορφιά στέλνει μήνυμα ισχυρής αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Χατζηβασιλείου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με τον Άγγελο Συρίγο επισκεφθήκαμε την όμορφη Ξάνθη με τον πλούσιο πολιτισμό και τη μακρά ιστορία. Συνομιλήσαμε με πολίτες, επιχειρηματίες, εργαζόμενους και νέα παιδιά στην Ξάνθη και σε διαφορά χριστιανικά και μουσουλμανικά χωριά. Ειδικά στα τελευταία, συζητήσαμε για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση της ΝΔ στα ζητήματα της μειονότητας. Ανταλλάξαμε με όλους απόψεις για το μέλλον της χώρας και για τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Τους ευχαριστήσαμε για τη στήριξή τους στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους ζητήσαμε να πράξουν το ίδιο στις 25 Ιουνίου. Οι πολίτες θέλουν σταθερή κυβέρνηση που θα οδηγήσει την πατρίδα με ασφάλεια μπροστά!».

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ενεργοποιείται η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για 5.000 εποχικούς εργάτες

Στην Αίγυπτο βρίσκεται ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης Άμεσα ενεργοποιείται η …