Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Επτά καταδιώξεις διακινητών σε λιγότερο από ένα 24ωρο στην ΑΜΘ

Επτά καταδιώξεις διακινητών σε λιγότερο από ένα 24ωρο στην ΑΜΘ

0

Συνελήφθησαν δέκα διακινητές σε εννέα περιπτώσεις διακίνησης. Ένα όχημα ήταν κλεμμένο από την Αθήνα

Συνελήφθησαν την 17 και 18-6-2023 σε περιοχές του Έβρου, της Καβάλας, της Ξάνθης και της Ροδόπης, δέκα αλλοδαποί  διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε εννιά διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει τρεις μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι προηγήθηκε καταδίωξη.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε Επαρχιακή οδό της Καβάλας, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο και να μεταφέρει δύο μη νόμιμους μετανάστες. Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε καταδίωξη και σε αυτή την περίπτωση και το όχημα του διακινητή εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης και το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη τρίτη περίπτωση, σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι οδηγώντας αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε δύο μη νόμιμους μετανάστες. Και σε αυτή την περίπτωση, ο οδηγός προηγήθηκε καταδίωξη. Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 8-6-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη τέταρτη περίπτωση, σε Επαρχιακή οδό της Καβάλας, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα δύο μη νόμιμους μετανάστες. Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ ακολούθως το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Στη πέμπτη περίπτωση, σε οικισμό της Ξάνθης, συνελήφθη ένας διακινητής, διότι οδηγώντας  αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα του και συνελήφθη.

Στη έκτη περίπτωση, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, αστυνομικοί συνέλαβαν δύο διακινητές, οι οποίοι επιβαίνοντας σε φορτηγάκι επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν είσοδο στην Ελλάδα και κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι δύο άνδρες μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας δύο μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχαν αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη.

Στην έβδομη περίπτωση, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, συνελήφθη ένας διακινητής, διότι εντοπίσθηκε να οδηγεί αυτοκίνητο και να μεταφέρει επτά μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός και εδώ, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη του.

Στην όγδοη περίπτωση, σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να επιβιβάζει σε αυτοκίνητο πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Στην ένατη περίπτωση, στην Εγνατία οδό Ξάνθης – Καβάλας, συνελήφθη ένας διακινητής, διότι οδηγώντας αυτοκίνητο μετέφερε έξι μη νόμιμους μετανάστες. Ο οδηγός δεν είχε καν δίπλωμα και προηγήθηκε καταδίωξη της σύλληψής του.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…