Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βήματα μπροστά σε ένταξη και συμπερίληψη από το ΕΕΕΕΚ Ξάνθης

Βήματα μπροστά σε ένταξη και συμπερίληψη από το ΕΕΕΕΚ Ξάνθης

0

Στην διαδικτυακή συνάντηση της Πέμπτης 27/04 συμμετείχαν πάνω από 50 σχολεία

 Ο διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Ξάνθης, κ. Κλ. Ψωμακέλης στο «Ε»: «Η συμπερίληψη επιτυγχάνεται μέσω των δύο δικτύων-Προκρίνουμε την από κοινού συμμετοχή παιδιών Ειδικών και Γενικών Σχολείων»

 Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Στο πλαίσιο της συνεργασίας και της διαρκούς επικοινωνίας όλων των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της χώρας, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ξάνθης διοργάνωσε εκδήλωση την Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 και ώρα 18:00 με θέμα: «Καλές Πρακτικές Ένταξης και Συμπερίληψης μαθητών με Αναπηρία».

Μέσα από διάδραση και αγαστή συνεργασία δόθηκε η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να ανταλλάξουν σκέψεις αναφορικά με τις καλές πρακτικές υποδοχής μαθητών Ε.Ε.Ε.ΕΚ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ακολούθως να προωθήσουν την έννοια της συνεργασίας δομών Ειδικής Αγωγής τόσο μεταξύ τους, όσο και με σχολεία Γενικής Παιδείας.

Προς επίρρωση με τις προαναφερθείσες πληροφορίες ο Διευθυντής του Ε.Ε.Ε.Ε. Ξάνθης, κ. Κλεομένης Ψωμακέλης αναφέρει στο «Ε»: «Ξεκινήσαμε με την 1η συνάντηση που έλαβε χώρα στις αρχές Δεκεμβρίου και συνεχίσαμε δυναμικά στις 27/04 στο πλαίσιο μίας διαδικτυακής συνάντησης στην οποία συμμετείχαν πάνω από 50 σχολεία. Μεταξύ άλλων τονίστηκε ο ρόλος της μετάβασης που αποβλέπει στην καλή προσαρμογή και επιπροσθέτως δόθηκε έμφαση στην συμπερίληψη που επιτυγχάνεται αποτελεσματικά μέσω των δύο δικτύων στα οποία συμμετέχουν ομάδες σχολείων και δη παιδιά Ειδικής μα και Γενικής Εκπαίδευσης με θεματικές τα αξιόλογα μέρη και τους αξιόλογους ανθρώπους».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με αεροσκάφη της AEGEAN το Άγιο Φως στη Θράκη

Θα φτάσει λίγο μετά τις 21.00   Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσ…