Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις μαθητών σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις μαθητών σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία

0

Δυνατότητα υποβολής αιτήσεων έως 27 Μαρτίου

 

Άνοιξε την Παρασκευή 10 Μαρτίου και ώρα 14:00, η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας γονείς και κηδεμόνες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή μαθητών στις διαδικασίες εισαγωγής τους σε Πρότυπο Σχολείο (Π.Σ.) ή Πειραματικό Σχολείο (ΠΕΙ.Σ.).

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00.

Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την υποβολή της αίτησής τους, μπορούν να συμπληρώσουν το κινητό τους τηλέφωνο, στο οποίο θα λάβουν τα εξής ενημερωτικά γραπτά μηνύματα (SMS): α. ως προς το εξεταστικό κέντρο και τον κωδικό υποψηφίου, καθώς και για τα αποτελέσματα των Πρότυπων (2 μηνύματα), β. τα αποτελέσματα της κλήρωσης των Πειραματικών Σχολείων (1 μήνυμα).

Κάθε μαθητής/μαθήτρια μπορεί να είναι υποψήφιοι σε έως 2 Πρότυπα Σχολεία (Γυμνάσια-Λύκεια) και έως 1 Πειραματικό Σχολείο (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) ταυτόχρονα.

Εκδόθηκε την από το υπουργείο Παιδείας η απόφαση, με την οποία καθορίζεται ο αριθμός εισακτέων στις εισαγωγικές τάξεις κάθε Πρότυπου και Πειραματικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2023-2024.

Όπως προκύπτει η απόφαση για την Ξάνθη, αφορά το 13ο πειραματικό νηπιαγωγείο (με 25 προκηρυσσόμενες θέσεις για προνήπια) και το 17ο Πειραματικό δημοτικό σχολείο(13 θέσεις).

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …