Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ο νεοϊδρυθείς σύλλογος «Η τέχνη του Ζην» ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό

Ο νεοϊδρυθείς σύλλογος «Η τέχνη του Ζην» ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό

0

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου

Η ίδρυση του νέου Πολιτιστικού & Επιστημονικού Συλλόγου, Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην» στη Ξάνθη έγινε το Δεκέμβριο του 2022 και έχει ως γενικό σκοπό τη συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των νέων και των ενηλίκων με στόχο την συμμετοχή σε πολιτιστικές, επιστημονικές και τεχνολογικές εκδηλώσεις και δράσεις.

Το όραμα του Συλλόγου περιλαμβάνει τον «ολοκληρωμένο και ισορροπημένο Άνθρωπο» που ασκείται, σκέφτεται, μετέχει, ενεργεί και προσφέρει στο κοινωνικό γίγνεσθαι χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό τις κινητικές τέχνες, βιωματικά σεμινάρια και συμπεριληπτική εκπαίδευση, επιστημονική έρευνα, φεστιβάλ και συμπόσια και εθελοντικές, πολιτιστικές και ανθρωπιστικές δράσεις.

Τα εγκαίνια του Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην» θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 7:00μ.μ. στο χώρο του Συλλόγου (28ης Οκτωβρίου 311, Ξάνθη).


Αναλυτικά οι δράσεις του Συλλόγου:

  1. Δημοκρίτεια Σκέψη – μαθήματα πρακτικής Φιλοσοφίας

Η δράση έχει ως σκοπό την διερεύνηση και μελέτη του έργου του Δημόκριτου μέσα από μία σειρά διαλέξεων και σεμιναρίων. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μία δεξαμενή γνώσης η οποία θα τροφοδοτεί τον συμμετέχοντα με εργαλεία σκέψης με πρακτική χρησιμότητα για την κατανόηση του σύγχρονου κόσμου και την καθημερινή ζωή του. Η ποιότητα ζωής όλων εμπλουτίζεται μέσα από την καταγραφή θεμάτων και πεδίων που απασχόλησαν τον φιλόσοφο Δημόκριτο σε μία προσπάθεια να εξηγηθούν τα ερωτήματα του σύγχρονου κόσμου και της Ιστορίας.

Η αρχαία ελληνική φιλοσοφική σκέψη αποτελεί τη βάση για το νεότερο οικοδόμημα. Οι Προσωκρατικοί φιλόσοφοι χάραξαν τους δρόμους από τους οποίους πέρασε η κλασική  ελληνική  αλλά και η μεταγενέστερη δυτική φιλοσοφία.

Ανάμεσα στην Προσωκρατική διανόηση, ο Δημόκριτος ο Αβδηρίτης αποτέλεσε κυρίαρχο πεδίο σε θέματα κοσμολογίας,  αστρονομίας, λογικής, γνωσιολογίας, ηθικής, πολιτικής. Μέσα από τα διασωθέντα  αποσπάσματα των έργων του μπορούμε να σχηματίσουμε μια σφαιρική εικόνα της σκέψης του.’

Διδάσκων: Θανάσης Μουσόπουλος

1η Διάλεξη 10 Φεβρουαρίου 2023
“Η Προσωκρατική φιλοσοφία και ο Δημόκριτος ο Αβδηρίτης” Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό

  1. Οινογνωσία – Η τέχνη του κρασιού

Διαλέξεις και σεμινάρια. Βραδιές γευσιγνωσίας και γνωριμίας με τους Οινοποιούς και οινολόγους της περιοχής και όχι μόνο. Διοργάνωση επισκέψεων και δράσεις σε οινοποιία. Από το Φεβρουάριο με νεότερη ανακοίνωση και όλο το χρόνο. Στο χώρο του Π.Ε.Σ «η Τέχνη του Ζην».

  1. Theatre and education – Θέατρο και εκπαίδευση

 Για εκπαιδευτικούς (προσχολική, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, επαγγελματική εκπαίδευση, εκπαίδευση ενηλίκων) συντονιστές, εργαζόμενους σε ΜΚΟ, εμψυχωτές της κοινότητας, καλλιτέχνες…

Εργαστήρια που πειραματίζονται με το διάλογο, την αναπαράσταση και την εκπαίδευση

  • Καινοτόμες εκπαιδευτικές και βασισμένες στις τέχνες προσεγγίσεις
  • Διαλογικές μορφές αναπαράστασης και αφήγησης
  • Πόροι για ένα εκπαιδευτικό σύστημα με επίκεντρο τον μαθητή
  • Εξετάστε τις ενεργές αρχές της προσωπικής και κοινωνικής αλλαγής, της συλλογικότητας, της πολιτικής και της ποιητικής της εκπροσώπησης ως δασκάλων, καλλιτεχνών και πολιτών.

Γλώσσα εργαστηρίων : ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ΑΓΓΛΙΚΑ

Εισαγωγική διάλεξη, παρουσίαση και Εγγραφές στη δράση

την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00 μ.μ. στο χώρο του «ΠΕΣ Η τέχνη του ζην»,

Εισηγητής: Greg Naughton

  1. Κέντρο Tai Chi Chuan «YANG SHENG» ΞΑΝΘΗ – «Αυθεντικό Yang στυλ»

Το Κέντρο Tai Chi Chuan ξεκίνησε την λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2010 στo πλαίσιο της συνεργασίας του με την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης έως το Δεκέμβριο του 2022.

Από τον Ιανουάριο μεταφέρεται σε δική του στέγη στo πλαίσιο της ίδρυσης και λειτουργίας του στον Πολιτιστικό & Eπιστημονικό Σύλλογο ΠΕ.Σ. ‘Η Τέχνη του Ζην’ με νέες δράσεις.

Τα μαθήματα Tai Chi του αυθεντικού Yang στυλ σηματοδοτούν την αρχή της διάδοσης της αρχαίας κινεζικής εσωτερικής πολεμικής τέχνης στην πόλη της Ξάνθης.

Λειτουργούν τμήματα όλων των επιπέδων και για όλες τις ηλικίες. Διδάσκεται το αυθεντικό Yang στυλ Πληροφορίες στην υπεύθυνη του Κέντρου Έμη Χατζηπαναγιώτη, 6977560795

Εγγραφές όλο το χρόνο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…