Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΟΣ  Ξάνθης: Τίμησε τον πρώην πρόεδρο Γ.Χαραλαμπίδη και την αθλήτρια Δανάη Βαλσαμίδου

ΕΟΣ  Ξάνθης: Τίμησε τον πρώην πρόεδρο Γ.Χαραλαμπίδη και την αθλήτρια Δανάη Βαλσαμίδου

0

Απονομή βεβαιώσεων στους απόφοιτους της σχολής αναρρίχησης και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Πραγματοποιήθηκε από τον ΕΟΣ Ξάνθης στο εντευκτήριο του Συλλόγου, η ετήσια Γενική Συνέλευση, όπου έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας καθώς και η απονομή των βεβαιώσεων στους ορειβάτες που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση στη σχολή αναρρίχησης.

Τα μαθήματα αναρρίχησης του ΕΟΣ Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν από 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου με εκπαιδευτή τον Αρχοντή Εξακοΐδη.

Επίσης βραβεύτηκε η αθλήτρια του συλλόγου Δανάη Βαλσαμίδου που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων το 2022, ενώ τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στον πρώην πρόεδρο του συλλόγου Γιάννη Χαραλαμπίδη για την ολόψυχη προσφορά ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για σχεδόν 40 χρόνια από τα οποία τα 22 χρόνια ως Πρόεδρος του Δ.Σ.

Αξίζει για την ιστορία να σημειωθεί ότι στις 19-8-1982 (σύμφωνα με το ημερολόγιο του ΕΟΣ Ξάνθης), ήταν ο Γιάννης Χαραλαμπίδης που έφτασε για πρώτη φορά, μαζί με τον Αντώνη Χαραλαμπίδη και οδηγό τον Γιάννη Τοφέα στον καταρράκτη του Λειβαδίτη. Ανέβηκαν με καταρρακτώδη βροχή τον βράχο απέναντι από τον καταρράκτη (εκεί που σήμερα είναι το σημείο της θέας), και αντίκρισαν τον “Καταρράκτη του Λειβαδίτη”. Την επόμενη εβδομάδα, ο ίδιος, οδήγησε στον καταρράκτη άλλα 4 μέλη του ΕΟΣ Ξάνθης, και ξεκίνησαν όλοι μαζί να πραγματοποιούν το καθάρισμα και σημάδεμα του μονοπατιού. Αποτέλεσμα˙ αυτό το κόσμημα της φύσης να γίνει κοινό κτήμα όλων μας και σημείο αναφοράς της περιοχής μας.

Συνεχίζονται οι πεζοπορίες τις Τετάρτες

Ο ΕΟΣ συνεχίζει τις πεζοπορίες κάθε Τετάρτη, με τελευταία εξόρμηση στο Αυγό. 23 μέλη του Συλλόγου αψήφησαν τα μποφόρ του αέρα που έκαναν το τσουχτερό κρύο ακόμα πιο ανυπόφορο, και με αφετηρία την Εκκλησιαστική σχολή ανέβηκαν  στην κορυφή “Σταύρος Τσακίρης” στο Αυγό. Η ομάδα έδωσε ραντεβού για σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου έξω από το Δημοτικό Αμφιθέατρο για μια “εκπόρθηση” του Κάστρου των Κιμμερίων (Καλέ Κιμμερίων).

Τελευταία πεζοπορία του μήνα, στις 22 Φεβρουαρίου, στα Πέτρινα γεφύρια του Πιλήματος (κυκλική διαδρομή).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …