Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ 5+2 προσλήψεις στην Π.Ε. Ξάνθης

5+2 προσλήψεις στην Π.Ε. Ξάνθης

0

Ορίστηκαν μέλη στο ΔΣ στην «Στήριξη» –  Ετοιμάζεται το ΚΤΕΟ της Π.Ε. Ξάνθης

 

Την λειτουργία του τουριστικού τρένου στηρίζει η Π.Ε. Ξάνθης

 

Με εννέα άτομα διαφόρων ειδικοτήτων πρόκειται να στελεχωθούν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης μετά από σχετική έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο που συνεδρίασε της Δευτέρα 13 /2. Τα εν λόγω θέματα ήταν στην ημερήσια διάταξη με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Κουρτίδη.

Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό συμβούλιο 7 προσλήψεις για την  Π.Ε. Ξάνθης

Ειδικότερα οι δύο προσλήψεις αφορούν χειριστές μηχανημάτων έργου (grader), με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας.

Οι υπόλοιπες πέντε αφορούν τις ειδικότητες ενός ατόμου ΤΕ Λογιστών, ενός ατόμου ΥΕ Εργάτη Υδραυλικών Έργων, ενός ατόμου ΥΕ Υπεύθυνου Εργασιών Ελαιοχρωματισμού και δύο ατόμων ειδικότητας ΥΕ Συντηρητών Χώρου Πρασίνου, στην ΠΕ Ξάνθης Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Οι προσλήψεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημοσίου τομέα. Να σημειώσουμε ότι στο πρόγραμμα αυτό που έχει στόχο την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών συμμετέχει η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού. Ήδη η Π.Ε. Ξάνθης απασχολεί άλλα οκτώ άτομα. Επίσης η Π.Ε. Ξάνθης θα προσλάβει σπουδαστές ΤΕΙ στις υπηρεσίες της για πρακτική άσκηση για μια 5ετία τουλάχιστον.

Ορίστηκαν μέλη στο ΔΣ στην «Στήριξη»

Έληξε η θητεία των μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ «Η ΣΤΗΡΙΞΗ» και ορίστηκαν πέντε νέα μέλη εκ των οποίων τα τρία περιφερειακοί σύμβουλοι από την παράταξη Μέτιου και δύο από την αντιπολίτευση. Από την παράταξη που διοικεί την περιφέρεια ορίστηκα οι: Κώστας Κουρτίδης, Δημήτρης Γαλανόπουλος και Νίκος Ευφραιμίδης.

Ετοιμάζεται το ΚΤΕΟ της Π.Ε. Ξάνθης

Με γοργούς ρυθμούς ετοιμάζεται το ΚΤΕΟ της Π.Ε. Ξάνθης. Όπως ανέφερε στο «Ε» ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Κουρτίδης έχουν έλθει τα μηχανήματα έχει γίνει ο δοκιμαστικός έλεγχος και απομένει να δοθεί πιστοποίηση από τους αρμόδιους φορείς όπως προβλέπει η νομοθεσία. Όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες θα τεθεί σε λειτουργία.

Την λειτουργία του τουριστικού τρένου στηρίζει η Π.Ε. Ξάνθης

Τέλος η λειτουργία του τουριστικού τρένου, είναι ένα θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία και τους φορείς και έχουν γίνει κάποιες ενέργειες ως προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα απασχολεί και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουρτίδη προτίθεται να στηρίξει την προσπάθεια να τεθεί σε λειτουργία η γραμμή Ξάνθη – Δράμα που λειτουργούσε παλαιότερα και εξυπηρετούσε την κοινωνία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…